Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Ή αλλιώς «όλα γύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν»…




Επιστολή Διαμαρτυρίας του Αθλητικού Συλλόγου «ΔΙΓΕΝΗΣ» Σκλήθρου προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας…
  Η πλήρης γελοιοποίηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Βαρικό. Κάποιος έπρεπε επειγόντως να κερδίσει γι’ αυτό ο αντίπαλος έπρεπε να χάσει. Όταν ο δεύτερος δεν το επιθυμεί, τι γίνεται τότε;

  Α, υπάρχει διαιτητής στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ο κατά τα άλλα «άρχων του αγώνα» κατά τα φαινόμενα δεν έχει αρχές ισότιμης αντιμετώπισης των αντιπάλων. Αυτός θα ορίσει το τελικό αποτέλεσμα που θα ευνοήσει αυτόν που πρέπει οπωσδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα να κερδίσει.
  Το παιχνίδι δε μεταδίδεται από κάποιο κανάλι. Ωραία! Δεν υπάρχουν αποδείξεις και οι μετέπειτα διαμαρτυρόμενοι θα βγουν και τρελοί. Και Μπαρτσελόνα να είστε κύριοι θέλετε δε θέλετε θα χάσετε.
  Αγαπητοί άρχοντες του τοπικού ποδοσφαίρου φροντίστε το ήδη απαξιωμένο ποδόσφαιρο του μικρού μας τόπου να το διαλύσετε. Εκτός αν θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι μεταξύ κατεργαρέων και δε θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Λάθος!
  Αυτό το ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικό. Παρ’ αυτά απαιτούνται χρήματα για να λειτουργήσει; Τέλεια! Αυτοί που φροντίζουν να βρίσκονται χρήματα για να λειτουργεί μια ποδοσφαιρική ομάδα στη μικρή κοινωνία θα χάσουν την υπομονή τους. Θα αποσύρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώνονται οι επαγγελματίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή οι διαιτητές.
  Αγαπητοί κύριοι, δε συντηρούμε την ύπαρξη ομάδων που δεν ανταποκρίνονται αγωνιστικά με την χορηγία αποφάσεων που εξοντώνουν τους αντιπάλους θύματα! Για να σώσουμε τον άρρωστο δεν σκοτώνουμε κάποιον άλλον υγιή.
  Διευκρινίζοντας,
  Η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Διαγόρα Βαρικού - Διγενή Σκλήθρου ανέδειξε τις παθογένειες του ποδοσφαίρου της Φλώρινας. Ως διαιτησία θα παίρνω αποφάσεις που θα βγάζουν από τα ρούχα του και τον πιο εγκρατή άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Θα μείνεις με λιγότερους και έτσι θα χάσεις. Τακτικές του παρελθόντος που λειτουργούν και σήμερα. Σταθερές αξίες.
  Δυστυχώς κύριοι,
  Αυτό αποτελεί αναχρονισμό. Βρείτε άλλους τρόπους για να παραμείνετε «παλιομοδίτες». Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους μεταχείριση στο μέλλον. Διαθέτετε το πλεονέκτημα του διοργανωτή των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, αλλά για εμάς δεν αποτελεί μειονέκτημα να στιγματίσουμε τη μη ορθή (μη αδέκαστη) λειτουργία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος του οποίου είμαστε συλλειτουργοί.
  Με την ευχή, η αγανάκτησή μας να αποτελέσει για σας προβληματισμός.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Μαναβής Χαράλαμπος


3 σχόλια:

  1. Κανανε τα καραγκιοζιλικια τους οι σκληθριωτες ζητάνε και τα ρεστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ήσουν στον αγώνα και ξέρεις τι έγινε?Για πες μας για να μάθουμε και εμείς που δεν ημασταν.

      Διαγραφή
  2. χειρότερη φιλοξενία - συμπεριφορά δεν έχω συναντήσει σε γίπεδο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.Στο κάτω κάτω δεν γίνεσαι ρεζίλι αν χάσεις έναν αγώνα,γίνεσαι όμως ρεζίλι όταν "στήνεις" έναν ερασιτεχνικό αγώνα και παρακαλάς τον διαιτητή για να νικήσεις.Επίσεις ξεφτιλίζεσαι όταν συμπεριφέρεσαι σαν τραμπούκος σενα παιχνίδι που αγωνίζονται αλλά και παρακολουθούν μικρά παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.