Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το προσφυγικό θέμα που πραγματοποιούνται σε 30 πόλεις της Ελλάδας και σε 30 χώρες, εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Δίκτυο Εθελοντών Refugees Welcome GR, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, πραγματοποίησε με επιτυχία βραδιά ποίησης με θέμα «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» στο ξενοδοχεία ΑΤΕΡΟΝ στο Αμύνταιο.
  

  Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. και την Π.Ε. Φλώρινας, απαγγέλθηκαν ποιήματα από το κοινό με θέμα τους πρόσφυγες, προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους, του Γυμνασίου Αμυνταίου και της θεατρικής ομάδας της Στέγης, εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής των Φοιτητών της Σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, καθώς και φωτογραφικό υλικό του Γ. Δέδε, από τον καταβολισμό της Ειδομένης.

  Τέλος, ακολούθησε μουσική παράσταση από καθηγητές του Περιφερειακού Ωδείου Φλώρινας - παράρτημα Αμυνταίου, με την συμμετοχή της μουσικού Ρηνιώς Κουρδάκη.

2 σχόλια:

  1. Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ..τι λέ ρε παιδάκι μου. Μιλάμε για τον ΟΗΕ που εγκαθιδρύει χούντες και φασιστικά καθεστώτα σε όποιο μέρος του πλανήτη έχουν ρίξει τις βομβίτσες τους οι Αμερικανοί-Άγγλοι-Γάλλοι κτλπ?? Είναι καλό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά το πως και το γιατί θα πρέπει να λαμβάνεται έστω και λίγο υπόψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ΟΗΕ φαντάζεσαι;;Εδώ δεν μπόρεσαν να παίξουν την ταινία για την οποία είχαν πάει όλοι.
    Άσε το αδιαχώρητο.Προχειρότητα κι ανευθυνότητα μόνον.
    Του χρόνου καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.