Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

"Κύριοι αρμόδιοι του Δήμου Αμυνταίου, αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων"…



  Εικόνα φρίκης αντικρίσαμε σήμερα (16-10-2013) στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, ύστερα από τηλεφώνημα φιλόζωης κυρίας.   
  Όπως μπορείτε να διακρίνετε, στη φωτογραφία  βρίσκεται ένα νεκρό ζώο, το οποίο δυστυχώς έχει κακοποιηθεί βάναυσα από άλλο ζώο.

  Η δεύτερη φωτογραφία τραβήχτηκε με διαφορά δέκα ωρών από την πρώτη κι όπως καταλαβαίνετε το άτυχο ζωάκι βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο και κει θα παραμείνει -άγνωστο- για πόσο ακόμα, παρόλο που επικοινωνήσαμε άπειρες φορές με τους αρμόδιους του Δήμου και ‘μεις αλλά και η κυρία, να έρθουν να παραλάβουν το ζωάκι  και να το πάνε για ταφή.
  Κύριοι αρμόδιοι του Δήμου:
- Δεν γνωρίζετε ότι το νεκρό ζώο είναι πηγή μικροβίων;
- Δεν γνωρίζετε ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία;
  Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να πράξετε αυτό που βάσει νόμου είστε υποχρεωμένοι να κάνετε: (νόμος 4039/12, άρθρο 11 παρ. 2: Οι υπηρεσίες, που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι αρμόδιες για την καθαριότητα των οδών του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου, έχουν άμεση υποχρέωση να απομακρύνουν από τις οδούς και τα πεζοδρόμια τα νεκρά ζώα και να μεριμνούν για την αποτέφρωση ή την υγειονομική ταφή τους, σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις. Αποτεφρωτήρια ζώων συντροφιάς ιδρύονται και λειτουργούν και από Δήμους και Συνδέσμους Δήμων).
  Πότε θα αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων;
  Πότε θα σταματήσετε επιτέλους να παίζετε με την υγεία των πολιτών σας!

Αλεξάνδρα Χατζηϊωάννου
Πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου «Η ΑΓΚΑΛΙΑ»

5 σχόλια:

  1. Έχει άλλα πολλά σοβαρά θέματα να ασχοληθεί ο δήμαρχος και οι καθ΄ ΄ύλην αρμόδιοι συνεργάτες του!Εδώ δεν είχε την σοβαρότητα να πάει στο Περιφερειακό συμβούλιο για να μάθει την εξέλεξη της πορείας των έργων του ΕΣΠΑ.Εσείς περιμένετε να ασχοληθούν με τα ψόφια ζώα;Βλέπετε ψάχνει για υποψηφίους συμβούλους για τις επερχόμενες εκλογές,διότι οι περισσότεροι του φεύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι κάνει με συμβούλους και υποψηφίους αλλά για το ΕΣΠΑ δεν έχεις δίκιο. Γίνονται έργα και μάλιστα πολλά. Να είμαστε δίκαιοι.

      Διαγραφή
    2. Όλες οι μελέτες φίλε μου,είναι άλλων δημάρχων και προέδρων!

      Διαγραφή
  2. Πάρτε μια γεύση τί θα τον κάνουν τον Στάθη αν παραιτηθεί και κατέβει για Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας.
    Θα βρουν ευκαιρία και θα δαγκάνε όλοι!
    αουουου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η φιλοζωικη τη κανει αυτη εχει την υποχρεωση να προστατευει τα αδεσποτα.Αλλα μαλλον δε κανει τη δουλεια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.