Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τέσσερις Αμυνταιώτες στη νέα Βουλή!!!



  Το ‘δα εγώ το όνειρο χρονιάρες μέρες… Έξω να ‘χει πολλά (-), τα κανάλια να μην εκπέμπουν και ‘γω, τυλιγμένος στο από πούπουλα χήνας πάπλωμα μου Carven Paris(1), στην αγκαλιά του Ορφέα, να ταξιδεύω νοερά…
  Και ξαφνικά, πετάχτηκα μέχρι επάνω. Χτύπησα στο πολυτελείας πολύφωτο(2) της κρεβατοκάμαρας και οι πέτρες Swarovski σκορπίστηκαν στο πάτωμα...

Οι μάσκες έπεσαν…



  Οι Μάσκες έπεσαν στη λαϊκή συνέλευση μελών της Θύελλας Φιλώτα  που έγινε την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.
  Είδαμε τους ένθερμους υποστηρικτές του νέου Δημάρχου Αμυνταίου που μέχρι πρότινος δεν είχαν ασχοληθεί με την ομάδα, να έχουν τον πρώτο λόγο, να κρίνουν και να επικρίνουν, χωρίς όμως να έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αμυνταιώτης Μιχάλης Θεοχαρίδης υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών…



  Ο Μιχαήλ Θεοχαρίδης, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με καταγωγή από την Τ.Κ. Αγραπιδιάς του Δήμου Αμυνταίου, αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου…



  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 31 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα  13:00  σε έκτακτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Οι θέσεις της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών για την άρση της επιστράτευσης…



  Τον Ιούλιο του 2014, με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων της Δ.Ε.Η Α.Ε. οι οποίοι, αντιδρώντας στο τότε νομοσχέδιο περί πώλησης των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της λεγόμενης "μικρής" Δ.Ε.Η και νυν νόμο του κράτους περί "δημιουργίας νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας"

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Την … «αισθάνθηκε» ο Σαμαράς…



Τι ακριβώς «αισθάνθηκε»;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πιτσιρίκος δίνει το χαρτζιλίκι από τα κάλαντα στον Σαμαρά για να σώσει την χώρα…



  Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως ένα εξάχρονο αγοράκι του πρόσφερε τα χρήματα που έβγαλε από τα κάλαντα, και του ζήτησε να σώσει την Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο λιλιπούτειος καλαντιστής -ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- ονομάζεται Βασίλης Σκορδοκαΐλας.

Έπεσαν! Η Ελλάδα σε νέα πορεία - Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου…



  Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δεν πέρασαν. Ο στόχος των 180 «πρόθυμων» να παρατείνουν τον βίο της μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν επετεύχθη. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έπεσε έπειτα από την αποτυχία να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη σημερινή τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τί θα κάνατε αν σας έδιναν 3 μύρια για να ψηφίσετε Δήμα;



Σαββατιάτικα (36)  
*** Σκέψου, λέει, να έχω καμμιά γκίνια μεθαύριο και να μου πέσει ο πρώτος αριθμός τού πρωτοχρονιάτικου λαχείου κατά 20%... *** Αλήθεια, πώς τα περάσατε τούτες τις μέρες; *** Μήπως μπορείτε να μου πείτε γιατί ότι όλος ο κόσμος εύχεται "καλά Χριστούγεννα", έστω κι αν δεν πιστεύει ούτε σε ιερό ούτε σε όσιο; *** Όλοι από το σόι τού κρίνου είναι; *** Πόση εκτίμηση πρέπει να έχω στην κοινή γνώμη για να πιστεύω τις δημοσκοπήσεις; *** Πώς εξηγείται ότι ο ΣυΡιζΑ έχει πάρει σβάρνα την ΝουΔου αλλά ο Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθύ;

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα φέρει την Αλλαγή…



  Τρίζει το πολιτικό σκηνικό μετά από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να δημιουργήσει νέο κόμμα. Η ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει και η φήμη πως η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς με την αλλαγή του χρόνου, ώστε να θεωρηθεί πρωτοχρονιάτικο δώρο και να μην μείνει κανένας Έλληνας χωρίς δώρο αυτή την Πρωτοχρονιά.

