Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Παιδική χαρά Τ.Κ. Ξινού Νερού. Ορθή επανάληψη δημοσίευσης 22 Απριλίου 2015…



  Η κατάσταση της παιδικής χαράς της Τοπικής Κοινότητα Ξινού Νερού  είναι απαράδεκτη. Έχει υποστεί σοβαρές φθορές και  είναι ακατάλληλη για χρήση από τα παιδιά μας. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος,.
  
  Για αυτόν το λόγο πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου να την κλείσουν  μέχρι να αποκατασταθούν οι φθορές και να εκδοθούν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλόλητάς και λειτουργίας του χώρου  και των παιχνιδιών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 931/Β/8.5.2009.
  Σας θυμίζω ότι μετά από αίτημα της Τοπικής Κοινότητας ο Δήμος Αμυνταίου είχε εντάξει το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2014 με προϋπολογισμό μελέτης 12.370,00 Ευρώ, ΚΑ 15.7332.008 και χρηματοδότηση ΚΑΠ Επενδύσεις και έργα προς έγκριση των παρεμβάσεων. Το έργο είχε εγκριθεί  και σύμφωνα με την  217/7/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Στις 28/7/2014 η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με το έγγραφο αρ. πρ.: 15925 28/7/2014 έστειλε την μελέτη του έργου «Διαμόρφωση παιδικών χαρών ΤΚ Ξινού Νερού» στο Τοπικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασης γνωμοδότησης. Το τοπικό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίαση στις 29/07/2014  μετά την εισήγηση του προέδρου της Τ/Σ  αποφασίζει ομόφωνα  ότι συμφωνεί  με την μελέτη «Διαμόρφωση παιδικών χαρών ΤΚ Ξινού Νερού» Απόφαση 3/2014 αρ. πρ.: 16151 (Δήμου Αμυνταίου)
  Σύμφωνα με την μελέτη το έργο θα είχε ολοκληρωθεί στις 15/11/2014 και σήμερα θα είχαμε μία κατάλληλη και ασφαλή παιδική χαρά. (Δυστυχώς η νέα Δημοτική αρχή ανακάλεσε την απόφαση υλοποίησης του έργου).  Περιληπτικά σας αναφέρω ότι η μελέτη περιλάμβανέ:
1. Αντικατάσταση του δαπέδου (αποξήλωση του υφιστάμενου. Κατασκευή νέου ενισχυμένου υποστρώματος και επίστρωση με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας με πλάκες διαστάσεων 50χ50χ3.5 cm.
2. Περίφραξη για την φύλαξη του χώρου με δύο εισόδους.
3. Σημειώνεται (όπως αναφέρεται στην μελέτη) πως με ευθύνη του Δήμου και βάση των διατάξεων του ΦΕΚ 931/Β/8.5.2009, πρέπει να εκδοθεί πιστοποιητικό καταλληλόλητάς και λειτουργίας του χώρου. Εκτός από τις παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν για την προφύλαξη του χώρου και την κατασκευή περίφραξης, πρέπει να εκδοθεί κανονισμός λειτουργίας καθώς και ωράριο λειτουργίας της παιδικής χαράς. Επίσης κάθε παιχνίδι εντός του χώρου, πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλόλητάς.
  Σημείωση: Η παιδική χαρά της Τ.Κ. κατασκευάσθηκε το 2007-8 και το δάπεδο επισκευάσθηκε δύο φορές από το 2010 μέχρι το 2013. Επίσης ο έλεγχος και η συντήρηση των παιχνιδιών γινόταν ανελλιπώς. Σε ετήσια συντήρηση , όπου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού.
  Για του λόγου του αληθές στα στέλνω πρόσφατες Φωτογραφίες. Σκοπός μας είναι η προστασία των παιδιών μας. Σας υπενθυμίζω το ατύχημα σε σύγχρονη νέα παιδική χαρά στα Ιωάννινα.

Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση.
Χάσος Νικόλαος 
τέως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.