Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Επεισοδιακός ο αγιασμός στο ΓΕΛ Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
  Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.
 
  Την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, προκάλεσε η παρέμβαση -εν μέσω της τελετής- και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου.

 
 

17 σχόλια:

  1. Ευτυχως κυβερναει..η δεξια του θεου,και γλυτωνουμε,εναν νεο εμφυλιο,αν ειχαμε στο τιμονι,τον ΣΥΡΙΖΑ..Ειναι ιδιαζουσα περιπτωση, η ..ευρωπαικη μας Ελλαδα..Εκεινο το Ρωμαικο/Ελληνικο, Βυζαντιο,φαινεται οτι εχει βαθειες τις ριζες..Περισοτερο μοιαζουμε, με τη θεουσα, μυστηριακη Ρωσια,παρα με τη προτεσταντικο/καθολικη Ευρωπη..Καλως η κακως,ομως,ουσιαστικως..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν. Δεν μετράτε κύριε, έχετε ημερομηνία λήξης προ πολλού. Ευτυχώς που κυβερνάει η δεξιά και όχι ο προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ (μη χ...σω).

      Διαγραφή
  2. Έτσι ήταν πάντα ο τόπος μας.... καθυστερημένος. Αφιερωμένες οι λίγες αυτές σκέψεις στους πραγματικά πιστούς κι όχι στους φανατικά πιστούς... Πιστεύουμε στο Θεό, ναι, για όσους τον πιστεύουν, γι' αυτό και το σύμβολο της Πίστης μας. Στην επιστήμη όμως δεν πιστεύουμε, γιατί η επιστήμη είναι απόδειξη. Δεχόμαστε τις οδηγίες των επιστημόνων... Και η κ. Διευθύντρια ορθά μίλησε ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του ακολουθεί τους επιστήμονες. Δεν είπε σε κανέναν να μη πιστεύει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στη Διευθύντρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΙΣΧΟΣ ...ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΑΠΟΡΩ...ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φανατική, αντικοινωνική και στο βάθος αντιχριστιανική συμπεριφορά του αρχιμανδρίτη εκδηλώθηκε ακόμη μια φορά.
    Δεν σέβεται τον ιερό χώρο του σχολείου ούτε τους νόμους της πολιτείας που τον πληρώνει.Ευτυχως η Διευθύντρια του σχολείου στάθηκε στο ύψος της παραδίδοντας σε όλους μαθήματα υπευθυνότητας και σεβασμού στο κοινωνικό σύνολο.Της αξίζουν συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατι μου θυμιζει το { νικας τις βασιλευση......!} στο 3,10min

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για άλλη μια φορά κ. Άγγελε χάνεις την ουσία και σχολιάζεις για "..τη δεξια του θεου".

    Να θυμίσω στον ΑΘΡ τι έκανε η "Αριστερά" του Αλέξη με την Εκκλησία και τους φανατικούς της.
    Δε νομίζω να μας διέφυγε ο διαχωρισμός του κράτους και της Εκκλησίας επί ΣΥΡΙΖΑ!!!

    Όσον αφορά τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, είναι γνωστή η νοοτροπία του και ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ" τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους πιστούς, ακόμη και μέσα στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

    Δεν νομίζω ότι μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του.

    Απλώς, ας αναλογιστούμε όλοι τι σημαίνει η παρουσία τόσων πιστών μέσα στο ναό χωρίς μάσκα και σίγουρα αρκετών ανεμβολίαστων ή και αρνητών.

    Για να μην εθελοτυφλούμε για το επίπεδο των ανθρώπων στη μικρή μας κοινωνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι κυρία μου, δεν πιστεύεις στον Θεό. Ο Θεός ο δικός σου είναι η "επιστήμη", που μάλιστα στις μέρες μας έχει γίνει η μισθωτή πόρνη των Ισχυρών της γης.
    Συγχαρητήρια π. Σεβαστιανέ! Μακάρι και οι άλλοι κληρικοί να είχαν τη δική σας λεβεντιά και παρρησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ζούμε στο Μεσαίωνα, κύριε Κερμενιωτη.Άλλο πίστη, άλλο επιστήμη. Το πρώτο ανάγεται στη σφαίρα του μεταφυσικού, γι'αυτό και υπάρχουν οι θρησκείες. Το δεύτερο στη σφαίρα του φυσικού. Τέλος, πάνω από όλα οι νόμοι. Δεν επιτρέπεται σε έναν ιερωμένο να μιλά με αυτά τα λόγια.

      Διαγραφή
  9. Ο Σταυρός του Θεού είναι αγιαστικός!
    Αγιάζει, δεν κολλάει ούτε μεταδίδει οποιονδήποτε ιό!
    Μεταδίδει την Χάρη του Θεού στους ευλαβείς πιστούς και δει στη μαθητιώσα νεολαία!
    Αυτό πιστεύουμε ακράδαντα…άσχετα με όποια ΚΥΑ βγαίνει σήμερα ή αύριο…διότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
    Είναι ζήτημα Πίστεως όχι υπακοής σε ανερμάτιστους νόμους!

    Και επειδή υπάρχει διχασμός στην κοινωνία, όπως είναι έκδηλο και από τα σχόλια που έως τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά και από τα έως τώρα επαίσχυντα πεπραγμένα των κρατούντων, ας ξεκινήσει επιτέλους και η συζήτηση για τον διαχωρισμό της Εκκλησίας και του Λαού του Θεού από το άθεο πλέον Κράτος!

