Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο φασιστάκος που κρύβουμε όλοι μέσα μας… ακόμη και πάμπολλοι αριστεροί…



Γράφει ο Α.Θ.Ρ. στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί…

  25 Μάρτη και 28η Οκτώβρη, ήταν δυο μέρες «γεμάτες» για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, τη δεκαετία του ΄60.

  Με την ανατολή του ηλίου –όπως όριζε τότε το απαράβατο πρωτόκολλο- μας ξυπνούσε ο «εωθινός». Ο κλητήρας του Δήμου, ο Χ’’Μηνάς, κουστουμαρισμένος, μπροστά και πίσω του, με βηματισμό και εμβατήρια νικηφόρα η μπάντα των μουζικάντηδων «μελαχρινών», με κυρίαρχο το νταούλι, να τρίζει τα παράθυρα των αγουροξυπνημένων –αλλά κεφάτων- Αμυνταιωτών.


  Ακόμα πιο πρωί, ακούγονταν απ’ τα μεγάφωνα –ιδίως στις δυτικές γειτονιές- το εγερτήριο και τα κοφτά παραγγέλματα, κι ύστερα τα εμβατήρια, στο γεμάτο τότε μονάδες, στρατόπεδο Παπαπέτρου.

  Η επόμενη υπενθύμιση του πανηγυρικού της μέρας, ήταν η βαριά καμπάνα του παλιού Αγίου Κωνσταντίνου, που καλούσε χαρούμενα – εορταστικά τους πιστούς, στις πάντα δεμένες ασφυκτικά νεοελληνικές εθνικές και χριστιανικές γιορτές.

  Εγώ πάντα δυσανασχετούσα με την εικόνα της αγίας Βαρβάρας, που είναι «βιδωμένη» σ’ όλα τα βαριά πυροβόλα του στρατού μας…

  Κι άιντε, όταν ρίχνουν βλήματα στους αλλόθρησκους κι άπιστους Τούρκους, να οδηγεί η χάρη της το βλήμα πάνω τους και να τους ξεκοιλιάζει, όταν όμως πολεμάμε με τους ομόθρησκους Ιταλούς, Γερμανούς, τους ομόδοξους Βουλγάρους, Ρώσους, τότε δεν είναι άδικο να εξολοθρεύονται Χριστιανόπουλα;

  Εκτός, αν ο Χριστιανισμός, είναι εθνική – Ελληνική θρησκεία, κι είναι κορόιδα και υποτελείς μας δυο δισεκατομμύρια Χριστιανού του κόσμου όλου…

  Μυστήρια κι ανεξήγητα πράγματα… Θα μου πείτε ο Άρης, η Αθηνά, η Ήρα, δεν στήριζαν κι αυτοί, άλλοι τους Τρώες κι άλλοι τους Έλληνες;

  Μέρες πριν, χάναμε τουλάχιστον δυο ώρες μάθημα καθημερινά –προς μέγιστη χαρά μαθητών, καθηγητών- στις πρόβες της παρέλασης.

  Θα ‘πρεπε να ‘χουμε ρυθμό, βηματισμό, παράστημα, συντονισμό, για να εισπράξουμε το χειροκρότημα του πλήθους, που πάντα γοητεύεται από τα εμβατήρια και τα παρελαύνοντα αγήματα…

  Τότε φυσικά, οι «κορακίστικα» μαύρες «ποδιές» των μαθητριών, ήταν σχεδόν δυο πιθαμές κάτω απ’ το γόνατο, οπότε τα μάτια των ανδρών δεν είχαν στόχευση χαμηλά, όπως συμβαίνει σήμερα, με τα super μίνι και τα σχιστά, των όντως όμορφων μαθητριών της σήμερον.

  Μεγάλη εφεύρεση το εμβατήριο, ο βηματισμός, η ομοιομορφία, ο συγχρονισμός, τα γυαλισμένα όπλα, τα σπαθιά, τα παρασήματα, τα κανόνια, τα τανκς, τα φορτηγά κι ό,τι άλλο συμπράγκαλο, καθαρίστηκε και βγήκε στο σεργιάνι, για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του την ακριβή και να θαμπώσει το χάνο – λαό, που πληρώνει αγόγγυστα και ψοφάει διαχρονικά για μεγαλεία, φαμφάρες και ζήτω. Φυσικά τότε δεν ξέραμε τίποτε για τη μίζα που κρύβουν τα όπλα…

  Μανούλες και προφέσορες του είδους, οι Ρωμαίοι ιμπεράτορες, που κατέκτησαν για αιώνες όλο τον τότε γνωστό κόσμο της Δύσης και πουλούσαν στους πληβείους …άρτον και θεάματα… ένα τέλειο, πολιτικό προϊόν.

