Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Στη μαύρη λίστα του Δημάρχου Αμυνταίου η εφημερίδα «Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»…

Θορυβημένος από την κριτική που του ασκεί, τον απέκλεισε από την παρουσίαση του συνδυασμού του!

Γράφει ο Μπάμπης Τριανταφυλλίδης




  Σε μια άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική ενέργεια προέβη ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης. Δεν έστειλε πρόσκληση στον «Π» για την παρουσίαση του συνδυασμού του «Ανοιχτοί Ορίζοντες», την Τετάρτη 5.3.14, αποκλείοντας τον απ’ αυτήν, για να αποφύγει προφανώς τα δύσκολα. Να μην απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις μας για τα λάθη και τις παραλείψεις του. Για υπαναχωρήσεις και αθέτηση υποσχέσεων. Για να αποφύγει τις «καυτές πατάτες».

  Θορυβημένος από την κριτική που του ασκούμε, προσπάθησε να ξεφύγει από την βάσανο των απαντήσεων στις ερωτήσεις μας. Ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει ο κάθε πολίτης στον κ. Δήμαρχο.   

  Απέφυγε το πικρό ποτήρι, για να μην κόψει η σούπα και χαλάσει η φιέστα. Γιατί ξέρει ότι εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά.

  Ο κ. Ιωσηφίδης παρακολουθώντας το δέντρο έχασε το δάσος. Έδειξε βαθειά περιφρόνηση προς τους αναγνώστες  μας, που πολλοί εξ αυτών είναι δημότες του Δήμου Αμυνταίου. Ο αποκλεισμός δεν είναι του «Π» αλλά των αναγνωστών μας.

  Επικαλείται τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό, τις πολιτικές θέσεις και την καινοτομία και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», έκανε την «κολοτούμπα». Αυτοαναιρέθηκε. Λειτούργησε με αποκλεισμούς, επιδεικνύοντας πρωτοφανή εγωιστική και εμπαθή στάση απέναντι μας. Η λογική πήγε περίπατο στις λίμνες.

  Κι απόδειξη αυτών που αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι πήραμε δύο δελτία τύπου για Βεγόρα και Σωτήρα –δημοσιεύονται σήμερα- αλλά αποκλειστήκαμε ακόμα και από το δελτίο τύπου της παρουσίασης του συνδυασμού του. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στο  ολισθηρό μονοπάτι που ακολουθεί και τον οδηγεί στην απομόνωση.

  Φαίνεται πως ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν ανέχεται και δεν αντέχει διαφορετικές φωνές. Αισθάνεται αφέντης στον τόπο του και δεν θέλει κριτική αλλά χειροκροτητές και υμνητές. Δυστυχώς γι’ αυτόν πρέπει να χτυπήσει άλλες πόρτες και όχι τη δική μας. Εμείς δεν διαθέτουμε ευλύγιστη μέση. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι στο χρέος μας να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ποτέ από το χρέος μη κινούντες. Γιατί έτσι μάθαμε κοντά τρεις δεκαετίες.

  Ο Δήμαρχος Αμυνταίου βλέποντας να του τραβούν το χαλί κάτω από την καρέκλα του ξέσπασε στον «Π», θεωρώντας τον υπαίτιο του αρνητικού κλίματος, που επικρατεί στους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου.

  Ποτέ κανένας θεσμικός φορέας δεν απέκλεισε από τέτοιες δημόσιες διαδικασίες κάποιο μέσον ενημέρωσης. Πρωτοτύπησε ο κ. Ιωσηφίδης. Δείγμα του πως αντιλαμβάνεται τον  πλουραλισμό, τη Δημοκρατία και την διαφορετική άποψη.  Οι «ανοιχτοί ορίζοντες» του συνδυασμού του έγιναν  κλειστοί ορίζοντες από τον ίδιο. 

  Κι όταν σε μας λειτουργεί με τέτοια νοοτροπία αποκλεισμών, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τους δημότες που δεν είναι ψηφοφόροι του και ανήκουν σε άλλους σχηματισμούς. Τι υπέστησαν την τετραετία που πέρασε. Πως τους συμπεριφέρθηκε. Έτσι δικαιολογούνται και οι συχνές εντάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.

Αιδώς Αργείοι.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

13 σχόλια:

  1. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΚΥΡΙΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ. ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΦΑΓΕ ΨΩΜΙ Η ΙΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΗΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΠΕΚΛΙΣΕ ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΨΥΘΗΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΑΠΕΔΟΥ .ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΨΗΦΙΖΑ ΚΑΙ ΕΓΩ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΒΕΒΑΙΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΗΖΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ .ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΧΤΗΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ"...
      Κάτι μου θυμίζει αυτό...
      Αμυντιώτες μετανοείτε! Έρχεται το τέλος μας!

      Διαγραφή
    2. Ρε μεγάλε εφημερίδα ο παρατηρητής που το παιζεις ο μεγάλος ο ανέμελος ο Γιώργος Τραγκας, χαλάρωσε λίγο. Εντάξει το να το παίζεις αντιδραστικος πουλάει, αλλά όταν τρως πόρτα μην το πέρνεις κατάκαρδα! Λες και είσαι το CNN κάνεις και πρέπει όλοι να σου υποκλινονται. Έτσι είναι πως όταν κάνεις μόνο κριτική το παιζεις άφθαρτος

      Διαγραφή
  2. Να συμπληρώσω φίλε Μπάμπη και τις πολιτικές διώξεις όσων δεν είναι μαζί του στις επερχόμενες εκλογές, που ενισχύονται με συκοφαντίες και ψέματα για πολίτες που ζούνε πολλές δεκαετίες σε αυτόν τον τόπο και έχουν δώσει πολλούς αγώνες. Με λάσπη και αποκλεισμούς δεν κερδίζονται εκλογές. Τέτοια «ήθη» πρώτη φορά ζει ο τόπος μας. Ο κόσμος τώρα είναι βουβός αλλά θα μιλήσει την ημέρα των εκλογών και τότε οι πάντες θα κριθούν, υπομονή…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον μούφα μιλάς ωρε; αυτός τα κάνει αυτά! Μα καλά πάλι το άσπρο μαύρο θα μας κάνεις?

      Διαγραφή
  3. ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΟΗΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν με ξαφνιάζει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1Ο.Ο1 Π.Μ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ,ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΤΙ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ,ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες εσύ ρε μεγάλε σαν να ήρθε ο σατανάς από ταινία τρόμου να μας τρομαξει ακούγεσαι, χαλάρωσε!

      Διαγραφή
  6. Γκρινιάζαμε για τον Μούφα αλλά αυτός είναι ότι χειρότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες ρε φούσκα έκανε στο δήμο τοσα πραγματα!
    Είμαι βέβαιος οτι εθελοτυφλεις !
    Ποιος είσαι ρε αλατιεριτσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιό σημείο της κριτικής σας ενόχλησε;
    Γιατί διαβάζω ένα εκτενές γενικόλογο καταγγελτικό άρθρο, χωρίς να καταλαβαίνω (και νομίζω όχι μόνο εγώ) τι ακριβώς συνέβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.