    Ηλιάκης Δημήτριος
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, MsC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χίλια εύγε στον ιερωμένο. Μας θύμισε τους γενναίους της ιστορίας μας που απειλούνταν ακόμη και με θάνατο, αλλά αντιστέκονταν. Εμείς φοβόμαστε και τον ίσκιο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά... όμως δεν μας είπατε οι γράφοντες. Εμάς τους ανεμβολίαστους τί θα κάνετε; Θα μας πνίξετε μέσα σε έναν υπολογιστή; Επειδή από 0-39 ετών έχουν πεθάνει από covid-19 μόνο 99 άτομα μετρώντας από την ώρα που ήρθε ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Επίσημα στοιχεία του gov.gr.

    Για συνέλθετε λίγο. Και ναι, στον Πανάγιο Τάφο νέκρωσαν τα όργανα μέτρησης των Αρχιτεκτόνων μπροστά και στον Τσίπρα, όσο και σε όλους τους άλλους.

    Άμα εσείς έχετε τη θυσία του Χριστού για ανάθεμα, δεν σας φταίει κάποιος.

    Αλλάξτε τρόπο ζωής επειδή θα μας πάρει η μπάλα όλους μαζί!

    http://aegeanews.gr/featured/248207/foto-vinteo-i-apokatastasi-tou-ierou-kouvoukliou-tou-panagiou-tafou-moropoulou-tafos-tou-iisou-einai-enas-zontanos-tafos-eklysi-energeias-michanimata-pou-vrachykyklosan-kata-tin-apokalypsi-t/

    https://eleftherostypos.gr/politiki/87400-tsipras-parakoloythisa-tin-apokatastasi-toy-panagioy-tafoy-kai-me-tin-idiotita-toy-mixanikoy/

    Ή στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού που ο Τίμιος Σταυρός κάνει θαύματα! Εκτός κι άμα λέμε ψέματα όσοι τα βλέπουμε και τα νιώθουμε..! Ε τί να σας πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλος αυτός ο παραλογισμός, που διαδίδεται με την ταχύτητα του φωτός μέσω των social media, στερεί από όλους μας τη δυνατότητα να διδαχθούμε από την ιστορία.

    Ας αναλογιστούν όλοι οι αντιεμβολιαστές και οι αρνητές, όλοι οι φανατικοί της "πίστης", τους 4.336 νεκρούς στη Δυτική Μακεδονία από την ΠΑΝΔΗΜΙΑ της ισπανικής γρίππης το 1918.

    Να αντιληφθούν ότι και τότε 100 χρόνια πριν, ο ΘΕΟΣ δεν τιμώρησε τους αμαρτωλούς ανθρώπους, ο Bill Gates δεν είχε μικροτσιπ, απλώς έτσι λειτουργεί η ΦΥΣΗ...

    Ενδεικτικά ας δούμε τα παρακάτω άρθρα:

    https://www.lifo.gr/now/greece/otan-i-ellada-irthe-antimetopi-me-tin-ispaniki-gripi

    https://www.tovima.gr/2020/04/11/society/1918-i-ispaniki-gripi-plittei-kai-ti-dytiki-makedonia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία Χριστοδούλου15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11:13 π.μ.

      Κατ' αρχήν, σας προκαλώ να διαβάσετε την Ημερήσια Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης Covid-19 του ΕΟΔΥ.

      Το 95% όσων πεθαίνουν έχουν υποκείμενα νοσήματα παρακαλώ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

      Εάν δεν ξέρετε να διαβάζετε, τότε μην γράφετε. Ειδάλλως, σας έχουν γελάσει χοντρά και ψάξτε να βρείτε την αλήθεια πριν να είναι αργά.

      Άνω των 70 πεθαίνουν από κορονοϊό.

      Καταλάβετέ το.

      Αυτά εδώ είναι.

      https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/09/covid-gr-daily-report-20210914.pdf

      https://eody.gov.gr/covid-gr-daily-report-20210913/

      Αυτό το απόσπασμα, σας το κάνω αντιγραφή-επικόλληση από το έγγραφο, χωρίς να προσθέσω τίποτα το δικό μου:

      "Το 95.4% είχε
      υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω"

      Από εδώ και κάτω γράφω πάλι η ίδια.

      Επίσης, άμα διαβάσετε τα στατιστικά των θανάτων, το 95% ήταν ηλικίας από 40 και πάνω, άρα προφανώς δεν ήταν υπερήλικες όλοι όσοι πέθαναν αλλά ανήκουν σίγουρα στην κατηγορία των υποκείμενων νοσημάτων.

      Στον δημόσιο διάλογο να μιλάμε με το όνομά μας, είναι το σωστό.

      Αγαπητή/ε κυρία/κύριε...

      Διαγραφή
    2. Γιατί μπερδεύετε άσχετα μεταξύ τους πράγματα;

      Γιατί παρουσιάζετε ως δεδομένο ΚΑΙ αποδεκτό ότι τόσα εκατομμύρια άνθρωποι (έως σήμερα 4.651.693 νεκροί παγκοσμίως) έπρεπε να πεθάνουν επειδή είχαν τα υποκείμενα νοσήματα που τους έκαναν πιο ευάλωτους στον ιό; Τί σημασία έχει αν ήταν πάνω από 70;

      Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα με μουσικές σπουδές να εμφανίζεστε ως ειδικός ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ;

      Τί σχέση έχει η θρησκεία, η πίστη και ο ΧΡΙΣΤΟΣ με την πανδημία;

      Γιατί προσβάλλετε την πίστη μας και το Χριστιανισμό στην ολότητά του;

      Ακούστε τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ και τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας.

      ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ...


      Διαγραφή
  13. Καταλάβετε το τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά! ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΎΝΤΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.