  Τις πιο φαντασμαγορικές παρελάσεις (θριάμβους) της ιστορίας, έχουν στο ενεργητικό τους.

  Πανέμορφες - εντυπωσιακές στολές, άλογα, άρματα, λάφυρα χρυσοφόρα, σκλάβους πολύτιμους, όλα στη κοινή θέα της παρέλασης, του εντυπωσιασμού, της δόξας, που ανέβαζαν πολλαπλασιαστικά τη δύναμη τους, στα μάτια των εχθρών και φίλων.

  Τη πατέντα τους αντέγραψαν τα φασιστικά, ναζιστικά καθεστώτα Μουσολίνι, Χίτλερ, Μεταξά, χούντες, φούντες – κι εδώ πάντα μ’ όλη τη γραφικότητα της Ελληνοφρένειας, αφού κι η αντιγραφή του πρωτότυπου, είναι δύσκολο εγχείρημα…

  Πιστή αντιγραφή του σκηνοθετημένου μεγαλείου της σιδερόφραχτης ισχύος, του πρύτανη Γκαίμπελς, τα Σταλινικά καθεστώτα, με τις μεγαλειώδεις παρελάσεις στη Κόκκινη πλατεία της Μόσχας και την αντίστοιχη της Πιογκ – Γιαγκ, εκείνου του θεόμουρλου ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

  Μόνο εκείνη η δραματική κι ηρωική παρέλαση, στις 7 Νοέμβρη του 1941, στη παγωμένη Κόκκινη πλατεία, για την προελαύνουμε –έως τα τότε- Ναζιστική μηχανή που ‘χε κυριέψει της Ευρώπη, να ‘χει αναχαιτιστεί μόλις 30 χιλιόμετρα απ’ τη Μόσχα, νομίζω ότι θα πρέπει αυτοδίκαια, να εξαιρείται απ’ την ιστορία του θεάτρου, των μιλιταριστικών παρελάσεων του κόσμου.

  Η ηγεσία με τον Στάλιν μπροστά, πάνω στην εξέδρα, σαν παράδειγμα άμυνας, κι οι μονάδες να φεύγουν με τη λήξη της παρέλασης, για το κοντινό μέτωπο της ύστατης άμυνας!

  Λίγους μήνες πριν, στην αντίστοιχη –αλλά ομαλή- πλην Ρούπελ, προέλαση των Ναζιστών στη πατρίδα μας, η δική μας Βασιλο-φασιστική κυβέρνηση κι ηγεσία, την «έκανε» προς τη ζεστή, Αγγλοκρατούμενη Αίγυπτο… Ένας Κορυζής, που αυτοκτόνησε, ξεχώριζε μόνο.

  Και φυσικά, δεν ξέχασαν να παραδώσουν τα κλειδιά των φυλακών, των έγκλειστων Κομμουνιστών, στους «συγγενείς» τους Ναζίδες, που απολάμβαναν το κουμάντο.

  Ωραία πράγματα και διδακτικά.

  Η λέσχη των Προσκόπων, που ήταν ένα καινούργιο και σχετικά πολυτελές κτίριο τότε, από πολύ πρωί βρίσκονταν σε πανηγυρικά οργασμό.

  Εμβατήρια, σάλπιγγες, τύμπανα, κοντάρι με τις σημαίες της κάθε ενωμοτίας, στολές σιδερωμένες, τσεκούρια και μαχαίρια στη ζώνη και ύφος ανδρών της Λεγεώνας των Ξένων, που βλέπαμε στο σινεμά.

  Στο στήθος μας πάντα υπήρχε μια υπερβολή στα διακριτικά – παράσημα, που δήλωναν έναν ανώτερο βαθμό απ’ τον πραγματικό.

  Ομηρικοί καυγάδες, για το ποιος θα είναι ο σημαιοφόρος, ποιος θα καταθέσει στεφάνι, ποιος θα παρελάσει πρώτος.

