Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η πολιτική κι οι πολιτικοί του …μηδέν πράττειν, αλλά, του διαχρονικώς …κυριαρχείν!


(Του Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Το ‘χουν πιάσει πανέξυπνα και πονηρά κάποιοι το νόημα και την πρακτική της πολιτικής, που σου διασφαλίζει, σχεδόν ισόβια, έδρα στο ελληνικό μας κοινοβούλιο, μ’ όλα τα πλουμιστά καλούδια, που χαρίζει η ιδιότητα του βουλευτή, απ’ τον απλό, μέχρι πολύ περισσότερο, τον αρχηγό κόμματος.
 
  Όσα λιγότερα, ρηξικέλευθα, ανατρεπτικά και πρωτοποριακά κάνεις στη θητεία σου, ειδικά σε ζητήματα που αγγίζουν εθνικά και θρησκευτικά θέματα, έστω και επιφανειακά, τόσο μακραίνεις τη μακροημέρευση σου στο ναό της Δημοκρατίας, κι ιδίως στο τιμόνι της διακυβέρνησης μιας χώρας, που «τρέφεται» με μύθους, απ’ τη δόξα ευκλεών προγόνων και τη λατρεία και προσκύνηση αγίων και οσίων, ών, ουκ έστιν αριθμός!
  Ένα κλασικό παράδειγμα κλασικού πολιτικού, διαχρονικά, αν όχι ισόβια, αγαπητού σχεδόν σε όλους, ο προ αμνημονεύτων ετών γιατρός και δεκάδες χρόνια τώρα αδιαμφισβήτητος βουλευτής και υπουργός, ο γραφικός Γεράσιμος Γιακουμάτος, που απολαμβάνουμε κάθε τόσο στα στασίδια της TiVi, κι έχουμε τη χαρά ν’ ακούμε κοινότυπες, βαθυστόχαστες, αλλά αποτελεσματικές για την εκλογιμότητα του, αμπελοφιλοσοφίες.
  «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», η πεμπτουσία του διαχρονικού, ακτύπητου κι αποτελεσματικού «πακέτου» ιδεών που πλασάρει και που τον έχει φέρει, δεκάδες τώρα χρόνια, απ’ το Ιατρείο του στο Αιγάλεω, στη βουλή, δίπλα στο Κολωνάκι… Τέλεια!
  Πλημυρισμένο στο σιρόπι και τη καντιοζάχαρη, το γνωστότατο κι αποδεκτό από πάμπολλους ιδεογράφημα, που συγγενεύει ιδεολογικά με το αλήστου μνήμης «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», των πιο ορίτζιναλ αλλά αποδιοπομπαίων, λόγω Ευρώπης, Ελληνο – Χριστιανών… Μπρρρ!
  Και φυσικά, για να μην τον αδικούμε τον Κεφαλονίτη, δεν είναι ο μόνος χρήστης αυτού του «πολιτικού κλειδιού», που φέρνει στον πολιτικό αφρό χιλιάδες άχρηστες ασημαντότητες.
  Η αφοσίωση κι ο έρωτας στο υπάρχον status quo και την «οικογενειο- πατριδο – θρησκεία», μαζί με τη θεοποίηση της αγοράς, είναι όλη η κοσμοθεωρία κι η λογική της Βαλκάνιας Ελληνικής δεξιάς πολιτικής.
  Σαν παλιότεροι και πιο καπάτσοι στην πολιτική πιάτσα οι δεξιοί, έπιασαν γερά το πρωτόγονο ανθρώπινο αίσθημα του φόβου, απέναντι στο άγνωστο, που φέρνουν οι αλλαγές.
 «Έτσι τα βρήκαμε απ’ τους παλιούς»! η δικαιολογία… κι ας είναι εξόφθαλμα, ετοιμόρροπα ερείπια, ενός όχι πάντα ηρωικού, μακρινού παρελθόντος…
  «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!
  «Η Βόρεια Ήπειρος, είν’ Ελληνική»!
  «Η Κύπρος, είναι Ελληνική»!
