Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού: εκδρομή στο Αμύνταιο…

  Με ξενάγηση των δημοσιογράφων στα αξιοθέατα του Δήμου Αμυνταίου, γιόρτασε ο Δήμαρχος Αμυνταίου τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα τουρισμού.
  Με ένα μικρό λεωφορείο, οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τα σημεία εκείνα, που κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει από τις άλλες (άντε, το πολύ άλλοι 3-4 Δήμοι της χώρας, να έχουν τέτοια τοπία)!
  Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις προτάσεις του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να προκύψει από αυτά τα μνημεία.
  Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, πολλές ιδέες ακούστηκαν και γεννήθηκαν ακόμα περισσότερες, καθώς ο συνδυασμός τέφρας και θείου στην ατμόσφαιρα, με την προσθήκη ενός τσίπουρου πατελιώτικου, είναι γνωστό ότι επιφέρει ανάταση του πνεύματος και εγρήγορση του εγκεφάλου!
  Παρουσιάζουμε λοιπόν, τις δικές μας ιδέες και προτάσεις και, ταυτόχρονα, τις θέτουμε προς διαβούλευση, για να μην μας προσάψετε κατηγορίες αργότερα:
Ορυχείο Κλειδίου: Το τέλειο σκηνικό για …τρένο φάντασμα (αφού το κανονικό δεν έρχεται).
  Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα σε μια ωραία μαύρη τρύπα, που έτσι κι αλλιώς είναι τρομακτική από μόνη της, δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε πολλά. Ο Δήμος θέλει να μετακινήσει τις γραμμές πιο πέρα και να περνάνε μέσα από ένα τούνελ που θα κάνει ο ΟΣΕ, έτσι για να μας βρίσκεται.
  Εμείς προτείνουμε να παραμείνουν οι γραμμές, να προστεθούν κι άλλες και έφεδροι του ΟΣΕ να λειτουργήσουν το τρένο, για ένα κομμάτι ψωμί. Τα εισιτήρια έτσι θα είναι φτηνά και θα προσελκύσουν τις υπερχρεωμένες ελληνικές οικογένειες, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά. Κάτι παραπάνω θα κοστίζουν οι extra τρομακτικές διαδρομές, που θα γίνονται στα σημεία όπου το βουνό κατολισθαίνει όποτε του ‘ρχεται και δημιουργεί εφέ!
Πρώην αντλιοστάσιο στον Άγιο Παντελεήμονα: Αφού ρούφηξε το ένα τρίτο της λίμνης Βεγορίτιδας, αλλάζοντας και ξαναλλάζοντας το τοπίο, πράγμα που έχει φέρει σύγχυση στις αγριόπαπιες και σε κάποιους που τις αναζητούν, σταμάτησε να λειτουργεί και μετατράπηκε αυτοβούλως σε γνωστό στέκι για τις δυάδες της περιοχής.
  Ολοκληρώνοντας και αυτή του τη λειτουργία, ετοιμάζεται να μεταλλαχτεί σε κάτι πιο χρήσιμο από ένα ερείπιο. Ο Δήμος σκέφτεται να το κάνει μουσείο να λέει την ιστορία του, αλλά εμείς προτείνουμε κάτι πιο πιασάρικο: να γίνει το water park με τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα των Βαλκανίων! (μήπως της Ευρώπης;). Η υποδομή υπάρχει ήδη και χρειάζεται μόνο διαμόρφωση. Να γίνουν δηλαδή πισίνες και παρεμφερείς κατασκευές για βουτιές και παιχνίδια και να διοργανώνονται εκεί οι εκδηλώσεις των νεολαίων του Αγίου Παντελεήμονα. Έτσι, θα τονωθεί η κίνηση στην περιοχή, θα διασκεδάζουν οι νέοι και θα σταματήσουν τα παράνομα ραντεβού στο χώρο, άρα θα ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας (λέμε τώρα…).
Ορυχείο Βεγόρας:  Μία πρόταση είναι να το γεμίσουμε άμμο και να το μετατρέψουμε σε μια μικρή έρημο (πώς έχει στο Ντουμπάι χιονοδρομικό;). Έφεδροι της ΔΕΗ που περιμένουν να βγουν στη σύνταξη, θα δουλεύουν part time σε μίνι καραβάνια, που θα πηγαινοέρχονται μεταφέροντας τουρίστες, ενώ περιμετρικά, γυναικείο συνεταιρισμοί της περιοχής θα λειτουργούν καταστήματα με τη διεθνή επωνυμία «OASIS».
Ορυχείο Αγ. Αναργύρων: Η μεγαλύτερη πίστα καρτ που έχετε ποτέ φανταστεί! Με πολλά επίπεδα, για μεγάλους αγώνες και πολλά γκάζια. Είναι ετοιμοπαράδοτη σχεδόν, δε θα χρειαστεί να βγάλουμε ούτε ένα χορταράκι από το οικόπεδο, ενώ κάτι κύριοι που δουλεύουν εκεί θα μας δείξουν πώς να κυκλοφορούμε στους γύρω δρόμους χωρίς να σηκώνουμε σκόνη! 
  Τέλος, τη συγκεκριμένη τοποθεσία μπορούμε να τη νοικιάζουμε σε σκηνοθέτες που θέλουν να γυρίσουν ταινίες με σκηνικά σε άλλους πλανήτες ή ταινίες καταστροφής και να τους χρεώνουμε όσο θέλουμε, καθώς θα τους γλιτώνουμε ένα σωρό λεφτά από την κατασκευή σκηνικών.
