Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας…

 
Με τη δέουσα επισημότητα εορτάστηκε η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2022 στην πόλη της Φλώρινας. Ο ετήσιος εορτασμός της εποποιίας του 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για την χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των Λαών για τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
  Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών.
 
Στη συνέχεια στο κτίριο του Φ.Σ.Φ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
  Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε η κα. Ελένη Μανουκάκη, Φιλόλογος του Εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας και ακολούθησε επετειακό πρόγραμμα της χορωδίας του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» υπό τη διεύθυνση της κα. Αλεξάνδρας Παπά. Την εκδήλωση παρουσίασε η ειδική συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη
Φλώρινας κα. Ειρήνη Θεοδώρου.
  Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας εψάλη η καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία, και, ακολούθως, αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη.
  Ακολούθησε παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, την οποία παρακολούθησαν οι Αρχές και οι πολίτες της πόλης.




 
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας π. Νικηφόρος Μανάδης, οι Βουλευτές της  Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Θεοπίστη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, η Αντιπρύτανης του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι  Αλέξανδρος Βιδούρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας Κων/νος Ρόζας, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης, ο Διοικητής της 3ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός Γεώργιος Κωστόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, εκπρόσωποι, φορέων και οργανώσεων.
  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο πολιτικός κόσμος της Π.Ε. Φλώρινας έστειλε τα μηνύματά του για τη φετινή Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.