Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Γκραν γκινιολ στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με τον ΑΜΥΝΤΑ να χάνει στις λεπτομέρειες… (ΒΙΝΤΕΟ)



Καθάρισε η διαιτησία για λογαριασμό του Αρίωνα, εκτός Νυμφώνος ο Αμύντας


  Ένα επεισοδιακό ντέρμπυ που τα’ χε όλα (εναλλαγή σκορ, σκληρά μαρκαρίσματα, ωραίες φάσεις «μαγικό σόου» διαιτησίας και πολύ σασπένς), παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στον αγώνα πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μεταξύ του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου και ΑΡΙΩΝ Πτολεμαΐδας, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Δεκ. 2014, με τελικό σκορ 23 – 21 υπέρ της ομάδας της Πτολεμαΐδας…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


  Με αρνητικούς πρωταγωνιστές το διαιτητικό δίδυμο Καζατζίδη - Τομίδη, ο Αρίων Πτολεμαΐδας πέρασε νικηφόρα -μετά το 2010- από το ΔΑΚ Αμυνταίου και παρέμεινε αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου της Β’ Εθνικής.
  Σ' ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι διαιτητές αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, υποπίπτοντας σε πολλά λανθασμένα σφυρίγματα εκατέρωθεν, κυρίως σε βάρους του Αμύντα, προκαλώντας σε τακτά διαστήματα τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, θεατών και παικτών.
  Με την αναμέτρηση να χαρακτηρίζεται από τη δύναμη, το πάθος και τις πολλές εναλλαγές στο σκορ, ο Αμύντας παίζοντας από το 45λεπτό χωρίς τον Παρπούλα, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, δεν άντεξε και λύγισε στο τέλος με 21-23 από τον Αρίωνα.
  Πλέον μόνο με θαύμα μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ, για την άνοδο στην Α2.
  Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτο 5λεπτο, στη συνέχεια ο Αρίωνας εκμεταλλευόμενος  τα αμυντικά κενά του Αμύντα , κατάφερε να ισορροπήσει στον αγώνα και να περάσει μπροστά στο σκορ με 4-5 στο 15λεπτό.
  Με δύο αλλαγές από τον Μάκη Κιοσέ στις θέσεις των εξτρέμ, ο Αμύντας βρήκε ρυθμό επιθετικά και επί μέρους σκορ 5-3, πέρασε μπροστά με 2γκολ 10-8 στο 22λεπτο, διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (12-10).
  Με τους φιλοξενούμενους να προσαρμόζουν ατομικό μαρκάρισμα πάνω στον Παρπούλα, στις αρχές του δευτέρου μέρους,  ο Αμύντας παρουσίασε δυσλειτουργίες στο επιθετικό κομμάτι, δίνοντας τη δυνατότητα στο Αρίωνα να εκδηλώσει περισσότερες επιθέσεις και με σερί 4-0, να περάσει και πάλι μπροστά σκορ με 12-14 στο 38 λεπτό.  Ο Αμύντας ανταπάντησε με ένα δικό του σερί 4-0, παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα 2τερμάτων 16-14 στο 44 λεπτό.
  Μέσα στο εκρηκτικό κλίμα που προκλήθηκε από τις αλλοπρόσαλλες υποδείξεις των διαιτητών, ο περιφερειακός του Αμύντα Γιώργος Παρπούλας, αδυνατώντας να συγκρατήσει την ψυχραιμία του, απευθύνθηκε με έντονο ύφους στους διαιτητές και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα στο 45λεπτό, υπόδειξη που πυροδότησε εκ νέου το ήδη τεταμένο κλίμα, στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Αμυνταίου.
  Με τις ισορροπίες να έχουν ανατραπεί, ο Αρίωνας στηριζόμενος στις σωτήριες επεμβάσεις του Χαλκίδη και στις πρωτοβουλίες των Κόλλια (7γκ.) και Ακριτίδη (6γκ.) στην επίθεση, κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του, 20-20 στο 55λεπτό.
  2 διαδοχικά γκολ από τους  φιλοξενούμενους σε διάστημα 1λεπτού, έφεραν τον Αμύντα με την πλάτη στο τοίχο (20-22) στο 58λεπτό, το γκολ του Παναγιωτίδη 1 λεπτό πριν το φινάλε, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει το βαθμό της ισοπαλίας, όμως το πλασέ που επιχείρησε 10δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη -ο κατά τα άλλα αποδοτικός- Ζαρογγιάννης, μπλόκαρε εύκολα ο Χαλκίδης, με τον Αρίωνα να διαμορφώνει στην εκπνοή το τελικό 21-23.
  Ο 16χρονος παίκτης του Αμύντα, Ιωάννης Ζαρογιάννης, σχολίασε: «Είμαστε απογοητευμένοι από το σημερινό αποτέλεσμα, καθώς μια σειρά γεγονότων που εξελίχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, μας εκνεύρισαν και μας έβγαλαν εκτός ρυθμού, με συνέπεια να χάσουμε το παιχνίδι.
  Τώρα εάν αυτό έγινε σκόπιμα, δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά ο κόσμος που είδε το παιχνίδι από τις εξέδρες.
  Μένουν άλλες 9 αγωνιστικές, όπου στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, ώστε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα».
Διαιτητές: Καζατζίδης – Τομίδης
5λεπτα: 2-0, 4-4, 4-5, 5-6, 10-9, 12-10(ημχ.), 12-12, 13-14, 16-15, 18-17, 20-20, 21-23

