Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Υποχρεωτικά …δεξιά!



  Και εν τω μεΤΑΞΙ, ενώ εμείς γλεντάμε με πίπες πίτες, με πρωϊνάδικα και τούρκικα σίριαλ, αυτοί συνεχίζουν να ψηφίζουν για μας, 
χωρίς εμάς…
Πάρτε λοιπόν ατάκες…

Οι Γερμανοί κλέβουν τα παιδιά μας…



Και δεν φτάνει που τα κλέβουν, μετά τα εκμεταλλεύονται...
 Τα μαθαίνουν να κλέβουν για να τους φέρνουν λεφτά στο σπίτι!!!

Ξεκινούν οι εγγραφές στον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας…



Παράταση προθεσμίας φωτογραφικού διαγωνισμού της Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας…



Από την Φλώρινα στον Όλυμπο το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας…



  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2013 η ορειβατικού  τύπου διήμερη αποστολή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στον Όλυμπο.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένταση και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Οι εντάσεις και οι αποχωρήσεις χαρακτηρίζουν το κλίμα που επικράτησε στην Δημοτική συνεδρίαση του Δήμου Αμυνταίου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ το ημίωρο των ερωτήσεων…

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο «Γύρος του θανάτου»…



Γράφει ο ΑΘΡ (Στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)
…Ελάτε να ελέπετε,
ελάτε να τερείτε,
τα μέτερα παιδόπα,
να καλκεύουσι τα τρανά
τα μοτοσικλέτας,
να ορεύουσι, ομάλε – ομάλε,  τα ξύλινα τοιχώματα…

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Αμύνταιο η μεγάλη επέτειος του ΟΧΙ, της 28ης Οκτωβρίου του 1940, καθώς ο καλός για την εποχή καιρός διευκόλυνε την αθρόα προσέλευση του κόσμου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης μαθητικής παρέλασης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Φιλική ήττα για τους άνδρες του ΑΜΥΝΤΑ…



  Φιλική ήττα για την ανδρική ομάδα ΧΑΝΤΜΠΟΛ του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου από τον ΑΡΙΩΝΑ Πτολεμαΐδας, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/10 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, ενόψει της προετοιμασίες των δυο ομάδων για τους αγώνες του πρωταθλήματος.
 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ…

Η Παρουσίαση του βιβλίου «Μπορούσαν να ονειρευτούν ξανά», της συγγραφέως Ανδρομάχης Σαββοπούλου…


  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως, Ανδρομάχης Σαββοπούλου, με τίτλο «Μπορούσαν να ονειρευτούν ξανά», το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Ιδανική πρεμιέρα στην Α1 για τα κορίτσια του ΑΜΥΝΤΑ…



  Ιδανική πρεμιέρα για τα κορίτσια του Νίκου Γιώσκου, που επικράτησαν δίκαια στα Γιαννιτσά επί του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου με 27-31, μια νίκη ιστορικής σημασίας για την ομάδα, στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 κατηγορία.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τα πανηγύρια μας…



(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)
Γράφει ο ΕΛΕ
  Ο θείος Φωκίων μεγάλωσε στο Αμύνταιο. Μετά τη στρατιωτική του θητεία σε κάποια φρουρά της ορεινής Ροδόπης, έφυγε στη Θεσσαλονίκη «προς ανεύρεσιν εργασίας», όπως του άρεσε να εκφράζεται με τα Ελληνικά της εποχής του. Εκεί εγκαταστάθηκε οριστικά, μεγαλώνοντας παιδιά και φροντίζοντας εγγόνια.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αγιασμός για την νέα αθλητική χρονιά από τον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Τον καθιερωμένο αγιασμό ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς του ΧΑΝΤΜΠΟΛ, πραγματοποίησε ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Αμυνταίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Απομεινάρια ανθρώπων στην λίμνη Χειμαδίτιδα… (ΒΙΝΤΕΟ)