  …Είναι Ελληνική η Πόλη, ο Πόντος, η Μικρασία, η Αλεξάνδρεια, η εσχάτη στη Βακτριανή, μαζί με τους απόγονου των στρατιωτών του Αλέξανδρου, Καλάς, του Πακιστάν!
  Ωραίες ιστορίες για παιδιά και γηραλέους, μόνο, που για να τα διεκδικήσουμε αυτά τα «Ελληνικά» εδάφη, πρέπει να φτάσουμε σε πληθυσμό την Ινδία, αν όχι την Κίνα.
  Φυσικά και χαίρεσαι και συγκινείσαι και δακρύζεις σαν Έλληνας, όταν στα βάθη της Τουρκίας στην Καππαδοκία, υπάρχουν κι ανάβεις το φτωχό κερί σου, σε χίλιους Ορθόδοξους ναούς!
  Στον πόντο, στη Πόλη, τη κατεχόμενη Κύπρο, τα Μπίτολα, μπορείς ελεύθερα ν’ ανάψεις το κερί σου σε ελληνικές εκκλησίες των προγόνων σου. Κι είναι ωραίο και πολιτιστικό κεκτημένο αυτό…
  Είναι πλούτος πολιτιστικός, Ελληνικός, οικουμενικός, αυτή η διαχείριση στα πέρατα του κόσμου, μιας αλλοτινής Ελλάδας, με κορύφωση τον γίγαντα Αλέξανδρο, τον πρώτο οικουμενιστή και προφήτη ενός ενιαίου κόσμου της ειρήνης.
  Έξω απ’ το Ντιγιαρμπακίρ του Κουρδιστάν, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, σε αρχαία ερείπια οχυρού, διάβασε ο γιός μου Ελληνικότατη επιγραφή, που αναφερόταν στον Αντίοχο!
  Φυσικά και κανείς λογικός και νοήμων άνθρωπος δεν αρνείται το θετικό, κατανοητό και αποδεκτό, για την προσφορά στην κοινωνία, την ιστορία, τον πολιτισμό, του τρίπτυχου «Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», που όμως κυριαρχεί σαν brand name της δεξιο – ακροδεξιάς.
  Όμως, ούτε πιστεύει κανείς, φαντάζομαι, ότι ο Κυριάκος αγαπάει περισσότερο την Μαρέβα, απ’ ότι ο Αλέξης την Περιστέρα!
  Ούτε εκ προοιμίου είναι καλύτεροι άνθρωποι αυτοί που εμφορούνται απ’ την πατέντα αυτή, απ’ τους άλλους που δεν πετούν τη σκούφια τους, στο άκουσμα της.
  Γιατί τότε, οι εθνικόφρονες Κοτζαμανο Εμμανουηλίδηδες, δολοφόνοι των Λαμπράκηδων, οι στρατοδίκες, που μοίραζαν το θάνατο σαν κουφέρα, οι ταγματασφαλίτες της κατοχής, οι χουνταίοι, που ανέλαβαν να μας σώσουν, θα ‘πρεπε ν’ αγιοποιηθούν και να διδάσκονται στα σχολεία σαν πρότυπα ηθικής και πατριωσύνης! Μπρρρ…
  Φυσικά, κάποτε, έτσι περνούσε η μπογιά τους, στον απλό, φοβισμένο, ανιστόρητο και αδαή πολίτη.
  Μόνο, που η αφιλότιμη η ιστορία, όταν περάσει η καυτή επικαιρότητα του χρόνου και δει αντικειμενικά κι ανεπηρέαστα τα γεγονότα, ονομάζει και βαφτίζει τα πάντα, σύμφωνα με τη βαρύτητα και την αλήθεια που περιέχουν, αφού πλέον μιλάμε για επιστήμη – ιστορία, κι όχι για δήθεν εθνικό «μπαλαμούτι»…
  Εκείνος ο κυνηγημένος ανελέητα απ’ τη βασιλο – δεξιά και με τρείς απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, Κρητίκαρος Βενιζέλος, γίνεται πανθομολογούμενα τώρα Εθνικός ηγέτης και το άγαλμα του κοσμεί το προαύλιο του Κοινοβουλίου.