Αμύντας Αμυνταίου (Μ. Κιοσές): Παρπούλας 4, Παπαχρήστου 1, Καλαιτζίδης , Κοσμίδης , Γιώσκος 4, Καλομηνίδης, Τόιτος (τφ), Κιοσές , Τατσίδης (τφ), Τζίτζιος 3,  Ζαρογιάννης 3, Παναγιωτίδης 5, Πετρίδης, Φραγκότσης, Πετρίδης, Ηλίας 1, Παπακωνσταντίνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 5       Πέναλτι: 1/3

Αρίων Πτολεμαίδος (Δ. Πασιαλής – Χ. Φυραρίδης):  Μυλόπουλος 1, Κατωτοικίδης, Κόλλιας 7, Νικολαίδης 4, Χαραλαμπίδης, Ακριτίδης 6, Χαλκίδης, Κωστακίδης, Μουλάκης, Κοσμίδης, Αγγελίδης, Σμίλι, Πετρίδης 3, Μπαζάκας 2
Δίλεπτες Αποβολές: 2       Πέναλτι: 3/4



4 σχόλια:

  1. Οι ιδιοι που σφυριξαν και στην πτολεμαιδα ,η διοικηση της πτολεμαιδας ειχε δεμενο τον γαιδαρο πριν καν αρχισει το παιχνιδι ,η διοικηση του αμυντα που βρισκόταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματηστε την καραμελα με την διαιτησια, δεν ηταν οι ιδιοι στην Πτολεμαιδα ,μονο ο ενας ηταν. Οταν στα τελευταια 8 λεπτα χανεις 10 τετ α τετ φταιει η διατησια;;;

      Διαγραφή
  2. Φτανει με την διοίκηση βρε χαμι . φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανως και οι διαιτητες δεν ανταπεξηλθαν στις απαιτησεις του παιχνιδιου, καθως αφησαν το αντιαθλητικο παιχνιδιου του Αμυντα - καθως η ομαδα δεν ξερει να παιζει το τοπι προσπαθει συνεχως να προκαλει τον αντιπαλο - με συνεχη χτυπηματα οταν δεν εβλεπαν. Και εσεις φιλτατε blogger στο επομενο ματς στην "εδρα" σας, αν μπορει ν' αποκαλεθει ετσι με τις συνθηκες πολικου ψυχους που επικρατουν, παρατηρηστε λιγο τα χτυπηματα των παικτων της ομαδος σας -σε 17χρονα παιδια!!-, και μετα αν ειστε το ιδιο σιγουρος περι διαιτησιας γραψτε το ιδιο κειμενο.

    ΥΓ. Ειναι δεκτη η καθε αντιπαραθεση-αντικρουση επιχειρηματων, με παντα σεβαστο τροπο καθως λεμε τις αποψεις μας. Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.