Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Περηφάνια: Το Αμύνταιο σε Διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό!!!


  Ακόμα ένα λόγο για να αισθάνονται χαρούμενοι και περήφανοι έχουν οι απανταχού Αμυνταιώτες. Κι αυτό, γιατί όπως προέκυψε από σχετική ψηφοφορία μεγάλης σκωτσέζικης ιστοσελίδας, μέσα στα κορυφαία κτίσματα της χώρας μας, βρίσκεται στο Αμύνταιο!
 
  Το δημιούργημα, δεν είναι άλλο από το σιντριβάνι και τις κολώνες που το περιβάλουν, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από άγνωστο εμπειρογνώμονα οικοδόμο.
  Το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, ξεπέρασε στη ψηφοφορία το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου αλλά και το Τελεστήριο της Ελευσίνας, δημιουργίες που αποδίδονται στον Ικτίνο.
  Να τονίσουμε πως τρεις ιδιωτικές κατοικίες, το νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής και δύο δημόσια έργα, αυτά του κολονάτου σιντριβανιού στο Αμύνταιο και της ανάπλασης της παραλίας Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν από ειδική κριτή επιτροπή για να αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το βραβείο Mies Van der Roche 2019!





  «Σαν το Αμύνταιο δεν έχει! Μετά την –μοναδική θα έλεγα- περιφερειακή οδό και τις τέσσερις γαλαζοπράσινες λίμνες μας, πλέον διαθέτουμε και ένα απ’ τα καλύτερα κτίσματα στην Ελλάδα, στον αστικό ιστό της κωμόπολης του Αμυνταίου. Πιστεύω ότι τη διαφορά την έκανε το δέντρο που καλλιεργούμε στο σιντριβάνι», σχολίασε με περηφάνια, μιλώντας στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, μέλος Οργανισμού Τουρισμού του Δήμου...

3 σχόλια:

  1. Το μονο που μενει συμπληρωματικα ειναι μια θηλια για τον σχεδιαστη και οποιους του επετρεψαν να κατασκευασει αυτο το τερατουργημα. Αισχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα μετά απο χιλιάδες χρόνια όταν βρεθούν σαν αρχαία πχια... τα σενάρια και οι μύθοι γι αυτές τις πύλες θα οργιάζουν και οι τότε Αμυνταιώτες θα κονομάνε απο τις ορδές τουριστών και επισκεπτών! Ανίδεοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τερατούργημα έλεγαν κ την κατασκευή του Ζογγολόπουλου στην πάνω πύλη της έκθεσης στη Σαλονίκη.Λίγοι κατάλαβαν τη σημασία του έργου.
    Έτσι θα γίνει κ με την τετράγωνη αφαιρετική κατασκευή.Μετά απο χρόνια θα εκτιμηθεί η αξία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.