  Αυτός κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Κεμάλ, μετά την τραγική Μικρασιατική καταστροφή και συμφώνησε την ανταλλαγή του Ελληνισμού, Πόντου, Θράκης, Μικρασίας, με τους Τούρκους της Βόρειας Ελλάδας, κι έσωσε απ’ την εξαφάνιση 1,5 εκατομμύρια Ελληνισμού!
  Η Εθνική μας Αντίσταση, τιμάται εδώ και λίγα χρόνια επίσημα, απ’ την πολιτεία και το Λαό.
  Η ΝΔ του Αβέρωφ, αποχώρησε στη ψήφιση της αναγνώρισης της τότε στη Βουλή. Ακόμα τη τραβούσαν απ’ το μανίκι, οι συνεργάτες του κατακτητή τότε…
   Ο «Συμμοριτοπόλεμος» κι οι «κατσαπλιάδες» με τα κονσερβοκούτια τους, που έκοβαν αθώους λαιμούς αγνών Γερμανοντυμένων Δεξιών, έγινε απ’ όλους μας, Εμφύλιος πόλεμος.
  Ο «προδότης» Μακάριος, με τρείς απόπειρες δολοφονίας εναντίον του απ’ τους εθνικόφρονες Έλληνες και Κύπριους, που «δεν ήθελε» ένωση Κύπρου – Ελλάδας, έγινε τώρα ξανά Εθνικός ηγέτης…
  Μόνο που χάσαμε τη μισή Κύπρο, με τους ανεγκέφαλους υπερπατριώτες Χουντικούς, που φέραν τους Τούρκους στο νησί.
  Όταν ο αμφιλεγόμενος απ’ όλους μας, πρόεδρος των ΗΠΑ, Τράμπ, κάθεται στο τραπέζι και δίνει το χέρι σε κείνον το θεόμουρλο Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν μέχρι πριν λίγο έτρεμε η ανθρωπότητα ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Άπω Ανατολή, τι
μπορεί να πει κάποιος και πόσο πρέπει ν’ αντιδράσει για μια συμφωνία, όχι για τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου, αλλά για τη χρήση πιθανόν απ’ τους Βορειο – Μακεδόνες πλέον γείτονες μας, το όνομα «Macedonian halvan», για τον δικό μας «Μακεδονικό χαλβά»;
  Κι αν τον κάνουν νοστιμότερο και φτηνότερο απ’ τον δικό μας, του Σαλονικιού Χαϊτογλου, γιατί να μην έχουν αυτό το δικαίωμα; Εγώ είμαι σίγουρος, ότι ο Σαλονικιώτικος θα ‘ναι ο πρώτος!
  Τη βενζίνη και το αέριο που φουλάρουμε όλοι σχεδόν οι Φλωρινιώτες στα Μπίτολα, είτε είμαστε υπέρ, είτε κατά της συμφωνίας ΤσίπραΖάεφ, απ’ τη Σαλονίκη τα εισάγουν και τα πουλούν φτηνότερα!
  «Το όνομα μας είναι η ψυχή μας» …αλλά η τσέπη πρόστυχη, έχει άλλες λογικές…
  Όπως κι η καρδιά του «πατριώτη» που κλαίει για το όνομα «Μακεδονία», αλλά δε θέλει με τίποτε, ο γιός του, να υπηρετήσει τη πατρίδα στο …Καστελόριζο!
  «Γυναίκα, ο κύριος τάδε θα μας φέρει το παιδί, βοηθό μαγείρου, στην Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου! Σωθήκαμε σου λέω… σωθήκαμε! Α! και ετοιμάσου, την Κυριακή πάμε Πισοδέρι να φωνάξουμε για τη προδοτική συμφωνία»!
