Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

70 χρόνια ΕΑΜ - Ποτέ πιο επίκαιρο...


  Από το «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» που έγραψε ο Δ. Γληνός και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 1942 ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ΕΑΜ.
Τότε δεν κολλήσαμε στη διαδικασία.
   Το «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» ήταν το ευαγγέλιο εκείνου του αγώνα που βέβαια ήταν διαφορετικός από τον σημερινό, αφού σήμερα η μεγαλοαστική τάξη (ΣΕΒ κλπ. έχει συμμαχήσει με τους Ε.Ε. - ΔΝΤ). Όμως τα κοινά είναι τόσο πολλά που βγάζουν μάτι.

"Τι πρέπει να κάνεις; Να τι πρέπει να κάνεις. Πρώτα πρώτα, δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο, για καμιά περίπτωση να μείνεις μόνος, ξεκομμένος από το σύνολο, άτομο ξεμοναχιασμένο. Ενώσου με τους άλλους. Ενώσου με τους συναδέλφους σου, τους συντρόφους σου, τους συντεχνίτας σου. Εμπα στην οργάνωσή σου, στο σωματείο σου, στο συνεταιρισμό σου, στην ένωσή σου, στο επαγγελματικό σωματείο και γίνε μέλος ενεργητικό. Παίρνε μέρος σ' όλους τους αγώνες, στις συζητήσεις για τα καθημερινά ζητήματα, προστάτευε τα δικαιώματά σου στη ζωή, για να εξασφαλιστεί η ζωή σου, η συντήρηση η δική σου και των δικών σου.

Έπειτα αναζήτησε γύρω σου τους φίλους και γνωστούς σου που μπορείτε να καταρτίσετε μια ομάδα του ΕΑΜ, ΕΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΑΜΝ, Εθνικής Αλληλεγγύης κτλ. Οργανωθείτε στην ομάδα αυτή, βγάλτε γραμματέα και συνδεθείτε με την τοπική επιτροπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.