Στο γραφείο του θα δεχθεί τις ευχές ο αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Μπίρος...



  Στο πλαίσιο της ονομαστικής του εορτής το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, θα δεχθεί τις ευχές στο γραφείο του, από της 11.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

Ο «Μπάμπης ο Φλου» μοναχός στο Άγιο Όρος… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Όλοι, φαντάζομαι, έχουν σιγοτραγουδήσει και την …«έχουν βρει» -ποικιλοτρόπως- με το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου «Ο Μπάμπης ο Φλου».

  Γνωρίζαμε επίσης ότι επρόκειτο για υπαρκτό πρόσωπο και ότι οι στίχοι του τραγουδιού ήταν η ζωή του… Σήμερα, ο «Μπάμπης ο Φλου» βρίσκεται στο  Άγιο Όρος.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Άναψαν και φέτος οι Φωτιές της Φλώρινας (video)



  Για άλλη μια χρονιά η Φλώρινα αποτέλεσε τον πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών, οι οποίοι μαζί με τους χιλιάδες κατοίκους, απόλαυσαν ένα από τα θεαματικότερα έθιμα του Δωδεκαημέρου, τις Φωτιές.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τίτλοι τέλους στην ιστορική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝO…



Όταν ο Νίκος Γκάλης έκανε όλη την Ελλάδα να πίνει ΑΓΝΟ. Πως η γαλακτοβιομηχανία οδηγήθηκε σε πτώχευση και άφησε 375 εργαζόμενους στο δρόμο…

  Η οριστικοποίηση του λουκέτου για τη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα, καθώς 375 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.

«Ο χορός των κυμάτων» του Βαγγέλη Νάστου (Βιβλιοπαρουσίαση)...



«Οι ερημικές μας λέξεις μπορεί να μας γοητεύουν,
αλλά δεν αρκούν να μας κρατήσουν συντροφιά
αν δεν αντηχήσουν στον διάλογο με τον άλλο...»

Στην κορυφή του 3ου ομίλου της Α2 γυναικών ο ΦΙΛΩΤΑΣ μετά την νίκη επί του ΦΑΙΑΚΑ στην Κέρκυρα με σκορ 22-15



  Έπειτα από μια μικρή οδύσσεια, η αποστολή του ΦΙΛΩΤΑ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επέστρεψε με το ροζ φύλλο αγώνα και πολλά χαμόγελα για την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας  χειμώνα.

Ο ετήσιος χορός του ΕΡΜΗ Αμυνταίου…

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Γκραν γκινιολ στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με τον ΑΜΥΝΤΑ να χάνει στις λεπτομέρειες… (ΒΙΝΤΕΟ)



Καθάρισε η διαιτησία για λογαριασμό του Αρίωνα, εκτός Νυμφώνος ο Αμύντας


  Ένα επεισοδιακό ντέρμπυ που τα’ χε όλα (εναλλαγή σκορ, σκληρά μαρκαρίσματα, ωραίες φάσεις «μαγικό σόου» διαιτησίας και πολύ σασπένς), παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στον αγώνα πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μεταξύ του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου και ΑΡΙΩΝ Πτολεμαΐδας, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Δεκ. 2014, με τελικό σκορ 23 – 21 υπέρ της ομάδας της Πτολεμαΐδας…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ανοιχτά τα καταστήματα του Αμυνταίου την τελευταία Κυριακή του χρόνου…



  Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται για ενημέρωση των εμπόρων – καταστηματαρχών καθώς και του καταναλωτικού κοινού ότι μετά την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα να παραμείνουν  ανοικτά και την Κυριακή 28/12/2014.