  Ανεπανάληπτος, αρχηγός – επικεφαλής, ο φίλος Θωμάς Μίγγος, με κοντό παντελόνι, βλοσυρός, υπερκινητικός, φωνάζει για τον σχεδιασμό μιας παρέλασης μοναδικής κάθε φορά, για να εισπράξουμε τον θαυμασμό και το χειροκρότημα ενός φρενήρους πλήθους.

  …Θέλω βήμα, …θέλω αποστάσεις, …ψιλά το χέρι…

  Ο «Μπουγός», πάντα με ποδήλατο σημαιοστολισμένο, άλλοτε σαν αεροπλάνο κι άλλοτε σαν αυτοκίνητο, εισέπραττε αυθόρμητο κι αθώο χειροκρότημα.

  Ένα αποκριάτικο πανηγύρι, μισότρελων – αθώων.

  Πριν την ηγεσία του Θωμά, αρχηγός ήταν ο γιγαντόσωμος Σάκης Γεωργιάδης, πατέρας του φωνακλά Άδωνη.

  Κι αν οι πρόσκοποι είχαν μια γραφικότητα λίγο νεανική, λίγο σοβαροφανή, εκείνοι που προκαλούσαν αυθόρμητο γέλιο και ζητωκραυγές, στο φιλοθεάμον κοινό, ήταν οι ΤΕΑτζήδες της εποχής, μια καρικατούρα επίσημης παραστρατιωτικής οργάνωσης.

  Με τεράστιους αστείους μπερέδες, φαρδιά ρούχα στρατιωτικά, διαλογής, όπλα του περασμένου αιώνα, αγύμναστοι, ασυντόνιστοι, ένας στρατός του …Μπρανκαλεόνε… που θα έδινε σήμερα αυθόρμητο γέλιο, αν υπήρχε video την εποχή εκείνη.

  Κλασική φιγούρα – αρχηγός, ο Διμοιρίτης τους, Μήτσος Κωτσόπουλος, με την μοναδική του χαιρετούρα προς την εξέδρα των επισήμων, μ’ ένα χέρι να πάλλεται σαν τεντωμένη χορδή βιολοντσέλου…

  …Και να τα ζήτω και τα μπράβο των θαυμαστών πολιτών, που ηδονίζονται με τα …διατάξτε …παρουσιάστε και το …βρέχει χιονίζει, η καραβάνα γεμίζει!!!

  Μονάδες στρατού παρελαύνουσες, ατέλειωτες, άρματα μάχης κάθε τύπου, οχήματα, πυροβόλα, προκαλούσαν το δέος το καμάρι και τον ενθουσιασμό τότε, 10 χρόνια μετά τη λήξη ενός αιματηρού εμφυλίου και την απόλυτη κυριαρχία της επικρατούσας πλευράς των εμπόλεμων.

  Στο τέλος της παρέλασης μας περίμενε πάντα μαθητές και πρόσκοπους, το καθιερωμένο πεντανόστιμο λουκούμι, που με προσμονή χλαπαδιάζαμε… κάτι ανάλογο με τον κύβο ζάχαρις που δίνουν στα άλογα, μετά την επίδειξη τους στα τσίρκο…

  Το απόγευμα το πρόγραμμα είχε πάντα χορευτικά απ’ τα σχολεία στην πλατεία αγοράς, με τη συμμετοχή και του πλήθους των θεατών.

  Τα χορευτικά ήταν σχεδόν μόνο υπόθεση των κοριτσιών. Εμείς είχαμε έγνοια να φτιάξουμε το κοντάρι με το κουτί στη κορυφή του, για τη βραδινή λαμπαδηφορία, που ήταν εκδήλωση μόνο των αρσενικών.

  Μ’ αυτή τη πορεία το βράδυ, με τους πυρσούς των μαθητών, προσκόπων, στρατιωτών, τριγύρω στους δρόμους της πόλης, με βηματισμό και σχηματισμό, έκλεινε και τυπικά η γεμάτη εκδηλώσεις γιορτινή Εθνική επέτειος, για μικρούς και μεγάλους.

