Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κατάληψη στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας…



  Τα δυο Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας χθες Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 έπειτα από κοινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν την Συμβολική Κατάληψη του κτιρίου από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ως την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και τις περεταίρω κινητοποιήσεις με αιτήματα:
- Την παρουσίαση και εφαρμογή του Νέου Λυκείου. Ο νέος τρόπος εισαγωγής στα Παιδαγωγικά Τμήματα τον οποίο θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μοιάζει να θεωρεί ότι οι Παιδαγωγικές Επιστήμες δεν ανήκουν σε ευρύτερες ομάδες Επιστημών (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές, Θετικές και Τεχνολογικές υποβαθμίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις σχολές μας.
- Ζητάμε την άμεση πρόσληψη αποσπασμένων εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης για την διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης που είναι υποχρεωτικό και απολύτως ουσιώδες μέρος του Προγράμματος Προπτυχιακών σπουδών των Παιδαγωγικών Τμημάτων.
  Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, δηλαδή:
- Δωρεάν Σίτιση για όλους. Αποτελούμε το μόνο Πανεπιστήμιο Πανελλαδικά όπου δεν είναι αυτοδιοίκητο. Η διοικούσα μας βρίσκεται στην Κοζάνη. Όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κοζάνης σιτίζονται δωρεάν ενώ στην Φλώρινα μόνο 500 άτομα σιτίζονται χωρίς την καταβολή κάποιου ποσού.
- Δωρεάν στέγαση.
- Αναλώσιμα (συγγράμματα κτλ)
- Όχι στα Δίδακτρα (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά)
Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών
Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.