Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Απάντηση που λάβαμε από τον Δήμο Αμυνταίου, στο ερώτημα:


«Πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα των εκθετών που παίρνουν μέρος σ’ αυτήν;»
  ΑΠ.:  «Αγαπητέ Εκδότη, θέλω να χαιρετήσω και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που πήρατε σχετικά με τη δημιουργία της στήλης «Κυτίο Παραπόνων», την θεωρώ πολύ χρήσιμη.

Σχετικά με το δημοσίευμα που διάβασα στην αντίστοιχη στήλη της 31-7-11 και ειδικότερα για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Αμυνταίου έχω να σας αναφέρω τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε ως νέα Δημοτική Αρχή το πρώτο εξάμηνο.
  Με την ανάληψη των καθηκόντων μας και την ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Δήμαρχο και με δεδομένη την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μας, δόθηκε εντολή από τον κ. Δήμαρχο να προβούμε σε κάθε ενέργεια για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε δύο Δημοτικούς Συμβούλους για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τους κ.κ. Γεώργου Τρύφωνα και Μπάντη Ιορδάνη, συγκάλεσα τρεις συναντήσεις σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Ηλιάδη Δ. και τα αντίστοιχα υπηρεσιακά στελέχη.
  Προς ενημέρωσή σας διαβεβαιώνω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν έλεγχοι μικτοί με την παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας, του Δήμου και με την παρουσία Αστυνομικών, κατά την οποία σε πρώτη φάση θα γίνουν έλεγχοι και συστάσεις και σε δεύτερο επίπεδο θα επιβληθούν κυρώσεις όπου θα υπάρχουν παραβάτες.
  Να είστε σίγουροι ότι, η πολιτική βούληση του Δημάρχου μας και των συνεργατών του είναι να μπει τάξη στη Λαϊκή Αγορά όχι μόνο του Αμυνταίου αλλά και των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων (Φιλώτα, Αετού, Λεχόβου).
  Αυτό θα επιτευχθεί γρηγορότερα αν ξεκαθαριστεί το καθεστώς των αρμοδιοτήτων χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία και άλλοθι. Σήμερα υπάρχει ασαφές καθεστώς και μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων ανήκει σε άλλους φορείς. Αρκεί, πιστεύω, να βγάλετε συμπεράσματα ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της Λαϊκής Αγοράς και δαπανά πολλά χρήματα για αυτό, εδώ και 2-3 χρόνια δεν έχει εισπράξει δεκάρα και ούτε έχει δικαίωμα να ελέγξει ποιος οφείλει και που τα οφείλει.
  Να είστε σίγουροι ότι το θέμα αυτό μας αφορά και θέλουμε να βάλουμε τάξη με βάση το νομικό καθεστώς της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.
  Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία.

Κώστας Μωϋσιάδης
Αντιδήμαρχος Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.