Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…



(Του Α.Θ.Ρ. από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Όταν είναι άνοιξη κι έλθουν οι πελαργοί, οι αγρότες βγουν στα χωράφια, κι ετοιμάζονται όλοι νε γιορτάσουν το Πάσχα στην Ελλάδα, δεν γίνεται κάποιοι να …στολίζουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να τραγουδούν …χιόνια στο καμπαναριό! Είναι έξω από κάθε λογική και κάθε δικαιολογία.
  
  Δεν γίνεται να χορεύεις λεβέντικο τσάμικο, όταν ο κλαριντζής σφυρίζει …συρτό καλαματιανό! Για να μην πω …πουστένο και στοχοποιηθώ ξανά, απ’ αυτούς που έχουν πάρει την αποκλειστική αντιπροσωπεία του Ελληνισμού, απ’ τον Όμηρο μέχρι τον Άδωνι και ψάλλουν στα ξεκάρφωτα τον εθνικό Ύμνο της κακότυχης Ελλάδας!
  Αυτό, με τον εκάστοτε σκοπό του οργανοπαίχτη, ο καθένας το αντιλαμβάνεται κι ακολουθεί το ρυθμό του, εκτός από κάποιον που είναι τόσο γκα – γκα, που χορεύει αυτό που ξέρει κι έμαθε και τον βολεύει, άσχετα με την μελωδία της μουσικής και εύλογα προκαλεί τη θυμηδία, στο φιλοθέαμον κοινό, που παρακολουθεί πάντα τα πανηγύρια.
  Που το πάω με την εισαγωγή μου;
  Στη πρόσφατη (25/3/16) συζήτηση στη Βουλή, με μοναδικό θέμα τη διαφθορά και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που προκάλεσε με πρόταση του ο Τσίπρας.
  Και φυσικά, θα εστιάσω το θέμα στη συζήτηση και τη κόντρα ΤσίπραΜητσοτάκη, αφού εκεί παίζεται το πρωτάθλημα και το κύπελλο και θα παίζεται και για καιρό, απ’ ότι φαίνεται.
  Όλοι φαντάζομαι, πιστεύουμε ότι μικρή σημασία έχουν, και λίγους πείθουν, οι παρλαπίπες αλλά αποδεκτές στη Δημοκρατία μας θέσεις, του όποιου λαόσταλτου σωτήρα στη Βουλή, έστω κι αν ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα, ότι έχει την μοναδική και σωτήρια λύση του προβλήματα μας στο τσεπάκι του.
  Όλοι μας επίσης πιστεύουμε, ότι η διαφθορά υπήρξε απ’ τις κύριες γενεσιουργικές αιτίες της σημερινής κι αυριανής μας κατάντιας, σχεδόν όλων μας, που σαν τσιμπούρι αιμοδιψές, δεκάδες χρόνια απομυζούσε κάθε δυνατή ικμάδα αυτής της ταλαίπωρης χερσονήσου των Βαλκανίων.
  Σ’ ένα τέτοιο βαρύ κι ουσιαστικό θέμα συζήτησης, στο κορυφαίο βουλευτήριο της χώρας και στη κατάθεση με ονοματεπώνυμο δεκατριών (13) περιπτώσεων σκανδαλώδους διαφθοράς απ’ τον πρωθυπουργό, τι απάντησε ο αμήχανα χαμογελαστός Κυριάκος Μητσοτάκης; …Ένα πουλάκι κάθονταν, στου Λέχοβου τη ράχη…
  …Και η Ελλάδα, στους 6 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε… και να πάμε σε εκλογές …να σωθούμε!
  Ενώ, πέρυσι, προβληματιζόμασταν που θα ξοδέψουμε, ή πού θα επενδύσουμε τα περίσσια χρήματα που μας βάραιναν τις τσέπες!!!
  Καλά ρε Κυριάκο, σε τυφλούς και παράλληλα κουφούς απευθυνόσουνα;
  Οι μόνοι που κατανόησαν, εμπέδωσαν και επαναλάμβαναν για μέρες τα τεκταινόμενα της συνεδρίασης της Βουλής, ήταν τα ΜΜΕ των μιντιαρχών, αυτών των ταλαίπωρων που θέλει να βάλει να πληρώσουν φόρους, ο Κιμ Ουν ΓιονγκΑλέξης!
  Με απόλυτη αντικειμενικότητα στο αγαθό της έγκυρης πληροφόρησης που έχουν αναλάβει, με προνόμιο του πολυχρονεμένου Σουλτάνου, Κων/νου Μητσοτάκη, κι έκτοτε, αδιατάραχτα, εκτελούν (στα 6 μέτρα), μας έδειξαν σε γκρο – πλαν, τον Φίλη να κοιμάται στα έδρανα, 3 η ώρα το πρωί, κάποιον χωριάτη του ΣΥΡΙΖΑ να σκαλίζει τη μύτη του (Oh mon Dien) όπως θα ‘λεγε ο αριστοκρατο – δημοκράτης Πρετεντέρης και κάποιον να ξύνει το σβέρκο του, κατ’ ευθείαν υπόμνηση για ψειριασμένους Συριζαίους βουλευτές, αφού κάνουν παρέα και με πρόσφυγες!
