Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Το Αμύνταιο τίμησε και φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με σειρά εκδηλώσεων που περιλάμβαναν: επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της κωμόπολης, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας (από τον Φιλόλογο του Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου, Γ. Μεντεκίδη) και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ενώ οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του Έπους του 1940, κορυφώθηκαν με την παρέλαση Συλλόγων και μαθητών όλων των βαθμίδων.









 
Στα παραλειπόμενα του εορτασμού της μεγάλης μας Εθνικής γιορτής στην κωμόπολη του Αμυνταίου, επισημαίνουμε τα εξής:
-
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ποντιακών και Μικρασιατικών Σωματείων και Συλλόγων του δήμου Αμυνταίου, (Ποντιακοί Σύλλογοι: Αμυνταίου, Βεγόρας,  Λεβαίας, Μανιακίου, Φιλώτα, Σύλλογος Γυναικών Φιλώτα και Μικρασιατικοί Σύλλογοι Περαίας και Φαλαγγίου), τόσο από την παρουσία τους, όσο και από τη μαζική συμμετοχή τους στις επετειακές εκδηλώσεις.
-
Μετά από την «ιστορική» διάλυση του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, παρέλασε για πρώτη φορά, μετά από 5 χρόνια, η ιστορική σημαία του, στα χέρια μικρών μελών του…
- Αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός της απουσίας της Ελληνικής σημαίας από το μνημείο ηρώων της κωμόπολης όπου πραγματοποιούνται οι επετειακές εκδηλώσεις και που διαχρονικά –η έπαρση και υποστολή της- πραγματοποιείται από στρατιωτικό άγημα του Στρατοπέδου Παπαπέτρου…

 
 

2 σχόλια:

  1. ..Ειναι λυπηρο,κι ισως σημειο των καιρων,η παντελης απουσια,στη παρελαση,αυτοχθονης μακεδονικης,παραδοσιακης παρουσιας(με την απουσια,του Αμυντα)..Δεν ξεκινησε η ανθρωπινη παρουσια στο..Σοροβιτσ,το 1924,ουτε ο πολιτισμος,κι ζωη...Κι ο πολυπολιτισμικος πλουτος της περιοχης, ειναι πολυτιμη αξια,κι ειναι κριμα να χαθει..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω που ημουν στην παρελαση ειδα να παρελαυνει και ο ΑΜΥΝΤΑΣ και οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ.

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.