Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Στη κορυφή της Ελληνικής Γαστρονομίας τα εστιατόρια «Θωμάς», «Κοντοσώρος» και «Ναουμίδης» - Τιμήθηκαν με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017…



  Για άλλη μια χρονιά, τρείς επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αμυνταίου, κατέκτησαν το βραβείο της Ελληνικής  Κουζίνας, προβάλλοντας έτσι την περιοχή του Αμυνταίου και προάγοντας τον τοπικό γαστρονομικό τουρισμό.
  Πρόκειται για τα εστιατόρια «Θωμάς» που εδρεύει στο Σκλήθρο, Κοντοσώρος», στο Ξινό Νερό και «Ναουμίδης» στον Άγιο Παντελεήμονα.
  
  Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13/2 οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide.

Τοπική ελληνική κουζίνα
Ιδιοκτήτες: Θωμάς Πάσπαλης, Νίκος Πάσπαλης
Σεφ: Ελένη Πάσπαλη, Νίκος Πάσπαλης
  Ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από την τοπική μακεδονική παράδοση και στηρίζεται σε προσεκτικά επιλεγμένα υλικά βάσης. Οι σύγχρονες προσεγγίσεις αλλά και ο κλασικισμός, που κρατά ζωντανή την παράδοση, διαμορφώνουν ένα ενδιαφέρον σύνολο το οποίο προτείνει πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε.


Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
Ιδιοκτήτης: Νίκος Κοντοσώρος
Σεφ: Νίκος Κοντοσώρος
  Δεξιοτέχνης και τολμηρός στις απόψεις του, ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει την πορεία του σε μια περιοχή «δύσκολη» για τη γαστρονομία απαιτήσεων. Η γευστική επάρκεια των πιά­των που προτείνει έχει μετατρέψει το εστιατόριό του σε πόλο έλξης για τους φίλους της γεύσης, οι οποίοι κάνουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα για να απολαύσουν την κουζίνα του.


Κλασική ελληνική κουζίνα
Ιδιοκτήτης: Πέτρος Ναουμίδης
Σεφ: Άγγελος Ναουμίδης
  Ο Άγγελος Ναουμίδης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του εστιατορίου του στις όχθες της Βεγορίτιδας. Πολύ καλή διαχείριση των ψαριών του γλυκού νερού (φυσικά, από τη λίμνη) καθώς και πιάτα που ξεφεύγουν από την ψαροφαγία κι έχουν έντονο ελληνικό πρόσημο.

Αναλυτικά η Βαθμολογία 14/20
Αθήρι, Κεραμεικός, Αθήνα
Αλέξης, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη
Argentina, Κολυμπάρι, Κρήτη
Αυλή, Ρέθυμνο, Κρήτη
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
6 Κλειδιά, Ν. Μαγνησίας, Θεσσαλία
The Zillers, Αθήνα
Feedέλ Urban Gastronomy, Αθήνα
Θωμάς, Σκλήθρο, Ν. Φλώρινας
Kastri Bistro, Ν. Ερυθραία, Β. Προάστια
Kοντοσώρος, Ν. Φλώρινας, Ξινό νερό
Ο Κρητικός, Παλλήνη
Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, Ν. Χαλκιδικής
Μπουκαδούρα, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Ναουμίδης, Αγ. Παντελεήμονας, Ν.Φλώρινας
On The Verandah, Σπέτσες
Τάσος, Θεσσαλονίκη – Ανατολική Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά – Νέα Κρήνη – Αρετσού
Taverna, Πύλος, Πελοπόννησος
Xasteria, Γούβες, Κρήτη
Χρυσόστομος, Χανιά, Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.