  Τέτοιο βάθος στην πληροφόρηση, που όλοι μας ανατριχιάζουμε, όχι μ’ αυτά που ακούμε, αλλά μ’ αυτά που είδαμε.
  Φυσικά, υπήρξαν κι οι εξυπνακισμοί με αστειάκια απ’ το Twitter, που πάντα μας προσφέρει αφιλοκερδώς, ιδίως το Mega.
  Σκέτη ενημέρωση του BBC, στο Ελληνικό όμως ύφος, της λαμογιάρικης, πονηρούτσικης και μονταρισμένης στα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου ιδιοκτήτη του καναλιού.
  Έτσι είναι σίγουρο ότι διαφωτίστηκαν πλήρως οι Πανέλληνες, για την πρωτοφανή σε αποκαλύψεις επίσημες, συνεδρίαση της Βουλής, που εύλογα κι εύστοχα οδηγεί στο γνωστό λαϊκό ρεφραίν του απολίτικου… ααα! Όλοι ίδιοι είναι! Όλοι κλέφτες, όλοι για τη πάρτη τους…
  Τέτοια ωραία και αντικειμενικά και με προοπτική στο τέλος, να μας σώσει ο φασίστας του χωριού, της γειτονιάς, της Ελλάδας, της Ευρώπης… Ή στην καλύτερη περίπτωση, ο …Λεβέντης!!!
  Μια, δυο, τρείς, δεκατρείς καυτές περιπτώσεις κραυγαλέας διαφθοράς, με στοιχεία κι ονοματεπώνυμο έδωσε ο Τσίπρας, για τη κοντινή περίοδο της κρίσης μας, κι όχι για τη προπολεμική, τότε που το μαχαίρι και το σβηστήρι, είχαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ…
  Η σούμα κι η μετατροπή της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο και οι πολίτες απ’ αυτές τις εγκληματικές μεθοδεύσεις, συγκαλύψεις, διαγραφές, αθωώσεις με νόμο, σίγουρα καλύφτηκε με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων (έντεκα τον αριθμό) τα χρόνια της κυριαρχίας τους, τότε που όλα ήταν …μια χαρά και δέναμε τα σκυλιά με τα νόστιμα λουκάνικα, κύριε Κυριάκο μου.
  Πόσες φορές ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι μπατηριμένες Τράπεζες, που αθωώσατε με νόμο τα στελέχη τους, που σκόρπιζαν θαλασσοδάνεια σε λαμόγια επιχειρηματίες, κόμματα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και αεριτζήδες πονηρούς;
  Έτσι γίνεται ανάπτυξη και προοδεύει ο ιδιωτικός τομέας;
  Απαλλάξατε με νόμο όλα τα Διοικητικά Συμβούλια κρατικών Οργανισμών, τραπεζών, Δημοτικών Επιχειρήσεων, Γεωργικών Συνεταιρισμών. Σβηστήρι χοντρό και συγχωροχάρτια του Πάπα σ’ όλη τη λαμογιά, τη ρεμούλα, τα λάθη, τις μίζες, τη διαπλοκή Δημόσιου τομέα με εργολάβους, προμηθευτές και κομματικά εγκάθετα στελέχη οργανισμών.
  Αυτά κατήγγειλε ο Τσίπρας ανοιχτά στη συνεδρίαση και η απάντηση Μητσοτάκη ήταν …ναι, αλλά και εσείς βασανίζετε τους μαύρους!
  Άντε τώρα, η άξια Αστυνομία μας και οι δίκαιοι δικαστές μας, θα ‘χουν σαν αντικείμενο τη σύλληψη και τη δίκη μερακλήδων μόρτηδων …Συνελήφθη ο Χ.Ψ. και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, γιατί βρέθηκε στη κατοχή του μικροποσότητα χασίς!!!
  Τέτοια υποκρισία, ούτε ο Χριστός στους φαρισαίους της εποχής δεν συνάντησε, Μεγάλη Εβδομάδα που περιμένουμε…
  Βέβαια, αδίκημα είναι και η παράνομη στάθμευση του ΙΧ στο χωριό – Αμύνταιο και μη διαμαρτύρεσαι στο γράψιμο της τροχαίας…
  Δεν είναι αδίκημα αν κλήσεις για μέρες της Εθνική οδό και το τελωνείο της χώρας!
  Επειδή όμως έχουμε άνοιξη Ελληνική, προσμένουμε να γιορτάσουμε το ευφρόσυνο Πάσχα, ας κλείσω το άρθρο μου με χιούμορ και χαμόγελο.
  Θ’ αντιγράψω ένα λεχθέν ανέκδοτο, απ’ τον μεγάλο Πόντιο πολιτικό των φιλελεύθερων του Βενιζέλου.
  Ο Λεωνίδας Ιασωνίδης, έδωσε τον ορισμό του «αδιεξόδου», μ’ ένα απόλυτα παραστατικό παράδειγμα…