  Επιπλέον, μέχρι να αποφασίσουμε τι θα το κάνουμε, θα έχουν μετεγκατασταθεί οι Άγιοι Ανάργυροι, οι οποίοι θα αποτελέσουν το ιδανικό σκηνικό για θρίλερ και ταινίες καταστροφής και πολεμικές και βάλε.. υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Οι υπάρχοντες ταινιόδρομοι μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως, ανάλογα με τη χρήση που θα επιλεχθεί. Υπάρχουν προτάσεις και για αυτούς, διότι τίποτα δεν πάει χαμένο, στην καμένη μας τη γη..
ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα: Το καλό το φιλετάκι το αφήσαμε για το τέλος! Αυτό, ξέρετε, μας το ζητάνε κι άλλοι, αλλά δεν το δίνουμε γιατί, τόσα χρόνια το τρώμε στη μάπα και το συνηθίσαμε, δημιουργήθηκε ένα συναισθηματικό δέσιμο, πώς να το κάνουμε!
  Αυτό λοιπόν, μπορεί να γίνει το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.  Έχει πύργους, σε διαφορετικά επίπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλών ειδών δραστηριότητες, έχει λέβητες μεγάλους για να μη ξεμείνουμε από ζέστη, έχει μεγάλες αίθουσες με πολλά κουμπάκια (θα τους αλλάξουμε το λογισμικό και θα τα κάνουμε φρουτάκια, έχει υπόστεγα για να φιλοξενήσουν άλογα, ποδήλατα και τα κάμπριο των πελατών μας, κλ.π.
  Δε θέλουμε να λέμε πολλά γιατί, είπαμε, θέλουν να μας το πάρουν, μην τους δίνουμε και ιδέες..
  Αλλά και τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το κόσμημα! Για τις αυλές του,  που έχουν δυνατότητες να διαμορφωθούν όπως θέλουμε και έχουν και απευθείας σύνδεση με το δίπλα ορυχείο (με τους ταινιόδρομους που λέγαμε); Για το βιομηχανικό ντεκόρ που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για clubs, rave parties και άλλα τέτοια κερδοφόρα.
  Οι καμινάδες από μόνες τους σου δίνουν ιδέες. Οι δυο φαρδιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σάουνα, καθαρισμούς προσώπων και ατμοσίδερα και να μην πηγαίνει τσάμπα τόσος ατμός.  Η ψιλόλιγνη είναι πάνω από διακόσια μέτρα και μπορεί να γίνει εκεί ένα budgie jumping καταπληκτικό! Επίσης μπορούμε να βάλουμε στην κορυφή ένα μεταχειρισμένο ιπτάμενο δίσκο (για να μας βγει φτηνά), να τον κάνουμε να γυρίζει γύρω γύρω και να πουλάμε καφέδες και αναψυκτικά και να ονομάσουμε το μαγαζί –τιμής ένεκεν- «ο πύργος της ΔΕΗ» (γιατί ο ΟΤΕ πώς έχει τέτοιο στη Θεσσαλονίκη;).
  Έφεδροι εναερίτες θα προσληφθούν ως γκαρσόνια και θα χαίρονται με λίγα λεφτά μεροκάματο, αρκεί να βρίσκονται στα ψηλά. Όταν θα ζαλίζονται θα μπαίνουν μέσα να κάνουν τη λάντζα και έτσι θα γίνονται όλες οι δουλειές. Εννοείται ότι θα πίνουν τους καπουτσίνους τσάμπα, αυτοί, οι πρώτου βαθμού συγγενείς και τα μπατζανάκια τους. Εννοείται επίσης ότι και το υπόλοιπο προσωπικό θα αξιοποιηθεί και θα προσληφθούν και άλλοι- δεν περισσεύει κανείς!  Έτσι κι αλλιώς, θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας από μόνες τους. Θα πουλάμε μαλλί της γριάς, κάστανα και καλαμπόκια και πιπεριές και πατάτες και, ότι έχουμε απούλητο τέλος πάντων. Θα παίζουμε «πέντε κρίκοι ένα τάλιρο», θα χορεύουμε ντυμένοι αρκούδες, ώστε να ευαισθητοποιούμε το κοινό και να διαφημίζουμε και τον Αρκτούρο, θα κάνουμε τούμπες και ότι άλλο θελήσει ο πελάτης. Άλλωστε είναι καιρός να αφήσουμε τα κόμπλεξ μας και να δουλέψουμε όπου μπορούμε, ανεξαρτήτως σπουδών. Τις σπουδές τις κάνεις για την πάρτι σου άλλωστε, το εμπεδώσαμε και αυτό εσχάτως.
  Λοιπόν, δε θέλουμε να αποκαλύψουμε άλλα, γι αυτό το διαμάντι, που στολίζει την περιοχή μας, γιατί το θέλουνε πολλοί...
  Αλλά κι εμείς, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μαζέψει πολύχρωμες χάντρες και πολλά καθρεφτάκια και θα κάνουμε την καλύτερη προσφορά. Οι άλλοι θα προσφέρουν ευρώ, γι αυτό θα χάσουν. Δε γνωρίζουν ότι εμείς στην περιοχή, έτσι συναλλασσόμαστε …με χάντρες και καθρεφτάκια!!!

1 σχόλιο:

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.