Πλαστικά μπουκάλια, κονσερβοκούτια, σαπιοκασέλες, μέχρι …κουβέρτες πεταμένες θα συναντήσεις στην ακτή της λίμνης Χειμαδίτιδας, μιας από τις τέσσερις λίμνες που συνθέτουν τον περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτει ο Δήμος Αμυνταίου…

  Ανθρώπινη ασέβεια στα δώρα της φύσης...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Δεν μπορώ να σπουδάσω…



Φλώρινα: Ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 
Εδώ Πανεπιστήμιο… Φέτος ο χρόνος είναι διαφορετικός. Τον μετρούμε αλλιώς.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κατάληψη στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας…



Η μεγάλη αποκάλυψη!!!



Επιστρέφουν τα άρματα στο Αμύνταιο!!!

Φασισμός Α.Ε: Νέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του Debtocracy και Catastroika…



  Οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, τα οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας…



 Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας ανακοινώνει στα μέλη του την διεξαγωγή ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στις 29-10-13 και ώρα 18:30 μ.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: To PROMOΤION του ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ… (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι παίκτριες και το τεχνικό τιμ του Αμύντα Αμυνταίου, με σύνθημα «γίνε ο πολυτιμότερος παίκτης μας, το ταξίδι τώρα ξεκινά», καλούν τον κόσμο της περιοχής να γίνει συνοδοιπόρος στο μονοπάτια του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα – ενημερωτική εκδήλωση στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)


 Με το σύνθημα: «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο οδηγός της παρέας», πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στο Bar «Ρόδα» στο Αμύνταιο, το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πληθώρα συναισθημάτων και κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Αμύνταιο – ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ-ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης» (βιντεο)...



Το μόνο καθήκον στην ιστορία ήταν να την ξαναγράψουν…

  Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Αμύνταιο – ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ - ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης», από τον επιμελητή της έκδοσης, καρδιολόγο Νικήτα Π. Κακκαβά, τον Δημοσιογράφο, Παντελή Σαββίδη και τον εκπαιδευτικό, Θεοδόση Νικολαϊδη.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Θα χωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αγαπημένο ζευγάρι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;



  Συχνά, σε ένα διαζύγιο, κύριο ρόλο παίζει ο «τρίτος άνθρωπος». Αυτός που μπαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι -συχνά η πεθερά- βάζει διαβάλματα και χαλάει τον γάμο. Αυτό κάνει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα υποβρύχια που γέρνουν και τον αμφιλεγόμενο επενδυτή Σάφα.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Προσοχή στα μπισκότα κατά της λύσσας!



Ξεκινούν οι εμβολιασμοί…
  Το Τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας ενημερώνει τους κατοίκους ότι στο Νομό Φλώρινας θα εφαρμοστεί το «Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων».
  Στα πλαίσια του προγράμματος του εμβολιασμού των αλεπούδων που είναι ο κύριος φορέας ιού της λύσσας, θα γίνουν ρίψεις από αεροπλάνα δολωμάτων- εμβολίων την 21-24 Οκτωβρίου.

"Κύριοι αρμόδιοι του Δήμου Αμυνταίου, αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων"…



  Εικόνα φρίκης αντικρίσαμε σήμερα (16-10-2013) στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, ύστερα από τηλεφώνημα φιλόζωης κυρίας.   
  Όπως μπορείτε να διακρίνετε, στη φωτογραφία  βρίσκεται ένα νεκρό ζώο, το οποίο δυστυχώς έχει κακοποιηθεί βάναυσα από άλλο ζώο.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κυκλοφόρησε...

Το καλύτερο τεύχος του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ ...μέχρι το επόμενο!

Έναρξη του σεμιναρίου φωτογραφίας από τον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου…



Πολιτιστικό πρόγραμμα από το ΓΕΛ Αμυνταίου…



Μουσική παράσταση της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας…



Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Όλο, το «μικρό» μεν αλλά «μεγάλο» δε Αμύνταιο, σ’ ένα βιβλίο…



  Νωρίς το απόγευμα, ήρθε στο γραφείο μου ο φίλος μου ο Νικήτας. Με την ταπεινότητα –που δεν αναιρεί τον ενθουσιασμό- που τον διακρίνει στην δουλειά και στο σχόλη του, και με βλέμμα εμφανούς ικανοποίησης, μου παρέδωσε (τιμής ένεκεν) το βιβλίο που με προσωπική του φροντίδα, μεράκι, κόπο και …έξοδα, τελικά εκδόθηκε...