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με την ΦΥΕΛΛΑ Φιλώτα…

Άναμμα της φωτιάς στην Τ.Κ. Αετού…



  Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού σας προσκαλεί στο άναμμα της φωτιάς του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Αετού.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα προσφοράς και αγάπης από τους μαθητές του Λυκείου Φιλώτα… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Το Λύκειο Φιλώτα, ανέδειξε για ακόμη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, στο πλαίσιο δράσεων αλληλεγγύης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ενοριών Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης - Αναλήψεως του Κυρίου Αμύνταιου…



  Οι ενορίες Αναλήψεως του Κυρίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου & η ΔΗ.Κ.Ε.Α. του Δήμου Αμυνταίου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση: «Χριστός γεννάται δοξάσατε» όπου θα λάβουν χώρα:

Δεν είμαστε καλά ...δεν έχουμε μυαλό!!!



Video ΣΟΚ από την υποδοχή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην Κοζάνη....

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Λαέ κουράγιο…





Τον κλαίγανε και τον μοιρολογούσαν… Χάθηκε το ύφος του …μαχαλόμαγκα και οι ειρωνείες...

Η παρακάτω ΦΩΤΟ, τα λέει ΟΛΑ…

Όση δύναμη και να διαθέσεις για να τους βρίσεις, δεν το χορταίνεις!!!



Δώρο» 150.000 ευρώ(!) στο Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής για τα Χριστούγεννα…

Αληθινά Χριστούγεννα…



Του Α.Θ.Ρ. (από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)

  Τα Χριστούγεννα, πρώτα – πρώτα, είναι ένα τέλειο, ιδανικό παιδικό παραμύθι.

  Αν δεν πιστεύεις, αν δεν έχεις ακούσει, αν δεν έχεις ζήσει μικρός παιδικά παραμύθια, δύσκολα μπαίνεις στη μαγεία των Χριστουγέννων.

  Και δεν ξέρω πόσο σήμερα, αλλά κι εδώ και πολλά χρόνια, ακούνε τα παιδιά κι αρέσκονται στα παιδικά παραμύθια.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πιστωτικό γεγονός...


Ήττα της ΘΥΛΛΑΣ Φιλώτα, επιστροφή στην κορυφή για τον ΑΡΗ…



  Επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο Άρης που επικράτησε εύκολα της Θύελλας Φιλώτα με 2-0, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μάουρο Πόι που ευστόχησε δις από την άσπρη βούλα του πέναλτι φτάνοντας τα έξι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. 

Οι επιτυχόντες των μαθητικών μαθηματικών διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ» και «ΥΠΑΤΙΑ»



  Το Γυμνάσιο Αμυνταίου με χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Μαθηματικών Διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ» και «ΥΠΑΤΙΑ», όπως αυτά ανακοινώθηκαν  από την ΕΜΕ και συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς.

Η μεγάλη δημοσκόπηση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας που θα προκαλέσει ΣΟΚ(!) και τα προγνωστικά του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ…



  Με αφορμή τη πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας  που ξεκινά σε λίγες ώρες, το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ δημοσιεύει ακόμη μια μεγάλη, μια τεράστια δημοσκόπηση που φέρνει στο φως εντυπωσιακά ...ευρήματα!!! 

Οι επιτυχόντες των μαθητικών μαθηματικών διαγωνισμών «ΥΠΑΤΙΑ» της Π.Ε. Φλώρινας…



  Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της E.Μ.E. με χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ», όπως αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΜΕ καθώς και τα αποτελέσματα του Ημαθιώτικου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ», τον οποίο διοργάνωσε φέτος το παράρτημα για 7η συνεχή χρονιά.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Αμύνταιο…



  Στα πλαίσια διοργάνωσης 5ήμερων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, από 19/12/2014 έως 23/12/2014 με τίτλο «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΖΙ» και στόχο την δημιουργία εορταστικού κλίματος στην Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου, η ΔΗ.Κ.Ε.Α σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αμυνταίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου γνωστοποιούν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Μέσα στη μαύρη δυστυχία οι Έλληνες…



  Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης, οπότε αυτό αποτελεί μια ακόμα πρωτιά για τον λαό μας, αφού, μέχρι τώρα ξέραμε πως οι Έλληνες είναι οι πιο μακάκες της Ευρώπης.

