Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση στον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Νάτση…



«τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ» (τυφλός στ' αυτιά, το νου (νόηση) και τα μάτια)...
  Δυστυχώς οι παραινέσεις μας προς τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Αμυνταίου κ. Νάτση Ιωάννη δεν πιάσανε τόπο. Δεν έφτασε το «κράξιμο» που έφαγε στην Κέλλη, δοκίμασε και την αποδοκιμασία των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.
 
 Δεν βγήκε ούτε ένας  ένθεν και ένθεν να τον στηρίξει στα  όσα κραύγασε στη συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2017.  
  Δεν είχα σκοπό να επανέλθω στα όσα έγραψα για τον εν λόγω Αντιδήμαρχο στις 3.2.17.  Όμως ο κ. Νάτσης υπερέβη τα εσκαμμένα. Είπε ότι είμαι «λάτρης της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού», πως τα όσα γράφω είναι ανακόλουθα με το βίντεο που συνοδεύει  το κείμενο μου. «Τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματα εί»!  (τυφλός στ' αυτιά, το νου (νόηση) και τα μάτια)» λέει ο Οιδίποδας στον Τειρεσία.
  Προφανώς ο κ. Νάτσης ήταν παρών αλλά ούτε έβλεπε ούτε άκουγε, ούτε αντιλαμβάνονταν αυτά που γίνονταν μπροστά του.  «Προπηλακισμοί» χαρακτηρίστηκαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Μωυσιάδη τα όσα συνέβησαν στην Κέλλη. Ας ανοίξει τ’ αυτιά του ο κ. Αντιδήμαρχος ν’ ακούσει το «άδειασμα» που του κάνει ο κ. Μωυσιάδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ας αναρωτηθεί ο κ. Αντιδήμαρχος γιατί κανένας μα κανένας δεν πήρε το μέρος του στη συνεδρίαση (αν είναι σε θέση να κρίνει).
  Κι έρχομαι τώρα στα όσα συνέβησαν στην Κέλλη. Ο κ. Νάτσης πρέπει να ξαναδεί το βίντεο για να αντιληφθεί πότε ξεκίνησαν οι Κελλιώτες να πλησιάζουν απειλητικά το προεδρείο, στο οποίο βρίσκονταν και ο ίδιος. Για να τον βοηθήσω του επισημαίνω ότι έγινε αυτό όταν απευθυνόμενος σε Κελλιώτη του είπε επί λέξει «… αν πάλι δεν καταλαβαίνεις από τα όσα αναφέρθηκαν –εννοεί το ενδιαφέρον του για την Κέλλη-  τότε είσαι εμπαθής και έχεις πρόβλημα».
  Από τη στιγμή αυτή το περιβάλλον όντως για τον κ. Νάτση έγινε εχθρικό. Κάτοικοι κινήθηκαν προς το μέρος του απειλώντας τόσο αυτόν όσο και τον Δήμαρχο.
  Το «εχθρικό» περιβάλλον δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον κ. Νάτση με τις προσβλητικές φράσεις που χρησιμοποίησε, με την ιταμή και ανάλγητη στάση του. Και αν δεν προέτρεπα τον κ. Τάσκα να τους απομακρύνει από το προεδρείο, όπως και έγινε, ο κ. Νάτσης θα εισέπραττε την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων. 
  Το ότι δεν ξυλοκοπήθηκε και μόνον προπηλακίστηκε, για να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό του κ. Μωυσιάδη, το οφείλει και στη δική μου παρέμβαση προς τον κ. Τάσκα.
  Ο κ. Νάτσης έριξε «λάδι στη φωτιά» στην Κέλλη.  Σε μια συνάντηση στην οποία ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων με την επί μήνες απίστευτη ταλαιπωρία τους, δεν συμπεριφέρεσαι με ύφος « δέκα καρδιναλίων» ότι τάχατες κάποιος είσαι, προκαλώντας και δοκιμάζοντας την υπομονή των ταλαιπωρημένων κατοίκων.
  Έδειξε ότι είναι εντελώς άπειρος να αντιμετωπίσει τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις. Πως δεν μπορεί να υπηρετήσει σωστά την θέση του Αντιδημάρχου και πως είναι τελείως ξένος με τα προβλήματα τουλάχιστον της Κέλλης.
  Απέδειξε ότι μόνο ακουστά ξέρει το πρόβλημα της έλλειψης του νερού. Γιατί αν αναλογίζονταν  ότι οι συνδημότες του στην Κέλλη δεν έχουν νερό ούτε για τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, πως ζουν όπως στις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής, γιατί έχουν νερό μία ώρα το πρωί και μία ώρα το βράδυ, πως οι ζημιές στο ζωικό πληθυσμό είναι σημαντικές,  θα έκανε αυτό που έκαναν και οι συνάδελφοι του, ν’ ακούσει, ν’ ακούσει και  μόνον ν’ ακούσει, αφήνοντας στον κ. Δήμαρχο να χειριστεί το θέμα όπως αυτός ξέρει πολύ καλά.
  Εγώ επέκρινα τα όσα είπε ο κ. Νάτσης και μόνον, επαινώντας ταυτόχρονα τη στάση του Δημάρχου καθώς  και των δύο Αντιδημάρχων όπως και του Δημοτικού Συμβούλου αλλά και του εργαζόμενου στο Δήμο και υπεύθυνου για το νερό και του κ. Τάσκα.
  Ούτε τον γνωρίζω, ούτε και μ’ ενδιαφέρει το πρόσωπο του κ. Νάτση.  Έκρινα τα όσα απαράδεκτα και προκλητικά είπε. Αν κατά τον κ. Νάτση αυτά αποτελούν «παραπληροφόρηση» και «λαϊκισμό», φοβάμαι ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πως δεν αντιλήφθηκε ούτε τι έγινε, ούτε πως έγινε, ούτε γιατί έγινε στην Κέλλη. Χρειάζεται επειγόντως πολιτικό φροντιστήριο συμπεριφοράς. Θα του είναι χρήσιμο.
  Χολώθηκε ο κ. Νάτσης γιατί του τσαλακώσαμε το προφίλ, γιατί του χαλάσαμε την αισθητική, γιατί τον ξεβολέψαμε.
  Εθελοτυφλεί, γιατί αυτό έγινε από τον ίδιο στην Κέλλη. «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…» γράφει ο Κ. Καβάφης κ. Νάτση.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