Καται-γίδα οι αποκαλύψεις στο Αμύνταιο…



ΠΡΟΣΕΧΩΣ: 
1. Να γιατί «την έκανε» η Α’ Εάν από το Αμύνταιο… 
2. Χταπόδια(!) στη λίμνη Βεγορίτιδα…

  Μετά την εμφάνιση των UFO και την τεραστίας σημασίας αποκάλυψη για την διαγαλαξιακή εντολή για το «ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο», βροχή έρχονται οι αποκαλύψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τον Δήμο Αμυνταίου…

Ημερίδα στο Αμύνταιο με θέμα «Νέος Αγρότης Α.Ε. πώς να το δημιουργήσετε»...

  Η AGROmap Ο.Ε. οργανώνει ημερίδα με θέμα «Νέος Αγρότης Α.Ε. πώς να το δημιουργήσετε», την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμυνταίου.
  Η ημερίδα απευθύνεται τόσο σε νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και κτηνοτροφία, όσο και σε παραγωγούς για ενημέρωση πάνω στην νέα Κοινή αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), το νέο φορολογικό πλαίσιο, καθώς και για θέματα σχετικά με την εφαρμογή  νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Αρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας...



Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ένας χρόνος με τρένο!



  Πέρσι, τέτοια μέρα, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας, το τρένο μας.
  Η επαναδρομολόγηση έγινε με αξιοσημείωτη επιτυχία αλλά πολλά ακόμα μένει να γίνουν, προς βελτίωση και επέκταση των δρομολογίων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τα γειτονικά κράτη, ώστε να γίνει η πόλη μας ένας από τους σημαντικότερους σιδηροδρομικούς κόμβους της χώρας.

Οι αναπάντητες κλήσεις της Ελληνίδας μάνας…



Δείτε το βίντεο που σπάει κόκαλα…

  Μια, δυο, τρεις, δέκα αναπάντητες κλήσεις σε διάστημα δέκα λεπτών και η μητέρα στην άλλη άκρη της γραμμής καταρρέει και στέλνει τις …ειδικές δυνάμεις να εντοπίσουν το αγόρι της.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στο «καντόνι» του Νυμφαίου… (Οι φωτογραφίες της ημέρας)



Αυτή τη Νύμφη, ποιος θα την πάρει;
  Με αφορμή τις «πριβέ» συναντήσεις, και τους…«ξαφνικούς έρωτες για τα μάτια της Νιβεάστας αρχόντισσας»!, της Ιστορικής ντε, έδρας του Δήμου Αμυνταίου…
…τα μάτια σου με κοίταξαν με μια δικαιολογία,
 μη στην ζωή μου φέρεις μια νέα τραγωδία*…

Χρειάζεται ακόμα δουλειά…



Ο ΑΜΥΝΤΑΣ, 22-27 στο φιλικό με την Αναγέννηση Άρτας…
  Ακόμα ένα δυνατό τεστ για τη γυναικεία ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου που αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση στο ΔΑΚ Αμυνταίου, την «βασίλισσα» του Ελληνικού χάντμπολ (με 12 πρωταθλήματα στη συλλογή της) Αναγέννηση Άρτας, από την οποία γνώρισε την ήττα με 22-27.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κι αν σου κάτσει… (ΒΙΝΤΕΟ)



Τι σου είναι η ζωή, καρντάση…

  Όταν μια ψυχρή γυναίκα καλείται σε ρομαντικό δείπνο από τον σύντροφό της, αποφασίζει πως η σχέση τους πρέπει να τελειώσει. Όμως κάτι τέτοιο ίσως έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Επιστολή διαμαρτυρίας των συμβασιούχων αρχαιολόγων για τον κίνδυνο καταστροφής αρχαι-οτήτων στο ορυχείο ΔΕΗ Αμυνταίου…



