Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το …υψόμετρο του Νυμφαίου ανέβασε την αδρεναλίνη στην Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου Αμυνταίου (video)…

  Στην ιστορική έδρα του Δήμου Αμυνταίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νίκειου Σχολής στο Νυμφαίο, πραγματοποιήθηκε η 24η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
  Παρόντες οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις προς το σώμα, μιας και η Τ.Κ. Νυμφαίου δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο…
  Τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν την αύξηση της τιμής του νερού, το δικαίωμα ξύλευσης για οικιακή χρήση από το δάσος του χωριού, ο αποχιονισμός, η περισυλλογή των σκουπιδιών, η προκαταβολή αμοιβής των Προέδρων των Τ.Κ., η πυροπροστασία, ο χαρακτηρισμός του οικισμού ως τουριστικός προορισμός και η εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος.
  Ο Δ.Σ. και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Φίστας εκτός από τις επισημάνσεις για τον ελλειπή ηλεκτροφωτισμό, τις καθιζήσεις των δρόμων, την λειτουργία του  πάρκου άγριας φύσης, το ωράριο των καταστημάτων, έθεσε και θέμα συνοχής και ομόνοιας των κατοίκων.
  Στο σημείο που ο Δήμαρχος Μάκης Ιωσηφίδης απαντούσε στα ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Θεοδωρίδης, (κλείσιμο του Γυμνασίου Βαρικού, ένταξη στο σώμα του Δ.Σ. του Θεόδωρου Πελεκούδα, πώληση του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, μετεγκατάσταση Αγ. Αναργύρων, σχεδιασμός ανάπτυξης του Νυμφαίου), δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους καθώς και μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων των δύο συνδυασμών… 



 
  Και μερικές ατάκες από την Συνεδρίαση (για να χαλαρώσετε)…

Γ. Λιάσης: «Κύριε Θεοδώρου, είστε βαθιά νυχτωμένος»

Α. Θεοδώρου: «Κύριε Λιάση, καληνύχτα»

Μ. Ιωσηφίδης: «Κύριε Θεοδωρίδη, είστε ψεύτης και συκοφάντης»

Κ. Θεοδωρίδης: «Κύριε Ιωσηφίδη, πρέπει να ντρέπεστε, δεν σέβεστε τίποτε»

Γ. Λιάσης: «Κύριοι συνάδελφοι, κάτι συμβαίνει στο Νυμφαίο και έχετε την ανάγκη να φωνάζετε;»

Γ. Λιάσης: «Η εικόνα αυτή προσβάλει το σώμα»… Μπάα

Δ. Φίστας: «Στο Νυμφαίο επικρατεί η άποψη να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα…»

Δ. Φίστας: «Αγοράσαμε και βάλαμε λάμπες Philips για καλύτερο αποτέλεσμα»

Γ. Λιάσης: «Οι Philips είναι Κινέζικες»

Και πολλά, πολλά άλλα…

1 σχόλιο:

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.