Ντέρμπι «φωτιά» για τους άντρες του ΑΜΥΝΤΑ…



  Στα πλαίσια του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Ανδρών, το Σάββατο 20/12/2014 και ώρα 18:00, ο «ΑΜΥΝΤΑΣ» υποδέχεται στο τοπικό ντέρμπι τον «ΑΡΙΩΝΑ» Πτολεμαΐδας, παιχνίδι στο οποίο θέλει τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για λόγους γοήτρου.

«Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Φωτιές 2014» στην Φλώρινα…



  «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Φωτιές 2014» ονομάζονται οι φετινές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 18 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν στις 06 Ιανουαρίου 2014.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τότε, δεν υπήρχε φόβος… Μετά από 2.5 χρόνια «success story», υπάρχει…




  Μας απείλησαν τελευταία με διλήμματα του τύπου μεσοπρόθεσμο ή τανκς. Κάποιοι άλλοι πριν ένα μήνα είχαν απειλήσει μεσοπρόθεσμο ή δραχμή.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε ο Σαμαράς. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καθάρισε… όταν σοβαρεύτηκε ο Αίας Αμυνταίου…



  Την τρίτη του νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, πέτυχε ο Αίας Αμυνταίου, καθώς επικράτησε στο γήπεδο του Γ.Σ. Ελιμείας με 72-48, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο των υποχρεώσεων του στην Α κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το «κλείσαμε» το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ…



  «Έκλεισε» κι αυτό το φύλλο της εφημερίδας ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, (της καλύτερης εφημερίδας του πλανήτη), και, από σήμερα Δευτέρα 15 Δεκέμβρη, κυκλοφορεί για να σας χαρίσει ανυπερθέτως την φανταστική της ύλη, ώστε να εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας την παρέα σας…

  Αν βέβαια έχετε την περιέργεια να μάθετε πως «κλείσαμε» το 203 τεύχος της εφημερίδας μας, στα μέσα του Δεκέμβρη, δείτε παρακάτω…

«Πλατεία Ηλία Λ. Κωστένη» η πλατεία της Ιτιάς



  Με μια σεμνή τελετή στην πλατεία της Ιτέας Φλώρινας, τον τόπο καταγωγής του αστυνομικού Ηλία Κωστένη, που δολοφονήθηκε από Αλβανούς κακοποιούς την ώρα του καθήκοντος στην περιοχή της Πρέσπας, η δημοτική αρχή της Φλώρινας έδωσε το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού στην κεντρική πλατεία του χωριού.

«Το άναμμα της φωτιάς» στην Τ.Κ. Σκλήθρου του Δ. Αμυνταίου…



  Πανάρχαιο έθιμο οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές που είναι γερά συνυφασμένο με τη φωτιά που άναψαν οι βοσκοί στο μικρούλη Χριστό... και την αναγγελία της γέννησης του Σωτήρα του ανθρώπου.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Πέτυχε τον στόχο της η ξιφομάχος Ζωή Μοσχοπούλου…



  Πέτυχε τον στόχο της η Αμυνταιώτισα ξιφομάχος του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, Ζωή Μοσχοπούλου, για μία θέση πάνω από το Νο 64 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξιφασκίας.

Μέγας Αμύντας - πήρε το ντέρμπι της Φλώρινας…



  Ο Αμύντας Αμυνταίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο Φλώρινας, επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου με 30-19 και πλέον πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο εντός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο και αήττητο της βαθμολογίας Αρίωνα Πτολεμαΐδας, το ερχόμενο Σάββατο (20/12) στις 18:00.

Παλικαρίσιο διπλό του Αμύντα στην Άρτα…



  Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε η γυναικεία ομάδα χαντμπολ του Αμύντα, η οποία επικράτησε με 25-31 της Αναγέννησης Άρτας, στην πόλη της Ηπείρου.