Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τα «τεκταινόμενα περί Νυμφαίου», το αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…



  Με έγγραφο που απέστειλαν από κοινού και υπογράφουν οι επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου, ζητάνε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, την πραγματοποίηση συνεδρίασης με θέμα την «Αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής για την κατάντια στην Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου και την υιοθέτηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα βγάλουν τον ιστορικό οικισμό από το τέλμα της αδιαφορίας».


  Η επιστολή αναφέρει:

  Κύριε Πρόεδρε, η φωνή απόγνωσης του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου, κου Ιωάννη Δ. Παπαδόπουλου στην επιστολή που έστειλε σε εσάς, σε εμάς, αλλά και σε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του Δήμου μας, μας γέμισε προβληματισμούς και ανησυχία.

  Γνωρίζουμε ότι τα ίδια (πιθανώς και περισσότερα) προβλήματα, απασχολούν όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.

  Στις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου κου Ιωσηφίδη, περίσσευαν οι ανεύθυνες υποσχέσεις, «ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης» αποκαλούσε το Νυμφαίο.

  «Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού με την αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου στο Νυμφαίο μπορεί να συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη του λεκανοπεδίου», δήλωνε.

  Πως και πότε ξεχάστηκαν όλα αυτά!!!

  Κύριε πρόεδρε, συναισθανόμενοι την ανάγκη ευαισθητοποίηση των Δημοτικών Συμβούλων και φορέων της περιοχής γύρω από τα τεκταινόμενα στον οικισμό του Νυμφαίου, σας παρακαλούμε το συντομότερο δυνατό (όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις), να πραγματοποιήσετε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «Αφύπνιση της Δημοτικής Αρχής για την κατάντια στην Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου και την υιοθέτηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα βγάλουν τον ιστορικό οικισμό από το τέλμα της αδιαφορίας».

Σχετ. Άρθρο 67 Ν. 3852/2010



Οι αιτούντες

Για την μείζονα μειοψηφία                                    Για την ελάσσονα μειοψηφία

Ο επικεφαλής, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος     Ο επικεφαλής, Φίστας Δημήτριος



Γεωργιάδης Λάζαρος,

Θεοδωρίδης Αβραάμ,

Θεοδώρου Αποστόλης,

Κερλοβας Ιωάννης,

Μπασούρης Παναγιώτης,

Νικολαϊδης Ισαάκ,

Ρακόπουλος Άγγελος,

Τσάμου Πηνελόπη,

Χαριτίδης Ευθύμιος,

Σάλτσα Σοφία,

Πετρουσιάνης Γεώργιος.

10 σχόλια:

  1. ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΙΜΕΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΠΟΝΗΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ,ΑΦΥΠΝΗΣΤΙΚΑΤΕ.ΣΑΚΗ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ,ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΟΥΛΑ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΩΡΑ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και έχει μεγάλες ευθύνες ο Δήμος Αμυνταίου για την κατάντια του Νυμφαίου,αλλά δεν είναι μόνος σε αυτό το..... κακούργημα,είναι και μερικοί ντόπιοι που έχουν ευθύνη.Σαν γνήσιοι Νεοέλληνες μεταξύ των 20-30 ψυχών εκεί πάνω, τρώγονται μεταξύ τους με ύπουλα χτυπήματα.Αυτοί οι ίδιοι είναι που έχουν διώξει και κόσμο και χρήμα απο το χωριό.Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A απευθυνθούν στον Μπουτάρη και στον Μέρτζο......άλλωστε αυτοί κάνουν τα κουμάντα στο Νυμφάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιο τουρισμο μωρε πανω στα βουνα και στις πετρες? επειδη δηλαδη καποιοι ειχαν λεφτα πρεπει ολοι να τρεχουμε εκει για τουρισμο? τοσες λιμνες εχουμε και τοσα ωραια μερη τι στο καλο θελουμε να τρεχουμε πανω στα βουνα? τι το ιδιαιτερο εχει? τιποτα... μονο ακριβοπληρωμενες πετρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σέλτσα και ο Πετρουσιάνης δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Γιατί υπογράφουν; Για να φαίνονται πολύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ,ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΗ ΝΙΚΕΙΟ ΣΧΟΛΗ, ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΕΣ ΟΞΥΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε οχι κ τι προσφερει το Νυμφαιο..Την ομορφια του,την αρχοντια του και τα ωραιοτατα χρηματα της πρωην κοινοτητας στον δήμο.Το οτι εκλεισε το κεντρικο ξενοδοχειο του χωριου ισως να μην εχει να κανει με πισωπλατες μαχαιριες αλλα ισως με το μεγαλο ενοικιο που ζητουσε ο δημος κ σαφως το μαγαζι δεν τα εβγαζε γιατι ο τουριστας δεν πηγαινε ευκολα σε ενα μερος οπου δεν εχει πολλα να κανει..οπως ετσι καπως και το μαγαζι "ΛΙΝΟΥΡΙΑ" στην αρχη του χωριου ετσι δεν ειναι κυριε Φιστα? (στο δεν εχει πολλα να κανει βλεπε μουσειο και ιππικο ομιλο οπου ο δημος τα εκλεισε).Τα πραγματα ειναι πολυ απλα,το ψαρι βρωμαει παντα απο το κεφαλι οπως σοφα ελεγαν οι παλιοτεροι..Ο δημαρχος εταξε παρα πολλα οχι μονο στο Νυμφαιο αλλα και σε αλλα χωρια χωρις βεβαια να τηρησει τιποτα..Ο τοπος εχει πολλες ομορφιες γενικοτερα κ σιγουρα μεσα σε αυτες ειναι και οι λιμνες καπως ετσι θα επρεπε πολλα αλλα χωρια να ευνοηθουν απο τον τουρισμο του Νυμφαιου. Τ ο να βλεπουμε σχολια ομως για τις πετρες αν μη τι αλλω ειναι και λιγο αδιαφορο με τον ιδιο τροπο θα επρεπε να σκεφτουμε πως στις λιμνες θα δουμε καλαμιες. Και επειδη δηλαδη καποιοι αλλοι δεν ειχαν χρηματα πρεπει να τα βαζουμε με ενα τοσο ομορφο χωριο? Ολο αυτο φαινεται και λιγο κομπλεξικο.Επιμενω στην δηλωση μου πως αυτην την στιγμη ολος ο τοπος ειναι απογοητευμενος γιατι εχει απιστευτες ομορφιες και αλλες τις αφησαν να χαθουν (βλεπε Νυμφαιο) και αλλες δεν τις εχουν αναδειξει σωστα (βλεπε Αγιο Παντελεημονα και Λιμνοχωρι) και γιατι πολλα ταξαμε αλλα οπως παντα τιποτα δεν τηρηθηκε. υ.γ. Απο οσο ειναι γνωστο δεν ειναι μονο 30 ψυχες εκει πανω που οι ιδιοι φαγωθηκαν μεταξυ τους και διωξαν κοσμο,(οποιος αντεχε ας εμενε) αλλα 90 γενναιοι ανθρωποι που μενουν πιστοι στις αξιες και προσπαθουν να ανταπεξελθουν και αυτοι με την σειρα τους στις δυσκολιες τις εποχης μας οπως ολοι μας αλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Νυμφαιο ειναι μια οαση ομορφιας, ανανεωσης, αναζωογονησης,ανακουφισης και τερπει τον ανθρωπο σε οποιεςδηποτε συνθηκες, χειμωνα.................. Γιαννης Σταιοςοδοντιατροςπ.δημαρχοςΑμυνταιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.