Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Διακοπές ρεύματος σε Τ.Κ. του Δ. Αμυνταίου…



  Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, στις 02.12.2015, ημέρα Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου στα παρακάτω διαστήματα:

Αναβίωση του εθίμου «Τσιριβάρβαρα» στο Αμύνταιο…



  Το πανάρχαιο έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα» θα αναβιώσει και φέτος την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στο Αμύνταιο.

  Από νωρίς το απόγευμα παραδοσιακοί ήχοι θα γεμίσουν το κέντρο και τις γειτονιές του Αμυνταίου εισάγοντάς μας στο εορταστικό κλίμα.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ρακοκάζανα στον Άγιο Παντελεήμονα… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με τη συμμετοχή 30 Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη σχεδόν την Ελλάδα και την παρουσία πλήθους επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα, με την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Αμυνταίου και της ΔΗΚΕΑ, το μεσημέρι της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Τσίπρας και Λεβέντης αλλάζουν μαζί τη χώρα…



  Πολύ κοντά βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, αφού μεταξύ των δυο ανδρών υπάρχει χημεία. Ο Αλέξης Τσίπρας συζητάει από το τηλέφωνο με τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συνομιλίες με τον Νίκο Αλέφαντο και την Ελένη Λουκά

Πρωτάθλημα χάντμπολ νεανίδων: Αμύντας - Φιλώτας ΠΑΣ 21 – 24…



  Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το παιχνίδι μεταξύ της νέας γενιάς παικτριών των δύο ομάδων. Οι νεαρές αθλήτριες δεν απέδωσαν ιδιαίτερα ποιοτικό παιχνίδι όμως κράτησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το έθιμο ανάμματος φωτιάς στην Τ.Κ. Βεγόρας…



  Τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου μαρτυρούν τις βαθύτερες ανησυχίες των ανθρώπων όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Με έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο, ετοιμάζονται όλες οι περιοχές της Μακεδονίας να υποδεχτούν τη γέννηση του Χριστού και την πρώτη μέρα του νέου χρόνου.

Ημερίδα «Η Σισύφεια Διαδρομή της Εκπαίδευσης και των Παιδαγωγικών Τμημάτων»…



  Το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με τίτλο: «Η Σισύφεια διαδρομή της Εκπαίδευσης και των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Honoris Causa: Β. Χατζηνικολάου- Ε. Σιβροπούλου - Α. Τσαπακίδου»,

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

18ο Θερινό Ράλι της ΛΕΚΑΜ - Η εκκίνηση απ' το Αμύνταιο... (ΒΙΝΤΕΟ)




  Οι φίλοι και οι θαυμαστές των παραδοσιακών παλαιών αυτοκινήτων , είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 60 και πλέον αυτοκίνητα εποχής τα οποία στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου, το πρωί του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Για το απόλυτο στην Άρτα ο Αμύντας…



  Την Κυριακή (29/11 στις 12:00) οι παίκτες του Αμύντα αντιμετωπίζουν στην Άρτα την τοπική Άνω Πόλη, με στόχο να διατηρήσουν το απόλυτο, πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Φαίακα Κέρκυρας.

Δύσκολη η αποστολή του Αίαντα στην Κοζάνη…



  Την Κυριακή (29/11 στις 19:00 ) ο Αίαντας Αμυνταίου φιλοξενείται στην Κοζάνη από Λασσάνη, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας…



  Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, οι αρχαιρεσίες του ΕΚΦ. Στις εκλογές προσήλθαν κα ψήφισαν 66 αντιπρόσωποι.
Από αυτά έλαβαν για Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Τοπίο, φως και μνήμες της Φλώρινας από την συνεργασία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο»…



  Προσκεκλημένος του  Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας, ο  Φωτογράφος  Γιώργος Αρβανίτης το Σάββατο, 28/11/2015, ώρα 18:30, στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας θα μιλήσει  με θέμα: «Τοπίο, φως και μνήμες της Φλώρινας από την συνεργασία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο».