  Η δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών από τη ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την επέκταση του Λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου σε άμεση χωρική σχέση με τους προϊστορικούς οικισμούς Ανάργυροι ΙΧb και Ανάργυροι ΧΙ, μας αναγκάζουν να παρέμβουμε, προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση στο χώρο εργασίας μας και τους πιθανούς κινδύνους από την υλοποίηση των σχεδιασμών της ΔΕΗ ΑΕ.

Το πυροτέχνημα του δημάρχου για τον τοπικό πόρο και η πραγματικότητα στο Αμύνταιο…



  Επειδή το ψέμα και η αλήθεια, έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια, έννοιες συνώνυμες, κι ο ασύστολος λαϊκισμός στα λόγια και στα έργα του Δήμαρχου Ιωσηφίδη, μπορούν να αποπροσανατολίσουν και τον πιο πληροφορημένο Δημότη, θεωρήσαμε απαραίτητο, σαν αντιπολίτευση (μείζονα), να διευκρινίσουμε τη θέση μας στο ζήτημα του Τοπικού Πόρου, τα εξής:

  Ειπώθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου από το Δήμαρχο, ότι …ο Θεοδωρίδης ψήφισε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, για τον Τοπικό Πόρο, ενάντια στο συμφέρον του Δήμου μας!!!

Αθάνατη Ελληνίδα μάνα…



Πανταχού παρούσα…

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τα «τεκταινόμενα περί Νυμφαίου», το αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…



  Με έγγραφο που απέστειλαν από κοινού και υπογράφουν οι επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου, ζητάνε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, την πραγματοποίηση συνεδρίασης με θέμα την «Αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής για την κατάντια στην Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου και την υιοθέτηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα βγάλουν τον ιστορικό οικισμό από το τέλμα της αδιαφορίας».

Η αλήθεια για την ανάκληση των παραιτήσεων των Δημοτικών Συμβούλων...

  Επειδή το ψέμα και η αλήθεια, έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια, έννοιες συνώνυμες, κι ο ασύστολος λαϊκισμός στα λόγια και στα έργα του Δήμαρχου Ιωσηφίδη, μπορούν να αποπροσανατολίσουν και τον πιο πληροφορημένο Δημότη:

  Θεωρήσαμε απαραίτητο, σαν αντιπολίτευση (μείζονα και ελλάσονα), να διευκρινίσουμε τη θέση μας στο ζήτημα των παραιτήσεων και της ανάκλησής τους.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγειάς…



  Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζει σήμερα στις 10 του Οκτώβρη. Σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα.

Στεναγμός ανακούφισης για τον Ελληνικό Λαό…



Γιατί; Διορίστηκε η Καϊλή...

  Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει την ευαισθησία της προς τους αδύναμους συμπολίτες μας. Έτσι, μία τραγική ιστορία που είχε συγκλονίσει τον Ελληνικό Λαό, η απουσία της Ε. Καϊλή, έλαβε αίσιο τέλος. Η τοποθέτηση της σε θέση αξιοπρεπέστατη, μπορεί πλέον να κάνει κάθε Έλληνα να νιώθει ανακουφισμένος. Η μάχη για την ανάπτυξη συνεχίζεται και τα σημάδια είναι αισιόδοξα…

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Νυχτερινή βάρδια…



Το Αμύνταιο σε κανονικούς ρυθμούς…(Ή κάπως έτσι)…
  Σε κανονικούς ρυθμούς κινείται πλέον η πόλη, καθώς οι χιλιάδες επισκεπτών και εκθετών έχουν πλέον αποχωρήσει.