  Φυσικά, ήταν άκρως επικίνδυνο να ψελλίσει κάποιος εχέφρων τότε… τι καραγκιοζιλίκια είν’ όλ’ αυτά, ρε μυστήριοι;

  Πιθανόν όλοι μας να τον «πετροβολούσαμε» σαν επικίνδυνο για τη πόλη, την ιστορία, τη τάξη, την Ελλάδα! Κάτι σαν τη κατηγορία που φόρτωσαν στον Σωκράτη, ότι… εισάγει καινά δαιμόνια… δεν πιστεύει τους θεούς της πόλης… και διαφθείρει τους νέους…

  Επειδή πάμπολλοι εκπλήσσονται σήμερα με το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», θα τους θυμίσω ότι έναν φασιστάκο, πιθανόν γραφικό κι ακίνδυνο, κρύβουμε όλοι μέσα μας.

  Αυτός, σε συνθήκες κατάλληλες κι ευνοϊκές, γιγαντώνεται, σπάει τις αλυσίδες του καθωσπρεπισμού, του πολιτικά ορθού, της ευπρέπειας, του πολιτισμού, της λογική και πλέον ανεξέλεγκτος και θρασύς …όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει…

  Οι Δικτατορίες Μεταξά, Παπαδόπουλου, δεν είχαν απέναντί τους τη πλειοψηφία του Λαού, που ξεσπάθωσε καταριώντας τους όταν κατέρρευσαν…

  Είχαν τη σιωπηλή, αν όχι ενεργή στήριξη, πάμπολλων κρυπτο-φασιστών, έως τα τότε, που είδαν ξαφνικά το …φως το ανέσπερον… στους δυο κοντοπίθαρους Δικτάτορες.

  Ακόμα κι οι Ναζιστές Γερμανοί, κι οι Βούλγαροι φασίστες, είχαν θαυμαστές κι υποστηρικτές και συμπολεμιστές, «Έλληνες» στ’ ανοσιουργήματα τους.

  Ο Πατριωτισμός δεν είναι ταμπέλα, δεν είναι ρούχο, δεν είναι σημαία, δεν είναι συμφέρον, δεν είναι επάγγελμα. Είναι πρωτ’ απ’ όλα λογική, στάση ζωής, γνώση, κριτική, ελεύθερη σκέψη, αγάπη.

  Περιμένω να διαβάσω, δήλωση καταδίκης των φασιστο-Ναζιστών – συμμοριών, της σπαρασσόμενης Ουκρανίας, που έχουν βάλει στον στόχο τους ξένους και μαζί μ’ αυτούς, τους 150.000 έλληνες της Ουκρανίας, απ’ τον λαλίστατο και συμπαθέστατο από κάποιους, Κασιδιάρη, που θα «καθαρίσει» την Αθήνα, αν όχι αργότερα, την Ελλάδα… Μπρρρ…

10 σχόλια:

  1. Γιατρέ κάνεις ένα λάθος. Επειδή παρακολουθώ ΚΑΙ ιστοσελίδες που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή,όλες σύσσωμες καταδικάζουν ΕΕ και ΗΠΑ και στηρίζουν Ρωσία.
    Όσο για τον φασίστα που κρύβουν μέσα τους και οι αριστεροί, θα συμφωνήσω απόλυτα.
    Στο θέμα της Χρυσής Αυγής, φυλακίστηκαν χωρίς δικαστική απόφαση, τους στερήθηκε το δικαίωμα να ψηφίζουν στην βουλή, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να περνάει νόμους με 142 βουλευτές (!), και πολλοί από την αριστερά χειροκροτούσαν. Τα θύματα του 50, 60 και 70 έγιναν οι θύτες του 2014...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναρωτήθηκε ο Α.Θ.Ρ. εάν στην θέση της Χρυσής Αυγής ήταν κάποια αριστερά σχήματα όπως το κκε η ανταρσία ο σύριζα και το ίδιο το ...ΠΑΣΟΚ που κυβερνησε μισό αιώνα από το 74 μέχρι και προχθές μαζί με την ΝΔ ; Τότε το χρονογράφημα που έγραψε θα γίνει ξανά ο εφιάλτης της αριστεράς και εκείνων των ανδρείκελων που για να ικανοποιήσουν τον ναρκισσο που κρύβουν στα σωθικά τους με την συμβολή τους χειροκρόιτησαν τις φυλακήσεις των βουλευτών και γγ της χρυσής αυγής, Η χρυσή αυγή δεν ήταν αυτοί που κατέλησαν το Σύνταγμα και οδηγήθηκαν υπέγραψαν μνημόνια υποταγής στους ξένους τοκογλύφους ως πιστά σκυλάκια των πρεσβειών της δύσης !!!!.... Τότε δεν θα ήταν ένα ρομαντικό κείμενο? για τα χρόνια της χούντας που πολλοί χουντικοί επέζησαν στα έδρανα της μεταπολίτευσης μεγαλούργησαν και επέζησαν και ζήσαν τον παράδεισο της μεταπολίτευσης που έβαλε υποθήκη την μισή Κύπρο το μέλλον των παιδιών μας γιατί κάποιοι κάναν παρέλαση με υψωμένο τον πισινό και γεμάτη την σκέμπα τους στην δημοκρατία των ρουσφετιών του Τσοβόλα δώστα όλα του σημμίτη των γιές μέν της ολυμπιάδας της κοκα κολα των τζεφρι που υπέγραψαν το μνημόνιο 1 2 των των όλων αυτων που ζούν με μια σύνταξη τσακώσαν το εφάπαξ έχουν και καμιά γκομενίτσα να πηγαίνουν σε εξωτικά μέρη και έτσι ζήσαν αυτοί καλά και εμείς ζούμε μία νέα χούντα την ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ... . Η προσκόληση σε γεγονότα του παρελθόντος εκτός από μία άρρωστη εμμονή προδίδει την αμηχανία στα παρόντα και μελλούμενα που ισοπεδώνουν την πατρίδα μας...Τώρα η χρυσή αυγή είναι σχεδόν στην φυλακή άυριο ποιος άλλος θα έχει σειρά; Ποιον άλλον που στέκει εμπόδιο στα λόμπι των λυχναριών στοών πρεσβειών της δύσης; Μήπως ο επόμενος θα είναι ο διπλανός σου ? Μήπως κι εσύ ο ίδιος? Δυστυχώς η ιστορία και οι εξελίξεις προσπέρασαν πολλούς σαν τον ...γραφόντα. Ας μείνει στην εποχή της χούντας του περασμένου αιώνα .Εμείς ζούμε το σήμερα και το άυριο .....Εισαστε το χθές ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ....καλή σας σύνταξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και κάτι τελευταίο
    από αριστερούς σοσιαλοκομουνιστές φιλομερκελάδες και φιλοαμερικανάδες πήξαμε ..το φύλλο συκής σας απέμεινε ανάμεσα στα πόδαρακια σας για να φανεί η ΓΥΜΝΙΑ σας πόσο "αντιστασιακοί" νεοταξήτες υπηρέτες ξένων πρεσβειών μνημονίων και λόμπι ....είστε και φαίνεστε όσο και να το κρύβετε με αναφορές στο παρελθόν ..στο παρελθόν πλέον ανοίκετε....εκεί είναι η θέση σας...αντίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:15 δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΟΕΙΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΤΩΝ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΚΙΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

      Διαγραφή
    3. ΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΑΔΕΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

      Διαγραφή
    4. αγγελε ασε τουσ φασιστεσ να γαυγιζουν συνεχισε να γραφεισ ομορφεσ διδακτικεσ ιστοριεσ ενασ φιλοσ σου παλιοσ

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΟ, ΟΥ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.ΣΕΒΑΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΠΡΟΣΩΠΑ κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α.Θ.Ρ. τι θα έλεγες αν σου έστελνα πακέτο καμιά 50 κοσοβάρους φανατικους δημοκράτες σκληροπυρηνικούς σκιπταρ Αλβανούς να τους φιλοξενήσεις στο σπίτι σου και να μοιραστείς δημοκρατικα τα υπάρχοντα σου την γυναίκα τα παιδιά σου όπως και τις καταθέσεις σου; έτσι για να σε τεστάρω πόσο τρέχει αυτή η ..δημοκρατία από τα μπαντζάκια σου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΞΕΛΙΞΙ ΤΟ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Η ΕΞΕΛΙΞΙ , ΟΜΩΣ, ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΚΡΑΤΩΝ, ΕΘΝΩΝ, ΛΑΩΝ. ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄50, ΄60, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ, ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΑΣ ΖΩΗΣ (ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ). ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΠ). ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΕΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!
    ΤΕΛΟΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60 ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ" Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.