Ο Ι. Μπάντης καλεσμένος στην εκπομπή «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του Ράδιο Αμύνταιο…



  Αυτό το Σάββατο (28/11) καλεσμένος της εκπομπής «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του φιλολόγου Γιώργου Θεοχαρίδη (10:00 - 11:30), ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οικονομολόγος ΑΠΘ,  Ιορδάνης Μπάντης, με τον οποίο θα συζητήσουμε θέματα που αφορούν το πρωτοβάθμιο όργανο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα σχολιάσουμε τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στη Νέα Δημοκρατία.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Φλώρινας…



  Ο Δήμος Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο αυτού υλοποιούν κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων σειρά εκδηλώσεων καλλιτεχνικού περιεχομένου, η οποία για το έτος 2015 θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 06 Ιανουαρίου 2016, με σκοπό την ανάδειξη της πόλης σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ένταση και διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα που επισκέφτηκαν τον κατεδαφισμένο εκκλησάκι στην Ι. Μονή του Αγίου Παντελεήμονος & Ευβούλης… (ΒΙΝΤΕΟ)…



Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα επεισόδια…

  Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα επεισόδια από την ισχυρή Αστυνομική δύναμη, όταν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα βρήκαν κλειστές τις πόρτες της Ιεράς  Μονής Αγίου Παντελεήμονος & Ευβούλης, όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση του εξωκλησιού του Αγ. Γεωργίου και όταν τελικά εισήλθαν στην Μονή, παρεμποδίστηκαν από αγνώστους στο να εισέλθουν στον νεόδμητο ναό. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Υπενθύμιση του Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας, για τις ρυθμίσεις αποφυγής υψηλού προστίμου, σχετικά με τον εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο οχημάτων…



  Στο πλαίσιο των μεταβατικών ευνοϊκών  ρυθμίσεων που ισχύουν για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταστεί εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και  προκειμένου οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο της ομάδας Πετοσφαίρισης του Αριστέα Φιλώτα…



  Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το ημερολόγιο της ομάδας Πετοσφαίρισης του Αριστέα Φιλώτα για το 2016.

  Το ημερολόγιο είναι πρακτικό, εύχρηστο και καλαίσθητο και περιέχει ομαδικές φωτογραφίες απ’ όλα τα ηλικιακά τμήματα βόλεϊ του συλλόγου.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έντονη η αντίδραση των κατοίκων της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα για το γκρέμισμα της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η κατεδάφιση μιας εκκλησίας αποτελεί σε κάθε περίπτωση βάναυση πρόκληση στο θρησκευτικό αίσθημα των πιστών και όπως συμβαίνει σήμερα στην Τ.Κ. του Δήμου Αμυνταίου, προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην ήρεμη ζωή των κατοίκων.

Τι (σωστό) έλεγε ο Τσίπρας για την τιμή των εισιτηρίων… (ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο)



  Μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα που ΘΑ εφάρμοζε ο Τσίπρας, από τα Μνημόνια που θα καταργούνταν σ’ ένα νόμο με ένα άρθρο μέχρι το δημοψήφισμα που από «όχι» έγινε «ναι» και από την επιστροφή της 13ης σύνταξης που έγινε νέες μειώσεις συντάξεων, μέχρι την προστασία της πρώτης κατοικίας,

Εκπαιδευτικός και εννιά έχει ο μήνας; Αυτά που ήξερες τέλος! Τέλος στο καθισιό των καλοκαιρινών διακοπών εκπαιδευτικών βάζει η Τρόικα…



Το χειμώνα δάσκαλος, το καλοκαίρι γραμματέας!

Στα …ισοδύναμα που ζητά η τρόικα και οι εκπαιδευτικοί! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», τους δάσκαλους και τους καθηγητές εκπαιδεύει για γραμματείς το κουαρτέτο των δανειστών, «κόβοντας» στην ουσία τις πολυήμερες καλοκαιρινές τους διακοπές.

Νέα ήττα για τον Αίαντα Αμυνταίου…



  Την πρώτη εντός έδρας ήττα με 63-71, γνώρισε ο Αίαντας Αμυνταίου από τον ψυχωμένο Φοίνικα Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Εκπαιδευτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, καθώς στις 20 Νοεμβρίου του 1989 η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Διανομή ρυζιού στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Φλώρινας…



  Στις 28-29 Νοεμβρίου και 05 Δεκεμβρίου 2015, θα γίνει διανομή ρυζιού, στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων  (ΕΓΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ 2013), ως εξής:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της Αμπελουργίας στον Άγιο Παντελεήμονα…



  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ελληνική Αμπελουργία, Παρόν – Μέλλον;» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Διονύσιο Γραμματικό, Προϊστάμενο του Τμήματος Αμπέλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ενημερωτική εκδήλωση για την βία κατά των Γυναικών από τον Σύλλογο Γυναικών Αμυνταίου…



  Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα πολλές όψεις», που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

…Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!