  Σ’ ένα εμπορικά όλο και πιο ανοιχτό κόσμο, στους πολίτες και το κεφάλαιο, ιδεολογικό μανιφέστο του νεοφιλελευθερισμού, οι δικοί μας «παλαιοημερολογίτες» νέο – φιλελεύθεροι, θέλουν φραγμούς, τελωνεία, πατέντες, αποκλειστικότητες και φτηνή πατριδοκαπηλία, κολλημένη στον 19ο αιώνα! Αχταρμάς Μητσοτακο Σαμαρικός, με δεξιό ψάλτη τον Άδωνη
  Σ’ έναν κόσμο χωρίς τελωνεία, που οδηγούμαστε χρόνο με το χρόνο, όποιος πουλάει καλύτερο προϊόν, στη χαμηλότερη τιμή, κερδίζει, κι όχι όποιος έχει μια κατοχυρωμένη πατέντα απ’ τον προ – προπάππο του.
  Αν ίσχυε στην οικονομία αυτό με την αιώνια πατέντα, εμείς θα ‘πρεπε να μη δουλεύουμε, να μην έχουμε εθνικό χρέος και να ζούμε σαν πασάδες. Τα έσοδα απ’ τα αποκλειστικά μας πνευματικά δικαιώματα, στα γραπτά του Ομήρου, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, των τραγικών μας ποιητών κι όλων των σοφών της προ και κλασσικής Ελληνικής Αρχαιότητας, την Ελληνιστική μετάφραση των Γραφών απ’ τους 70 σοφούς του Πτολεμαίου, μας αρκούσαν…
  Απορώ, πώς εκείνος ο Αρχαιολάτρης τηλεπωλητής Άδωνις δεν το έχει σκεφτεί, να το προτείνει, να μπει στο πρόγραμμα της ΝΔ. του το προτείνω, χωρίς να ζητώ …πνευματικά δικαιώματα!
  Και κείνος ο ασυγκράτητος Αλέξανδρος, ας σταματούσε να καλπάζει στην Ασία ολάκερη, να μεθοκοπά και να «κουντουρντίζει» (τσιλημπουρδίζει) όπως έλεγε Θρακιώτικα ο παππούς μου ο Άγγελος, με τον Ηφαιστίωνα, τη Ρωξάνη, την Στάτειρα, κι ας μας άφηνε με τη σφραγίδα του μερικά χρυσόβουλα για Περσία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτο, Παλαιστίνη, να ‘χουμε ντοκουμέντα, να διεκδικούμε τώρα επίσημα προγονικά μας εδάφη, ΑΟΖ και αιγιαλίτιδες ζώνες, μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό!
  Με χρυσόβουλο Βυζαντινού αυτοκράτορα δεν κατείχε τη Βιστωνίδα και χιλιάδες παρόχθιες εκτάσεις ο φοβερός Εφραίμ, που τ’ αντάλλαξε, σαν Εβραίος σαράφης, με χρυσοφόρα ακίνητα στην Αθήνα, το μπουνταλάδικο Ελληνικό κράτος;
  Εγώ, αν ήμουν Τσίπρας, αυτόν θα ‘στελνα για διαπραγματευτή του χρέους μας στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. όχι μόνο θα το μηδένιζε, αλλά θα εισπράτταμε και τόκους πάνω στο κεφάλαιο…
  Ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ, δε ξέρω αν θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές το ’19. Πιθανόν τις κερδίσει, πιθανόν τις χάσει. Και πιστεύω, ότι αυτοσκοπός των κομμάτων δεν πρέπει να ‘ναι αυτή η έγνοια κύρια, αλλά η παραγωγή έργου, για την πατρίδα και το λαό μας.
  Το σίγουρο είναι, με τη συμφωνία που τόλμησαν με τους βόρειους Μακεδόνες, θα περάσουν στην ιστορία, αυτών που τολμούν να συγκρουστούν με το τέλμα μιας τιποτένιας πολιτικάντικης μιζέριας, προς όφελος των δύο χωρών και λαών.
