Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Συγγνώμη κύριε δήμαρχε… πόσα θες να μας τρελάνεις;

 
Κύριε Δήμαρχε γνωρίζετε τί είναι το «Gaslighting» (προφ.: γκάσλαϊτινγκ); Πρόκειται για έναν διεθνή όρο που συναντάται σε πολιτικά, κυρίως, κείμενα.
  Με το διεθνή αγγλικό όρο gaslighting (προφ.: γκάσλαϊτινγκ) εννοείται μια μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης της οποίας στόχος είναι η σπορά αμφιβολιών εντός ατόμων ή ομάδων ατόμων, έτσι ώστε να μην είναι βέβαια για την ίδια τους την μνήμη, αντίληψη, και λογική.         
  Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται από κοινωνιοπαθείς και ναρκισσιστές. Οι κοινωνιοπαθείς συστηματικά υπερβαίνουν τα κοινωνικά ήθη, παραβιάζουν τους νόμους, και εκμεταλλεύονται τους υπολοίπους, αλλά επίσης κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι πειστικοί ψεύτες, μερικές φορές με σαγηνευτικό τρόπο, και με διαρκή άρνηση πως έχουν κάνει κάτι κακό.
  Απλούστερα η τακτική είναι η εξής: Ο θύτης αποκρύπτει πληροφορίες από το θύμα και όταν το θύμα αντιδρά, ο θύτης απαξιώνει τα λεγόμενά του και παραθέτει άλλες, άσχετες ή κατασκευασμένες, πληροφορίες που συμφωνούν με το αφήγημα του θύτη.
  Για να το πετύχει αυτό, είναι απαραίτητη η παρεμπόδιση της ανεξάρτητης πληροφόρησης και η εκτροπή της προσοχής του χρήστη από εξωτερικές πηγές.
  Πρόκειται για τακτική, η οποία υποβιβάζει την αυτοεκτίμηση του θύματος ώστε να τον κάνει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ανάξιο ενδιαφέροντος.
  Κύριε Δήμαρχε επειδή, δεν θεωρώ ούτε τον εαυτό μου αλλά ούτε τις συνδημότισσες  και τους συνδημότες μου ανάξιους ενδιαφέροντος, όπως, πιθανόν, αντιλαμβάνεστε κάποιοι κύριοι της σημερινής δημοτικής αρχής, θα ήθελα να σας πω μια συγνώμη…!!
  Συγνώμη κύριε Δήμαρχε που δεν κατάλαβα το μέγεθος της αυτοθυσίας σας, να εκθέσετε τον εαυτό σας σε μια σοβαρή παρανομία για το καλό του Δήμου!!
Συγνώμη που δεν κατάλαβα ότι χτίσατε ένα αυθαίρετο για να μην χάσει ο Δήμος μας λεφτά!!
  Συγνώμη που δεν κατάλαβα ότι παρανομήσατε για μην μας εκθέσετε και για να φανούμε αξιόπιστοι, με την παρανομία αυτή, στους Δήμους Ζίτσας και Κορυτσάς, που συμμετείχαν μαζί μας στο INTEREG !
  Συγνώμη που βρήκα την απόφαση της Υ.Δ.Ο.Μ. Φλώρινας στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου Αμυνταίου!! τι θέλω κι εγώ και ψάχνω;;
  Βέβαια θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι φταίτε κι εσείς λίγο κύριε Δήμαρχε!!
  Γιατί αφήσατε τον Αντιδήμαρχο σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 08/09/2022 να λέει ότι «δεν έχει μπει κανένα πρόστιμο προφανώς» και «δεν έχει κοινοποιηθεί τίποτα στον Δήμο Αμυνταίου»;;
  Αφού γνώριζε το μέγεθος της θυσίας σας, από τον Αύγουστο ή νωρίτερα, γιατί δεν μας το παρουσίασε τότε, όταν ρωτήθηκε από δημοτικό σύμβουλο και για το πρόστιμο και για την δικογραφία που υπάρχει;;
  Γιατί δεν τον αφήσατε να μας πει αυτό που εσείς μας είπατε με θάρρος και παρρησία; ότι, παρανομήσατε και σπεύσατε να κάνετε ένα αυθαίρετο κτίριο, για να μπορέσετε να πάρετε τα λεφτά του INTEREG!!
  Αλήθεια μήπως γνωρίζετε τον ορισμό αυτής της συμπεριφοράς από τον Ποινικό Κώδικα;;
  Γιατί να μην μας πει ότι απλά «αλλάξαμε τσέπη» στα λεφτά του Δήμου;; Εσείς μια χαρά το είπατε!!
  Βέβαια δεν μας είπατε ότι εκκρεμεί η έκδοση μίας ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) για να τεθεί σε ισχύ ο Νόμος που λέει ότι τα λεφτά πηγαίνουν στο «Πράσινο Ταμείο» και πιθανώς, να μην πάνε τελικά στην «άλλη τσέπη» του Δήμου!!
  Συμφωνώ κι εγώ με αυτό που είπε, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Αμυνταίου που γνώριζε το «λάθος», ότι «μόνον οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη», αλλά φαντάζομαι πως συμφωνούμε όλοι ότι, πολλά λάθη κάνουν αυτοί που δεν ασχολούνται όσο και όπως πρέπει με τα ζητήματα του Δήμου ή αυτοί που έχουν αλλού στραμμένη την προσοχή και την «όρεξή» τους…!!
  Αναρωτιέμαι μάλιστα πόσο δύσκολη ήταν μία ερώτηση – συνεννόηση με την γείτονα κι «αδελφή» Υ.Δ.Ο.Μ. Φλώρινας για την διαδικασία κατασκευής του κτιρίου;; πριν κάνουμε το λάθος.
  Κι επειδή κάνατε λόγο για 120.000,00 €, που κόστισε η κατασκευή του λάθους…, και πήραμε από το INTEREG χάρη στην αυτοθυσία σας, καλό θα είναι να μας πείτε, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που δαπανήθηκαν αυτά και σε ποιους;;
Έτσι για μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση και στο μέλλον και μείνει άγνωστη καμιά θυσία σας!!
  Τελικά κύριε Δήμαρχε, εσάς και τους συνεργάτες σας τα λόγια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη προφανώς δεν σας αγγίζουν.
  Πιο πολύ στην περίπτωση ταιριάζουν οι στίχοι του Ηλία Φιλίππου, από το τραγούδι, που τραγούδησε το 1988 ο Βάιος Μαργαρίτης: «ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ;  ΠΟΣΑ;; ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΒΓΑΖΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑ…»!!
Και πάλι συγνώμη κύριε Δήμαρχε!!
Καλό πανηγύρι να έχουμε!!
Με τιμή
Γιώργος Τσιρώνης
Δικηγόρος
 

1 σχόλιο:

  1. Ατυχής ο τίτλος, δεν κολακεύει το άρθρο, ακόμα περισσότερο όταν είναι γραμμένο από ένα δικηγόρο, άσχετα αν ο τίτλος είναι από τραγούδι ή όχι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.