Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αμυντάιου, Μάκη Ιωσηφίδη.

  Συνέντευξη τύπου με θέμα τα ενεργειακά ζητήματα του Δήμου Αμυνταίου παρέθεσε ο Δήμαρχος Μάκης Ιωσηφίδης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου.
  Προηγήθηκε η ξενάγηση των εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε χώρους που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στα ορυχεία Κλειδιού και Αμυνταίου, στο παλιό ορυχείο Βεγόρων, στο παλιό αντλιοστάσιο Βεγορίτιδας, στο  ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και στην Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων.

Συμπερασματικά στην συνέντευξη του ο κ Ιωσηφίδης τόνισε:
  «Είναι η πρώτη φορά που έχουν τεθεί με τόση σαφήνεια τα ενεργειακά θέματα του Δήμου, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι μονόδρομος για να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για να οδηγήσουμε τον τόπο με ασφάλεια στη μεταλιγνιτική περίοδο.
  Η ΔΕΗ είναι ένας σημαντικός κοινωνικός εταίρος για την περιοχή. Θέλουμε να γίνει αξιόπιστος και με θετική συνεισφορά κοινωνικός εταίρος. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη δίνη της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και σίγουρα επηρεάζει και τη ΔΕΗ.   
  Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν σημάδια διάθεσης της εταιρίας για συνεργασία με την τοπική κοινωνία και το Δήμο Αμυνταίου. Η υλοποίηση των προτάσεών μας θα φέρει καθαρότερο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας, ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής και καλύτερο κοινωνικό και επενδυτικό περιβάλλον για τη Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις:
- Να διατηρήσουμε τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
- Να δημιουργήσουμε ευνοϊκές επενδυτικές συνθήκες για τα αιολικά πάρκα και γενικώς τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
- Να προασπίσουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας όπου πιστεύουμε ότι θίγονται από την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδύσεων και εάν χρειαστεί να σταματήσουμε την πραγματοποίηση συγκεκριμένων επενδύσεων.
- Να διαπραγματευτούμε απευθείας με τις εταιρίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τους όρους συνεργασίας.
- Να βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική ισχύ του Δήμου σε αυτή τη διαδικασία».

(Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ιωσηφίδη στην έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.