Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων στην Τ.Κ. Κέλλης… (ΒΙΝΤΕΟ)

   Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της 110ης επετείου των Ελευθερίων από τον Τουρκικό ζυγό, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 04 και το Σαββάτο 05 Νοεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης.
  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Εσπερίδα με θέμα: «Από τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908) στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913)» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Η Εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις Εκκλησιασικές, Επιστημονικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, με γενικό θέμα: «Εκκλησία – Μακεδονία – Ελλάδα: Τρεις ταυτόσημοι αιώνιαι αξίαι και οντότητες. 110 χρόνια απελευθερώσεως της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό».
  Οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με επίσημη δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Κοινότητας, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση τμημάτων.
  Την παράσταση κέρδισαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κέλλης, με την εκφώνηση των ποιημάτων μπροστά στο Ηρώον.
  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και επίτιμος δημότης Αμυνταίου κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας, του στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, συλλόγων της περιοχής και κατοίκων της περιοχής.
Περισσότερα, ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. ...Με τετοιες συγκλονιστικες,συγκινητικες,πατριωτικες,θρησκευτικες,και ιστορικες εκδηλωσεις...κτυπιεται κατακεφαλα,και αποτελεσματικα, το τερας ..της ακριβειας,της ανασφαλειας,της ανεργειας!!!!(Η απλα, ξεχνιουνται ολ αυτα,για 2,3 μερες..)Να γινοταν με καποιο τροπο,αναλογο,να..καταργηθει, κι ο ερχομενος χειμωνας,και να γιορτασουμε την 25 Μαρτιου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.