3 σχόλια:

  1. Η Κέλλη ή θα πρέπει να ενσωματωθεί στον Καλλικρατικό Δήμο της Φλώρινας ή θα πρέπει να γίνει όπως το Νυμφαίο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ . Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και λύσεις του ποδαριού. Αν αυτό δεν το πάρουν στα σοβαρά η οι ήρωες κάτοικοι της Κέλλης , η αντιμετώπιση των κατοίκων απ όσους έχουν κάνει πασαρέλα στον Δήμο Αμυνταίου θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και κάτι τελευταίο....η προτροπή ( έμμεση ή άμεση ) των μέσων μαζικής ενημέρωσης προς την διάπραξη βίας οποιαδήποτε μορφής επισύρει ποινικές κυρώσεις .Αυτό άς το γνωρίζουν κάποιοι τοποτηρητές ..ταξιθέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιοφιλε Μπαμπη ας ειμαστε πιο χαλαροι στη ζεση και την ορμη των νεων πολιτευομενων που και λογω ηλικιας δικαιουνται..Εκεινο που σιγουρα ειναι καταδικαστεο-και που παρελειψες-ειναι ο προπηλακισμος ανθρωπων που προσπαθουν να δωσουν λυση σ ενα χρονιο προβλημα της Κελλης.Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι "στη ζέση και την ορμή των νέων πολιτευομένων" αλλά όχι στις βάναυσες προσβολές των πολιτών.
    Έκανα κάτι πολύ καλύτερο από τα ανέξοδα λόγια. Ζήτησα από τον πρόεδρο κ. Τάσκα να παρέμβει και να μην επιτρέψει στους Κελλιώτες να πλησιάσουν στο προεδρείο. Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.