  Και σίγουρα στο μέλλον, όταν ο Κυριάκος θα είναι ασπρομάλλης σεβάσμιος κι απόμαχος της πολιτικής, θα λέει στις συνεντεύξεις του… «Ναιαιαι, βέβαια, αλλά, τη βάση της συμφωνίας τη ξεκίνησε ο αείμνηστος πατέρας μου κι η αδελφή μου, οι οποίοι…» κλπ, κλπ
  Στοιχηματίζω τα ρέστα μου γι αυτό. Να ‘μαστε γεροί, να το ακούσουμε…
  Και καλύτερη παγκόσμια διαφήμιση για τις Πρέσπες δε μπορούσε να γίνει, με εκατομμύρια Ευρώ. Κι ήταν όλα τόσο φυσικά, απλά και όμορφα. Κι αν για τους άλλους Έλληνες η συμφωνία αξίζει και σημαίνει Άλφα, για μας στη Φλώρινα, τη Σαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα, σημαίνει 10 Άλφα!
  150.000 κατοίκους είχε ο Νομός Φλώρινας το 1940. Τώρα, 50.000.
  15.000 είχαν οι Πρέσπες, τώρα, 1.000 – 1.500!
  Αρμαγεδδών αφανισμού έζησε η ξεκληρισμένη περιοχή μας, που κλείνει οριστικά με την υπογραφή της Συμφωνίας. Μόνο ανιστόρητοι ή προκατειλημμένοι δε βλέπουν τη θετική της επίπτωση, στο κλείσιμο μιας άγρια εποχής και στην ανατολή μιας καινούργιας, ελπιδοφόρας, ειρηνικής και αναπτυξιακής, ιδίως για τους βορειοελλαδίτες Μακεδόνες.
  Και τα κόμματα κι οι ηγέτες, είναι για ν’ ανοίγουν δρόμους και να οδηγούν ους λαούς, όχι ν’ ακολουθούν σαν πρόβατα, διαμορφωμένες, από ισχυρές μειοψηφίες, λαθεμένες σκόπιμα ή μη απόψεις, σε κρίσιμα εθνικά θέματα…
  ΥΓ 1. Αυτό που κανένας δεν μπορεί ν’ αρνηθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν τολμάει να ταράζει τα λιμνάζοντα για δεκαετίες, πολιτικο – κοινωνικά κι εθνικά ζητήματα, που βρήκε μπροστά του.
  Μακεδονικό, εκκλησιαστικό, οικονομικά – πολιτικά σκάνδαλα, ΑΟΖ και σχέσεις με τους γείτονες, αλλά και με την Ευρώπη και τις υπερδυνάμεις!
 Ασχέτως αποτελέσματος κι επιτυχίας, όλα αυτά και μόνο η ανακίνηση τους και το θάρρος να προβληθούν και να βγουν κάτω απ’ το χαλί που τα κρύβαν άλλοι, σημαίνει ότι …το λέει η περδικούλα του και επιπλέον, δεν έχει κάτι να τον βαραίνει και να το κρύβει από παλιά.
  Κι όλο αυτό, θα του πιστωθεί θετικά, όταν τον Οκτώβρη του ’19 κάνει ταμείο…
  Τα κόμματα δεν είναι διαχειριστές πολυκατοικίας να φροντίζουν μόνο για την καθαριότητα και καμιά καμένη λάμπα στο κλιμακοστάσιο.
  Τα κόμματα, πρέπει να σάζουν αβγά, άσχετα κι αν κινδυνεύουν κάποτε να …σπάσουν τα μούτρα τους.
  Οι «σιγουράντζες» που πολιτεύονται και ελίσσονται με οδηγό τις δημοσκοπήσεις και τις πιέσεις φωνασκούντων μειοψηφιών, θα μείνουν με τη χαρά φτιαχτών δημοσκοπικών ποσοστών. Γνωρίσαμε αυτές τις «γιαλαντζί» δημοσκοπήσεις, το ’15…
  ΥΓ 2. Το «Άγιο Δημοσιοϋπαλληλίκι» πολλοί εμίσησαν, αλλά κανείς δε θέλει να το εγκαταλείψει!
  Και η κόντρα των Δεσποτάδων, στην προσυμφωνία Αρχιεπίσκοπου – Πρωθυπουργού για ένα λάιτ διαζύγιο εκκλησίας – κράτους, θα ‘χει για πολιορκητικό μαχητικό κριό, την δήθεν έγνοια τους για τον κατώτερο κλήρο.