…«Πέρωμεν έναν σκοινίν.
Περάζουμ' α ας σο στόμαν και βγάλουμ' ατό ας σον κώλον!
Σ' εμπρός το μέρος δένουμεν
έναν σκατόν!
Σ' οπίς πα το μέρος δένουμεν
έναν αγγούρ'!
Συρτς να εβγάλτς το σκατόν ας 'σο στόμας, εμπέν' το αγγούρ' σον
κώλος!
Συρτς να εβγάλτς το αγγούρ' ας σον κώλος, εμπέν το σκατό 'σο στόμας! Αρ' ατό εν το δίλημμα!»

  Το τέλειο αδιέξοδο …και περαστικά μας…
  Παρ’ όλα αυτά, η Ελληνική Άνοιξη είναι στο φόρτε της, συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της..
  «Καλό Πάσχα» σε όλους!
…Ακόμα και στους οπαδούς του Λεβέντη

5 σχόλια:

  1. βαριεμαι να γραφω λογυδρια αλλα αν μετα απο 14 μηνες διακυβερνησης του συριζα σας φταιει ο κουλης τοτε εχετε σοβαρο προβλημα αντιληψης της πραγματικοτητας...αλλα δεν περιμενω κατι περισσοτερο απο τους πολιτικους μεταναστες που προεκυψαν απο την μαζικη προσχωρηση της πλεμπας του παλιου πασοκ στο συριζα...ο συριζα δεν ειναι απλα το κομμα του προσφυγικου αλλα ο αποδεκτης ολων των πολιτικων ορφανων του πασοκ που θεωρουν οτι εκει μπορουν να συνεχισουν να ανθιζουν και να ευδοκιμουν παρασιτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ κυριε 10΄45..με φλεβα αριστοκρατη μεγαλωμενος με γαλλικα και πιανο..ειναι λογικο ν απαχθανεσαι ..τη πλεμπα..και ν αναπολεις τα ευτυχισμενα και πλουσια χρονια που ζησαμε ολοι..μολις μεχρι τη μερα που μας προεκυψε ..η πλεμπα του ΣΥΡΙΖΑ..Καπου τα μπερδευεις...Για ψαξε το προβλημα σου..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
    2. α.θ.ρ. αν αυτο καταλαβες απο αυτο που εγραψα τοτε εχω δικιο...εκτος απο ολα τα αλλα εισαι ελαφρυς...ουτε φλεβα αριστοκρατη γραφω,ουτε αναπολω,ουτε απεχθανομαι...απλως σε χαρακτηρισα πολιτικο μεταναστη ...και εισαι...τις πασοκιες που περνεται μια δυο λεξεις και τις κανετε λαστιχο στα καφενεια με τους ομοσταβλους σας,εδω θα μιλας με πολιτικους ορους και με αυτα που γραφω ειδαλλως βουβα

      Διαγραφή
  2. Ονοματα εδωσε καμια διωξη απο εισαγγελεα που να καταληγει σε καταδικαστικη αποφαση θα δουμε???...ουκ ολιγες φορες ακουστηκαν ονοματα και στην βουλη και αλλου αλλα ολοι ,με ελαχιστες εξαιρεσεις ,παλι στον αφρο ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ υπάρχει διαπλοκή μέσα στον Δήμο που υπηρετειτε δεν θα υπάρχει στο κράτος;έχετε κάνει τα πάντα τσιφλικι σας και αναρωτιέστε για το μεγάλο κρατικό τσιφλικι?και στην τελική ποιοι είναι αυτοί που ασκούν εξουσία πάρτε για παράδειγμα τους εαυτούς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.