Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Η Φλώρινα έδειξε πως αντιστέκεται στον φασισμό και στην μισαλλοδοξία…

 
Δύο χρόνια μετά την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το «αυγό του φιδιού» που συνεχίζει να επωάζεται, επιχείρησε εχθές να καταλάβει με συγκέντρωση και «στρατιωτικού τύπου πορεία» την κεντρική πλατεία της Φλώρινας, απευθυνόμενη σε ακροδεξιούς θύλακες υπό τον μανδύα της ”υπεράσπισης της Μακεδονίας”.
  Στην καταδικαστέα αυτή συγκέντρωση των ναζιστών, οι Φλωρινιώτες/ισσες αντέδρασαν άμεσα και μαζικά με συλλογικότητες όπως η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας, οι φοιτητικοί σύλλογοι, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της νεολαίας του, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ.
  Η εγρήγορση και η κινητοποίηση των δημοκρατικών πολιτών στο να προστατεύσουν την Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, αποτέλεσε εχθές την μεγαλύτερη εγγύηση για την ήττα των ακροδεξιών στοιχείων και του φασισμού, υποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη θέση τους, στα απορρίμματα της Ιστορίας.
  Η 18η Δεκεμβρίου 2022, δεν αποτέλεσε μια ημέρα φόβου και τρομοκρατίας για την πολύπαθη περιοχή της Φλώρινας, απεναντίας ήταν ημέρα γιορτής για κάθε δημοκράτη, προοδευτικό και σκεπτόμενο πολίτη που ύψωσε ανάστημα στο τέρας του φασισμού για ακόμη μια φορά.
  Ωστόσο, με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε την εκκωφαντική σιωπή των θεσμικών αρχών αυτού του τόπου. Δημοτική Αρχή και Αντιπεριφέρεια δεν φρόντισαν να καταδικάσουν εκδίδοντας υποτυπωδώς, έστω μια απλή ανακοίνωση ή ένα ψήφισμα κατά της έλευσης φασιστών στην πόλη τους. Εικόνες «τραμπούκων» με χιτλερικούς χαιρετισμούς, λάβαρα με τα διακριτικά της νεοναζιστικής οργάνωσης, πυρσοί μπροστά από αστυνομικούς και χλεύη της Δημοκρατίας μπροστά από τα Δικαστήρια και το Δημαρχείο, έχουν κατακλύσει από χθες το διαδίκτυο.
  Όσο για την ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας, προτεραιότητα έχει μάλλον η ψηφοθηρία και η αλίευση των «μαύρων ψήφων» στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής για τις επόμενες εκλογές. Παντελώς απούσα ακόμη κι ετούτες τις ώρες. Εξάλλου είναι το ίδιο κόμμα που έβαζε Μπαλτάκους σε νευραλγικές θέσεις της κυβέρνησής τους, το ίδιο κόμμα που διερευνούσε δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή το 2014 και το ίδιο κόμμα που οι βουλευτές του συμμετείχαν χέρι-χέρι κι αγκαζέ με τους υπόδικους  χρυσαυγίτες  βουλευτές σε εθνικιστικές φιέστες στο Βίτσι.
  Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας, ο αγώνας για μια κοινωνία θεμελιωμένη στις αξίες της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της κοινωνικής Δικαιοσύνης παντού, για μια κοινωνία που δεν θα έχουν θέση κανενός είδους ανισότητες και διακρίσεις, είναι διαρκής και καθημερινός.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας καλεί όλα τα μέλη του,  φίλους/ες, όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.  Με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον πολιτισμό και τις αξίες του αντιφασιστικού κινήματος, να συγκροτήσουν ένα ευρύ και αγωνιστικό μέτωπο αντιπαράθεσης με το πιο σκοταδιστικό τερατούργημα που γέννησε ποτέ η Ιστορία.
  Να μην επιτρέψουμε εκ νέου το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του ναζισμού και της ακροδεξιάς, που τροφοδοτείται από την τρομακτική κοινωνική κρίση και τα αδιέξοδα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ιδίως στην πολύπαθη Φλώρινα με το φορτισμένο ιστορικό παρελθόν, όπου οι πολιτικές της εξαθλίωσης και της παραμέλησης καλπάζουν, εύκολα μπορεί να γίνει η διείσδυση ή η ανοχή των ναζιστικών και φασιστικών ιδεών σε τμήμα της κοινωνίας.
  Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναδείξουμε πως ο τόπος μας προκρίνει τη διασυνοριακή συνεργασία, την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την συμπερίληψη. 
 

1 σχόλιο:

  1. ==H Νεολαία, η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας για την έλευση φασιστών στην πόλη της Φλώρινας===
    Αξιότιμη κύριοι του Ομίλου Συριζα και Σία,
    Ευχομαι οι εκλογες να γινουν ποιο συντομα δια να σταματησεται να παραπλανειται το =κοινό= με τις φλυαρίες τις οποίες γραφεται ωστε , οταν κανετε την νεα κυβερνηση να υλοποιηθουν οι υποσχεχεις ΣΑΣ ωστε να μην υπαρχη φασισμός εν ελλαδι και να υπαρχη αριστερός φασισμός και ουδείς αλλός δηλαδη ολοι ειναι φασιστες εκτός απο τον αριστεροι ΦΑΣΙΣΜΟ ο οποιος δεν υφασταται στην ελλαδα και δη στην πόλη της Φλώρινας.
    Αναρωτιεμαι εαν εχετε ιδεα το τι γραφεται και μάλιστα λετε οτι εισθαι ένα κόμμα που ενωνει τον ΕΛΛΗΝΑ αλλά
    δυστυχως τον διχάζει και με αυτα που γραφεται κανετε το αντιθετο , δεν θελω να ΣΑΣ προσθεσω αλλα κοσμητικά λόγια και δεν ειμαι ο τυπος να προσβαλω τον αλλον οπως κανει η δικη ΣΑΣ παραταξη με τετοιες παραλογιες που κανετε και τουτο διότι δεν εχει =σοβαρότητα= ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος και ουτε προκεται να το αποκτησεται = ποτέ= αυτό ΣΑΣ το λεω ευθέως .
    Αναφερεσθαι στην αρχή για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποκαλωντας τους =νεοναζιστες= επ΄αυτού θα ηθελα να ΣΑΣ κάνω γνωστόν τα ακόλουθα, μήπως αξιότιμη ΚΥΡΙΟΙ θυμωσαστε πως ηλθατε εις την εξουσίαν να γινεται κυβερνηση???.
    Ασφαλως Υμεις ξεχνατε αλλα θα γνωριζεται οτι εκεινοι οι οποιοι σας εφεραν στην κυβερνηση ηταν η Χρυσή Αυγή και την ΑΝΕΛ η οποιες με την ψήφον τους σας εκανε το χατηρι θα ελεγα να βρεθητε δια πρωτην φοράν στην εξουσια ψηφιζοντας τον Πακη σαν ΠτΔ. και που από ακρως
    ΝΔτης δεξιός εγινε Τσολιάς με κοκκινο σκουφή.
    Μηπως δεν γνωριζε ο τοτε Συριζα οτι οι δυο αυτοι ηταν φασιστικά κομματα τοσο της ΑΝΕΛ ακροδεξιοι φασιστες τής ΝΔτίας οσο και η Χρυση Αυγη νεοναζιστες επισης τερμα φασιστες διαφθορείς του ελληνισμού ? και με την ευλογία του επίσης φασιστα εως τότε ΝΔτη Πακη όπου πρό ολιγου ΣΑΣ αποκαλουσε διαφθορείς της Δημοκρατίας κ.α. παραγωγα να εχετε την ευκαιρια να γινεται κυβερνηση??
    Ξερετε φυσικα διατι ο =Καμμένος= ΝΔτης =φασιστας= γιατι εκανε κομμα διοτι ο Καραμανλής δεν του εδωσε Υπουργειο και αφου ηλθαν σε αντιθεση εφυγε απο το =μαντρι= και ετσι εφθασε με την ΑΝΕΛ σε προεκλογικούς λογους και να λεει φωναχτα ευθεως και μαλιστα πού στην πολη Θεσ/νικη
    οτι = εγω με του προδοτες αριστερους ποτε δεν θα κανω μαζυ και δεν θελω να λενε τα παιδά μου να λενε οτι ειναι προδοτης= (υπαρχη ο λογος στο αρχείον) και Ώ του θαυματος αρχισαν οι αγκαλιες και τα φιλια και το σχισιμο των
    ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ με το ιστορικό ΝΑΙ που εγινε ΟΧΙ των 63% ελληνων, αυτό φυσικα δεν το γνωριζεται διοτι τότε φορουσατε πρασινο καπέλο και τωρα ξαφνικα εγινε κο(κ)ινο όπως εγινε με τα 2/3 ( δηλ. 53+1)του συριζα πρωην υπουργοί βουλευτες ΠΑΣΟΚ που δια αποφυγουν τα επακολουθα ξαφνικα μπηκαν ή βρηκαν καταφυγιο στο =μαντρι του Συριζα= πρωτοφανες στα χρονικα του ελληνικου πολιτευματος, επίσης θα ηθελα να ΣΑΣ κανω γνωστόν οτι τετοιες = μεταγραφές ή ματαθέσεις= δεν γινοντα σε κανενα αλλο ευρωπαΊκό κρατος παρα μόνον εν ελλαδι ( υπαρχη μια εξαιρεση στην Γερμανία οπου ο τοτε Σοσιαλιστης Λα Φοντεν πηγε στην Αριστερά και αυτό πρωτη φορα στην ιστορια της το οποιον κατεκριναν ολα τα κομματα) αλλα εν ελλαδι ειναι σε καθημερινό επίπεδο των βουλευτών .=.
    Μάθε λοιπόν Κύριοι μου ποιοι ειναι οι =φασιστες= και ποιοι ειναι = Γερμανοτσολιάδες= της ελλάδος που στην αρχή ηχουσαν τα εμβατηρια τού Β.Π.Π στο Μετρό των Αθηνων κατα των νεοναζι Γερμανων και το δικαιωμα αποζημειώσεων αυτών και το σχισιμο των μνημονίων κ.α. και ξαφνικα
    γινατε ΥΜΕΙΣ φασιστες και Γερμανοτσιολάδες υπηρετες τής Μερκελ και μάλιστα με την ευλογία της γινατε και ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ οπου θα μεινετε δια πάντα εις την ΙΣΤΟΡΙΑΝ η οποια δεν σβηνη ουτε αλλοιωνεται κύριοι των ονείρων του Ομίλου Συριζα και ΣΙΑ.
    Δεν θελω να ΣΑΣ γραψω και αλλα καλοπιστικα λόγια ωστε να εξαιρω δια τα όσα ΥΜΕΙΣ δεν γνωριζεται τι γραφεται , αλλα κλεινω με τα ακολουθα,
    =ΝΑ ΘΕΩΡΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΕΙΝΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΗ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΗΣ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΪΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ>===
    Διατελώ
    Γ.Κ
    (σχόλιο προς δημοσιευση εφ΄οσον εγκριθή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.