Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Στο ίδιο έργο θεατές…



(Του Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)
  …Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα!!!
  Σε κρεσέντο, απ’ το σύνολο της χορωδιακής αντιπολίτευσης, που περιδιαβαίνει τα κανάλια σαν «θίασος της αρπαχτής» στην επαρχία του ’60.
  
  Το ‘χουμε ξαναδεί το έργο σ’ επανάληψη, σαν τις χιλιοπαιγμένες στη TiVi παλιές ελληνικές ταινίες.
  Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, με κορώνες θεατρινίστικες, που ενθουσιάζουν το φανατικό κοινό με μνήμη «χρυσόψαρου» και απογοητεύουν το σκεπτόμενο, που θυμάται τα έργα και τις ημέρες των φωνασκούντων τώρα της αντιπολίτευσης, όταν με τη «σλάβα» στο χέρι και με υπερβάλλοντα το ζήλο, κόβαν μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, δικαιώματα εργατικά κεκτημένα, σαν κακέκτυποι κι αδίστακτοι Ροβεσπιέροι.
  Πόσο θα έπειθαν οι χειμαρρώδεις αγορεύσεις τους, που επισείουν το επερχόμενο «τέλος του κόσμου» με τη καταστροφική – τρισκατάρατη τωρινή κυβέρνηση, αν προηγούμενα και παράλληλα με την καταστροφολογία έλεγαν κι ένα – δύο καλά λόγια για κάποιο έστω μοναδικό μέτρο, που πάρθηκε για το Λαό και την πατρίδα!
  Μα, κι ο ακατανόμαστος βελζεβούλης λεβέντες μου, όλο και θα ‘χει κάτι θετικό να του προσάψεις…
  Γίνεται όλα να ‘ναι εδώ και δύο χρόνια, φρικτά και καταστροφικά έργα και σχέδια της κυβέρνησης και παρόλα αυτά να επιπλέουμε στον αφρό ακόμη και να μην έχουμε φουντάρει ξυλάρμενοι;
  Μόνο στο θέατρο της υπερβολής και του trash διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές τραγελαφικές και σκαμπρόζικες, που προκαλούν την έκπληξη, το γέλιο, το φόβο, ή τη βαρεμάρα των υπομονετικών θεατών του.
  Ο γκράν – μετρ του είδους, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο πατριώτης μας, που διέπρεψε τηλεπωλητής και θεατρινίστικος παρουσιαστής στη TiVi ευπώλητων τόμων βιβλίων του κιλού.
  Πάντα στη λαϊκή, ο πωλητής που φωνάζει σπαραξιδιάρικα, διαλαλώντας το φτηνόπραγμά του, μαζεύει περίεργους χασομέρηδες στον πάγκο του…
  Κάποιοι θα γελάσουν, κάποιοι θα καγχάσουν, κάποιοι θα αμφισβητήσουν, κάποιοι θα τσιμπήσουν…
  Το μόνο σίγουρο είναι, ο πάγκος του, θα ‘χει τριγύρω του κόσμο και περίεργους…
  Όμως, είναι εμπόρευμα και φτηνόπραγμα για πώληση, το πολιτικό προϊόν που πλασάρεις;
  Κι αν πρόσκαιρα πείθεις και παρασύρεις εύπιστους, αγανακτισμένους και βολικούς πελάτες – αγοραστές, σε βάθος χρόνου, πόσο θ’ αντέξεις να προμοτάρεις ένα «τζούφιο» πολιτικό προϊόν που δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς!
  Που βούλιαξε λαό και χώρα σε αδιέξοδα.
  Που στήριξε ξεδιάντροπα, λαμόγια και διαπλεκόμενα συμφέροντα φορτωμένα με θαλασσοδάνεια του «αέρα» και τώρα βυσσοδομούν ξεδιάντροπα, συσπειρωμένα σε αλλόκοτα σχήματα…
  Οι δημαγωγοί κι η πολιτική του αλητεία, υπήρξε χρόνιο παρατράγουδο της πολιτικής μας ιστορίας, απ’ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
  Παρέσυραν, κολάκεψαν, χάιδεψαν αφτιά, σκότωσαν Καποδίστριες, Μπελογιάννηδες και πάμπολλες φορές έριξαν το σκάφος – Ελλάς, στην αβαθή άμμο, ή ακόμη τραγικότερα στα φονικά βράχια!
  Κορυφαία τραγική καταστροφή της Νέο-Ελληνικής ιστορίας, η Μικρασιατική καταστροφή, όταν, οι Λαϊκο – Βασιλικοί πολιτικάντηδες της συμφοράς, με ψευτοσύνθημα την ειρήνη και την επιστροφή στο σπίτι, των κουρασμένων αλλά νικητών στρατιωτών μα, κέρδισαν τον λαοπρόβλητο Βενιζέλο, στις άκαιρες τότε επιλογές.
  Κι άρχισε η οπισθοχώρηση, κι η καταστροφή του Μικρασιάτικου Ελληνισμού, κι ο ξεριζωμός του απ’ τα πάτρια εδάφη.
  Ακολουθεί σε μέγεθος καταστροφής, ο τραγικός εμφύλιος, μετά μια ένδοξη ανάταση του Λαού, με την Εθνική Αντίσταση.
  Οι ευθύνες της αιματοβαμμένης αυτής εμφυλιακής ολέθριας διαμάχης, βαραίνουν ισομερώς τα ακραία στοιχεία της δεξιάς κι αριστεράς, που μετέτρεψαν μια χώρα σε ανθρώπινο σφαγείο, που αφάνισε κάθε προοδευτική κι ειρηνόφιλη φωνή, για πολλές δεκαετίες.
  Η βλακώδης εθνικο – λαϊκίστικη περίοδος των Χουντο – καραβανάδων, με το απλοϊκό αλλά ολέθριο σχέδιο τους να ρίξουν και να εξοντώσουν τον Μακάριο και να ενώσουν τη Κύπρο με την Ελλάδα, έφερε τους Τούρκους στη μισή Κύπρο και στη διεκδίκηση του μισού Αιγαίου απ’ αυτούς.
  Και μακάρι να σταματάει εδώ το γαϊτανάκι των τραγικών πολιτικών λαθών – εγκλημάτων, που χάραξαν σημαδιακά τη χώρα, την ιστορία της, τη μοίρα της και τον μαρτυρικό Λαό της.
  …Έχει κοντά ποδάρια το ψέμα… λέει ο λαός. Και όταν πρόκειται για ένα απλό, αθώο ψέμα πολιτικό, πάντα υπάρχει ανοχή και λογικευμένη αποδοχή.
  Στη πολιτική άσκηση της εξουσίας και διακηρυγμένης προεκλογικά, οπισθοχωρήσεις κι αθετήσεις σε υπεσχημένες θέσεις θα υπάρξουν.
  Και πισωγυρίσματα και σημειωτόν στα βήματα και …ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω, όπως είπε κι έπραξε ο πραγματιστής Λένιν, όταν έχεις μπροστά σου βουνό τη δυσκολία της συγκυρίας.
Μια φωτογραφία ενσταντανέ, όπως τότε παλιά 
που έβγαζαν οι νέοι της εποχής και λέγονταν «εβδομαδιαίες».
  Με ύφος, το χέρι στο πηγούνι και πάντοτε, να φαίνεται το ρολόι!
Να τον χαιρόμαστε...
  Σημασία στη πορεία σου, έχει η πρόθεση, ο στόχος, η έλλειψη ιδιοτέλειας, το καθαρό σου προηγούμενο παρελθόν.
  Το … «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που όντας ακαταμάχητο δεν αφήνει σε ησυχία κι αποτελεσματικό σχεδιασμό, της πολιτικής γραμμής της την αντιπολίτευση, που κουβαλάει στη πλάτη της ασήκωτα παλιά βαρίδια, κι έχει ακόμα στη ντουλάπα της, πολλούς κρυμμένους σκελετούς…
  …Δεν ψηφίζουμε μέτρα, ούτε αντίμετρα…
  Κι επειδή το …θα επαναδιαπραγματευθούμε… έχει καεί, αφού υπήρξε το κύριο επιχείρημα στη νίκη Σαμαρά, τώρα πλέον μένει απλά, το …θα δούμε…
  Ά! και …θα μειώσουμε τους φόρους!!! Το οποίον, …κούρευε λαγούς κι άρμεγε χελώνες…
  Εδώ και 7 – 8 χρόνια, στη δίνη μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, που διαπερνά κράτος και πολίτες, δε θα ‘πρεπε να σοβαρευτεί, να προσγειωθεί, να ρεαλιστικοποιηθεί ο πολιτικός λόγος, με σοβαρές προτάσεις, συγκλίσεις, στήριξη τις όποιας Ελληνικής πρότασης προς τους τοκογλύφους δανειστές μας;
  Το ασήκωτο δημόσιο χρέος που θα μας καταποντίσει αύτανδρους, δεν θα ‘πρεπε ν είναι στο στόχαστρο σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και των προτάσεων της;
  Εύλογα ερωτήματα ενός πολίτη…