  Ενώ το «χοντρό φιλέτο» είναι η ανυπολόγιστη εκκλησιαστική περιουσία που κατέχουν κι ελέγχουν, ανέλεγκτα…
  ΥΓ 3. Τελικά «νενικήκαμεν», εμείς που θέλουμε να ονομάζεται η Βόρεια γείτονα μας, όχι σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως εννοείται θέλουν να συνεχίζεται να ονομάζεται, οι εθνικόφρονες και οι Κουκουέδες που ψήφισαν «όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας».
  Περίπου 30 χρόνια τράβηξε το νταλαβέρι της διαπραγμάτευσης.
  «Εσπευσμένα και πρόωρα ήρθε το θέμα, η Ελλάδα δεν επείγονταν» είπαν οι σοφοί της ΝΔ.
  …Σίγουρα προηγείται η διαπραγμάτευση για τη …Βαβυλώνα, τα Σούσα, την Αλεξάνδρεια, που κάποτε ήταν κι αυτά Ελληνικά!
  «Θα βάλω εμπόδια στην είσοδο της …ακατανόμαστης στην Ε.Ε.», είπε με το γνωστό πειστικό του ύφος ο Κυριάκος… Όμως, γαργάρα για το ΝΑΤΟ που προηγείται! Θα του ξεκολλήσουν τ’ αφτιά οι Νατοϊκοί φίλοι του…
  ΣαμαράςΜιχαλολιάκος, είπαν σαν συνεννοημένοι την ίδια κορώνα… «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»!
  Το οποίον, ή χαρίζουμε κομμάτια της στη Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, ή να ετοιμάζουμε το «φύλλο πορείας» για νέες επιτυχίες, όπως αυτή του ’74 στην Κύπρο, που την θέλαμε όλη Ελληνική.
  Δεν πείθονται οι Ελληναράδες της συμφοράς. Όχι! Να μην μπούνε στην Ε.Ε., όπως λέει ο Κυριάκος οι Βόρειοι Μακεδόνες!
  Θα ακριβύνουν βενζίνη, τσιγάρα, που παίρνουμε οι Φλωρινιώτες απ’ τα Μπίτολα…
  Σίγουρα, θα του στείλουν απ’ την ΝΟΔΕ Φλώρινας, αυτό το ΦΑΧ… Σ’ αυτό, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους!
  ΥΓ 4. Ε! Αν πάρει και το νόμπελ Ειρήνης για το 2019 ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, όπως πρότειναν οι Σοσιαλδημοκράτες κι οι Πράσινοι της Γερμανικής Βουλής, τότε θα βεβαιωθούμε πλήρως, όλοι μας, ότι ο Κυριάκος κληρονόμησε, εκτός απ’ την περιουσία και το όνομα και την απύθμενη γκαντεμιά του μακαρίτη Μητσοτάκη! Τόμπολα!
  Λαζόπουλος, Σεφερλής, θα ‘χουν για χρόνια θέμα για την επιθεώρηση και τα σήριαλ! Βασικό τους θέμα …έτρεξε μόνος του και ήρθε …δεύτερος!!!

2 σχόλια:

  1. Δεν εχω ξαναειδει αλλον τοσο αηδεστατο ανθρωπονα παριστανη
    τον αρθρογραφο καθε φορα με τοσες φλυαρίες .
    Απορω δε πως το δικό σας μλπογκ δημοσιευη τετοιτα αρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Μητσοτάκης θα ειναι ο επόμενος πρωθυπουργός. ο τσίπρας έκανε την δουλειά που του αναθέσανε, τώρα φεύγει.
    έχουμε τραπεζοκομμουνιστικό σύστημα και, οι τραπεζίτες που κυβερνανε στην πραγματικότητα,ξέρουν πότε πρέπει να αλλάζει η πασαρέλα των πολιτικων...
    όσο για την δεξιά, ηταν το φυσιολογικό πολίτευμα, τότε που οι Έλληνες ηταν αγρότες και κτηνοτρόφοι. τώρα που έγιναν μικροαστοί, κυριαρχει η κεντροαριστερά...σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.