Τι μας κρύβετε κ. Σαπαλίδη;



  Ο πρόεδρος Σ. Σαπαλίδης και η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φλώρινας δεν δίνουν στοιχεία που αφορούν στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του επιμελητηρίου σε δύο εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
 • Μας κρύβετε κάτι κύριε Σαπαλίδη; Τι φοβάστε;

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εξωγήινα μηνύματα για τις Δημοτικές εκλογές στο Αμύνταιο…



Παγκόσμια αποκλειστικότητα!!! Καταγράψαμε ιπτάμενο αντικείμενο που σχημάτισε το όνομα υποψηφίου Δημάρχου σε χωράφι!!!

Σεμινάριο φωτογραφίας για νέους φωτογράφους στο Αμύνταιο…



 Η  Φωτογραφική ομάδα του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ υποδέχεται τον φωτογράφο, Δημήτρη Τσουρτσούλα (διπλ. German School of photography of New York) και προσκαλεί  όσους  θέλουν να παρακολουθήσουν το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ που θα εισηγηθεί ο κύριος Τσουρτσούλας.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Καλά πανα γίδια…



«Κρύο» το πανηγύρι Αμυνταίου… (φωτορεπορτάζ)

  Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, ένας θεσμός για την πόλη που φέτος κλείνει αρκετές δεκάδες χρόνια (δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα), είναι σε εξέλιξη.

  Εκατοντάδες πάγκοι μικροπωλητών έχουν στηθεί σε όλο το μήκος και πλάτος της πόλης και περιμένουν τους καταναλωτές για να τους προμηθεύσουν με την τελευταία μόδα της Κινέζικης πρετ α πορτέ(!).

Κυκλοφορεί το βιβλίο «ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ-ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης» μια από τις σημαντικότερες στιγμές στα εκδοτικά δρώμενα της περιοχής…



Το βιβλίο «ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ-ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης» (Εκδόσεις i-write/ Θεσσαλονίκη)  είναι πλέον πραγματικότητα. Από τις 20 Οκτώβριου το αναγνωστικό κοινό θα βρίσκει το βιβλίο σ’ όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της Φλώρινας και όλης της χώρας.

Μετά από την ανάλογη έκδοση για την πόλη της Φλώρινας, που είχε επιμεληθεί ο αλησμόνητος Μίμης Σουλιώτης για την σειρά «Μια πόλη στη λογοτεχνία» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το βιβλίο αυτό είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές στα εκδοτικά δρώμενα της περιοχής.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τέσσερις συλλήψεις στο Αμύνταιο, για οφειλές προς το Δημόσιο…



Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο συνολικά πάνω από τριάμισι εκατομμύρια ευρώ

Σύλληψη στην Τ.Κ. Ροδώνα του Δ. Αμυνταίου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή…



  Χθες (2-10-2013) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Ροδώνα Φλώρινας, 50χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Η Ακαδημία των Πολιτών Αμυνταίου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια…



  Η Ακαδημία των Πολιτών Αμυνταίου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το μόνο που δεν λέει κανείς…



  Υπόθεση «Χρυσή Αυγή». Αναλύσεις, κόντρα αναλύσεις, φωνές, αποκαλύψεις -από τα ίδια ΜΜΕ και τους ίδιους τηλεδημοσιογράφους που «αποκαλύπτουν» τα τελευταία 25 χρόνια-, η δημοκρατία, ο φασισμός, η Δικαιοσύνη, ο νόμος, και όλα αυτά, μόνο και μόνο, για να μην ειπωθεί το μόνο που έχει σημασία:

Ο Πουλικάκος ξεφτίλισε LIVE Πρετεντέρη και Βορίδη: «Εδώ από τις εκπομπές σας, πέρναγε η Χρυσή Αυγή»…



Ο θειος Νώντας στο ύψος του!!!

  «Ο κ. Βορίδης αντικατέστησε τον Μιχαλολιάκο στην ΕΠΕΝ. Με καλέσατε σε μια φάρσα, σε βάρος του λαού»… O Ντερμπεντέρης, όταν του την έριξε ο Πουλικάκος για τους χρυσαυγίτες που καλούσε στις εκπομπές του, απάντησε αμήχανα «δεν τους ξέραμε τότε».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...