Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε στις κοινές δράσεις φορέων για την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού…

 
Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας και Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Φλώρινας, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας.
 
Κατά την διάρκεια της δράσης, γυναίκες της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, μέσα από το έντυπο υλικό που υπήρχε αλλά και από τα βίντεο που προβάλλονταν, για τον τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού, καθώς η αυτοεξέταση αποτελεί το πρώτο βήμα για την έγκαιρη διάγνωση.
  Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Σοφία Φουδούλη και η Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού κα Άννα Μπαφίτη.
 
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ και η συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Φλώρινας σε ροζ χρώμα.
  Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν μέρος των δράσεων που διοργανώθηκαν τον Οκτώβρη από φορείς της περιοχής - Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «Μαζί για τη Ζωή», Σύλλογος Καρκινοπαθών Φλώρινας, Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Φλώρινας, Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας - ως μήνα αφιερωμένο παγκοσμίως στην αφύπνιση των γυναικών για τη σπουδαιότητα της πρόληψης στην υγεία του μαστού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.