(Του συνεργάτη μας Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…

  Ένα συνηθισμένο κι επαναλαμβανόμενο κλισέ – παπαριά που ακούμε απ’ την κάθε νικήτρια παράταξη των βουλευτικών εκλογών, πολλά χρόνια τώρα και που συνήθως δεν σημαίνει τίποτε στην ουσία.

  Θα ήταν αντικειμενικά σωστό, αν υπονοούσε ότι, δεν πρόκειται να συλληφθεί κανείς, ούτε να εξοριστεί χωρίς δικαστική απόφαση, για ποινικά και συνταγματικά έκνομη πράξη. Πολύ περισσότερο να εκτελεστεί…

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Αμύντα… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέτυχε η ανδρική ομάδα του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, επικρατώντας στο ΔΑΚ Αμυνταίου του Α.Ο. Κοζάνης με το εμφατικό 48-16.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νίκη βάλσαμο για τον Αμύντα Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Αμύντας επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου του Καματερού με 22-19, κάνοντας σημαντικό βήμα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας «στο φως και στη σκιά»… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Στις 18 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης της καλλιτεχνικής ομάδας «POLY_MORFώN»  του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» , με αφορμή το «Διεθνές Έτος Φωτός 2015», με θέμα: «στο φως και στη σκιά» στην Πινακοθήκη του «Αριστοτέλη», αίθουσα «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου».

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν το κρασί για όσους χάσουν τα σπίτια τους ανακοίνωσε ο Τσίπρας…



  Ψηφίστηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που οδηγεί στον δρόμο χιλιάδες δανειολήπτες αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρασε την τελευταία στιγμή τροπολογία, η οποία προβλέπει πως το κρασί θα είναι δωρεάν για όσους μείνουν άστεγοι.

Μηδένισε τη φορολογία για τις μικρές επιχειρήσεις η Αλβανία…



  Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του μείωσε στο μηδέν τη φορολογία για τις μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο από 0 έως 50 εκατ. λεκ, δηλαδή περίπου 36.400 ευρώ.

Στο Περιστέρι αδελφές μου, στο Περιστέρι!



  Όπως είπε χθες και ο εισαγόμενος Τσαλακωτός …στο Περιστέρι Έλληνες μου, να μας φέρνει κομπόστες και γεμιστά η θειά Θεανώ, και να τρώμε μακαρόνια με πενταροδεκάρες του Φίδη.  
  Αυτό είναι το όνειρο και ο σχεδιασμός της «αριστερής» κυβέρνησης του ΤΣΙΡΙΖΑ για την ελληνική κοινωνία.

«Έργον τιμής»…



(Γράφει ο ποιμήν, από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)… 

  Την  πτυχιακή της εργασία στην κατεύθυνση της γλυπτικής, παρουσίασε η Χριστίνα Γκόλνα, από 11/10/2015 μέχρι 25/10/2015.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…



  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 23 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα  και ώρα  19:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Νυμφαίο, η νύμφη του βορρά…



(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)
  Η Τ.Κ. Νυμφαίου του Δήμου Αμυνταίου, αναντίρρητα είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδος και της Ευρώπης, το οποίο δικαίως διεκδίκησε στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Unesco το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος.

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΑΤ γύρω – γύρω και τον κόσμο να τους γιουχάρει φωνάζοντας «Το πασόκ είναι ‘δω, ενωμένο δυνατό»!!! (ΒΙΝΤΕΟ)



Έγινε κι αυτό. Ζούμε μεγάλες στιγμές, σε μια διαλυμένη αριστερή(!!!) χώρα…  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τηλεθέρμανση Δήμου Αμυνταίου: Τι προσφέρει, ποιοι την απολαμβάνουν, πόσο κοστίζει…



(ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ)…

  Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ παρουσιάζει τη συνέντευξη που παραχώρησαν το Σάββατο 7/11 στο «Ράδιο Αμύνταιο» και την εκπομπή του συνεργάτη μας, Γιώργου Θεοχαρίδη, «Επίκαιρα», ο Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ, Ευθύμιος Χαριτίδης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, Κων/νος Κυριακόπουλος όπου ενημέρωσαν τους πολίτες του Δήμου, για θέματα που αφορούν την τηλεθέρμανση.

Συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες, γιατί η ανθρωπιστική κρίση μας αφορά ΟΛΟΥΣ…



  Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου υποστηρίζοντας την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης καλεί όλα τα μέλη του να προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν να δωρίσουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ (όχι ευπαθή), ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

Νίκη στην πρεμιέρα για τον Αμύντα Αμυνταίου…



  Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της ανδρικής ομάδας του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Β εθνικής. Το συγκρότημα του Μάκη Κιοσέ χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ στην απόδοση του, επικράτησε εύκολο 15-31 στο Λέχοβο του τοπικού Θησέα, διατηρώντας την καλή παράδοση που έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αίτησης για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου…

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Φασισμός είναι…



Γράφει ένας προβληματισμένος Φλωρινιώτης…
  Τις τελευταίες μέρες βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (και όχι μόνο) για τις όποιες ενέργειες - με πόσο κόπο και ξενύχτια άραγε; - κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση και οι Έλληνες διαπραγματευτές στο Όνομα των Ελλήνων και της ίδιας της Ελλάδας, με τους εκπροσώπους των δανειστών της, το λεγόμενο κουαρτέτο.

Καλημέρα σε όλους τους παραγωγούς κρασιού… (ΒΙΝΤΕΟ)



Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αμυνταίου, για την ημέρα εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών…



Σήμερα και κάθε μέρα καταδικάζουμε την έμφυλη βία!
  Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση - συζήτηση, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου στις 5:00μ.μ., με θέμα «Ένα πρόβλημα - Πολλές όψεις».

Καζάνι που βράζει η τοπική κοινωνία Αχλάδας μετά την παύση των εργαζομένων στ΄ ορυχείο Αχλάδας…



  Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων μετά την άδικη απόφαση των λιγνιτωρυχείων να θέσουν σε διαθεσιμότητα 14 Αχλαδιώτες εργαζόμενους, ενώ συνολικά φτάνουν τους 35.

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Αίαντα Αμυνταίου…



  Οι απουσίες του Παντελή Τζήγα και του νεοαποκτηθέντα Νίκου Παπούλια, καθώς και ο τραυματισμός του Πολυχρόνη Μωυσιάδη κατ’ τη διάρκεια του παιχνιδιού, επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την αγωνιστική εικόνα του Αίαντα, ο οποίος δεν πρόβαλε ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στα φιλόδοξα Ελίμεια, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 75-48.

Με το αριστερό στην πρεμιέρα τα κορίτσια του Αίαντα…



  Μετά από 5 χρόνια απουσίας της γυναικείας ομάδας του Αίαντα από το τοπικό πρωτάθλημα, επαναδραστηριοποιήθηκε και συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα Α' ΕΚΑΣΔΥΜ με γηγενείς αθλήτριες νεαρής ηλικίας.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αποδοκίμασαν τον Τσίπρα στο Μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Έντονες αποδοκιμασίες και ένταση τη στιγμή όπου ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Για άλλη μια φορά, «σκηνικό πολέμου» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…



  Σε θέατρο του παραλόγου κατάφερε να μετατρέψει, για άλλη μια φορά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμυνταίου η αντιπολίτευση.

Λαϊκή συνέλευση στη Τ.Κ. Μανιακίου του Δήμου Αμυνταίου…



  Από το Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00μμ θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση στην Τ.Κ. Μανιακίου, προκειμένου να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας για θέματα που τους απασχολούν.

3ήμερη απεργία στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας…



  Το Σωματείο με την επωνυμία «Εργοταξιακό  Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» σας γνωρίζει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει  3ήμερη απεργία από Τετάρτη  18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 06:00 π.μ. έως Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 05:59π.μ. ως ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συναδέλφους μας οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.