5 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που υπάρχει το youtube γιατρέ και έτσι μπορεί ο καθένας,αν το θέλει, να ανατρέξει στις δηλώσεις του κάθε σύγχρονου εθνοσωτήρα. Ειδικά ο κ. Σπύρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Οταν τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς κανένα υποβάθρο παιδείας έχουν τέτοιους αριθμούς τηλεθέασης τότε πολλά δεν πάνε στην σωστή κατευθύνση. Το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως ηθικό με ότι αυτό συνεπάγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και γιατρος πολυ πιθανον να βλεπειτα πραγματα
    με σαρκα και οστα και τα καλα τα χρονια που περνουσε
    οτα κυβερνουσε το ΛΗΣΤΑΡΧΙΚΟ ΠΑΣΟΚ , τωρα ομως τα
    πραγματα αλλαξαν και αλλαξε και αυτος οπως μερικοί
    αλλοι και ακολουθησαν τους κλεφτες που εγιναν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
    πως αλλαζουν οι καιροι γιατρε μου , καλε γιατρε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γιατρος ζη με τις αναμνησεις και με τα ονειρα ΠΑΛΙΑ
    =====================================================
    Αν η ζηω ειναιενα λουλούδι, οι ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ειναι το
    αρωμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιό ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και πράσινα άλογα τσαμπουνάς; Του Καρανίκα με τις υπερωρίες ή της γυναίκαα του Τσίπρα που την κάνατε πριν πέσετε μόνιμη υπάλληλο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.