Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ημερίδα με θέμα τις προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας τη νέα προγραμματική περίοδο 2015 – 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τις προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας τη νέα προγραμματική περίοδο 2015 – 2020, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου.
  

  Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, για την ημερίδα μιλούν ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ, Γιώργος Γιαννιτσόπουλος και ο Κτηνίατρος, πρώην Γ.Γ. και υπηρεσιακός αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρης Μελάς.

  Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Π.Ε. Φλώρινας, το Δήμο Αμυνταίου, τον Α.Σ.Ε.Π.Α., την εφημερίδα Agrenda  και που παρακολούθησε πλήθος αγροτών καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για τη γεωργία και πιο συγκεκριμένα: Ο Δημήτρης Μελάς, κτηνίατρος, αναφέρθηκε στο θέμα: «Νέα ΚΑΠ – Σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή προσαρμογή της ελληνικής γεωργίας στη διεθνοποιημένη αγορά», για τον αμπελοοινικό τομέα μίλησε ο Δ/ντής της ΚΕΟΣΟΕ, Παρασκευάς Κορδοπάτης, ο Ιάκωβος Κυριακίδης, προϊστάμενος Δ/νσης Γεωπληροφορίας του ΑΣΕΠΑ αναφέρθηκε στην μετάβαση από την προηγούμενη στη νέα ΚΑΠ, την ενίσχυση νέων γεωργών και τις άδειες γεωτρήσεων, για τις άδεις εγκατάστασης μίλησε ο γεωπόνος Κων/νος Χόντος, το θέμα της οργάνωσης των γεωργών σε συλλογικά σχήματα εισηγήθηκε ο γεωπόνος Ντίνος Μπλιάτσιος και τέλος, ο Δ/ντής της AgroQ, Δημήτρης Βακάμης, αναφέρθηκε για την γεωργία ακριβείας την εισαγωγή καινοτομιών και τα επιδεικτικά αγροκτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.