Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ένταση και διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα που επισκέφτηκαν τον κατεδαφισμένο εκκλησάκι στην Ι. Μονή του Αγίου Παντελεήμονος & Ευβούλης… (ΒΙΝΤΕΟ)…



Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα επεισόδια…

  Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα επεισόδια από την ισχυρή Αστυνομική δύναμη, όταν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα βρήκαν κλειστές τις πόρτες της Ιεράς  Μονής Αγίου Παντελεήμονος & Ευβούλης, όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση του εξωκλησιού του Αγ. Γεωργίου και όταν τελικά εισήλθαν στην Μονή, παρεμποδίστηκαν από αγνώστους στο να εισέλθουν στον νεόδμητο ναό. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
  

  Παρά την έντονη βροχόπτωση, εκατοντάδες κάτοικοι της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του χωριού, με προορισμό την Ι. Μονή Αγίου Παντελεήμονος & Ευβούλης και με σκοπό την επίδοση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την κατεδάφιση του εξωκλησιού του Αγ. Γεωργίου.


  Μετά την αρχική ένταση που επικράτησε, όταν είδαν τα μπάζα που προέρχονταν από το αγαπητό τους εξωκλήσι και τις λογομαχίες που ακολούθησαν με τις καλόγριες και τους αγνώστους άντρες  που βρίσκονταν εντός της Μονής, επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας και αποσύρθηκαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, όπου θα επισκεφτούν τον Μητροπολίτη και τον Εισαγγελέα Φλώρινας.

  Το ψήφισμα, αναφέρει:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγ. Παντελεήμων, 25/11/2015

  Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε προς κάθε θρησκευτική και πολιτική αρχή, την ανίερη πράξη κατεδάφισης του ιστορικού εξωκλησιού του αγίου Γεωργίου που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με ευθύνη της μονής αγίου Παντελεήμονος και Ευβουλης.

  Θεωρούμε πως ένα θρησκευτικό μνημείο-σύμβολο της χριστιανικής μας παράδοσης, που παρέμεινε αλώβητο από πολέμους και αλλόθρησκους κατακτητές, δεν νοείται να κατεδαφίζεται την σήμερον ημέραν για οιονδήποτε λόγο, προσβάλλοντας το θρησκευτικό μας συναίσθημα και διαγράφοντας ένα κομμάτι της ιστορίας του χωριού.

  Μετά την παρούσα διαμαρτυρία επιφυλασσόμαστε για περεταίρω κινητοποιήσεις, καθώς και ανάλογες προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.