Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Απάντηση που λάβαμε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου, στο ερώτημα:

«Ποια είναι η  θέση του Συλλόγου για τη σημερινή λειτουργία της λαϊκής αγοράς; Αν δεν συμφωνεί, ποιες είναι οι προτάσεις του; Ποιες οι κινήσεις του;»
  ΑΠ.: «Συνάντηση Εργασίας με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη είχε σήμερα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, με σκοπό να τεθούν Θέματα πού αφορούν το σύνολο του Εμπορικού Κόσμου της περιοχής και απαιτούν άμεση επίλυση για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
  Βασικό θέμα συζήτησης αυτό της Αστικής Συγκοινωνίας, στο οποίο απαιτείται επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών που απαιτούνται για τη λειτουργία της, που θα έχει θετικά αποτελέσματα στο σύνολο του Δήμου, δίνοντας άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην Έδρα και το Αστικό Εμπορικό Κέντρο αυτού.
  Ζητήθηκε οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των μετεγκαταστάσεων των τοπικών κοινοτήτων Αναργύρων και Κλειδίου να επικεντρωθούν σε περιοχές γειτονικές στο Αμύνταιο.
  Συζητήθηκε η συνεργασία Δήμου - Εμπορικού Συλλόγου και Στρατιωτικών Αρχών για την καλύτερη και ορθολογικότερη διάθεση των ενοικιαζόμενων κατοικιών, η αποφυγή διαρροών ενοικιαστών προς γειτονικές πόλεις, καθώς και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ταχύτερη ενσωμάτωση των νέων κατοίκων στο σύνολο του κοινωνικού και οικονομικού ιστού.
  Εκφράστηκε η θέληση των Εμπόρων για νοικοκύρεμα και συμμάζεμα της Λαϊκής Αγοράς της οποίας η σημερινή εικόνα είναι απογοητευτική, ενώ ζητήθηκε να συμμετάσχουν σε Επιτροπές που αφορούν αυτή, ακόμα και εθελοντικά -έστω και αν εντελώς άδικα ο Καλλικράτης θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές- με κύριο στόχο την πάταξη του Παραεμπορίου, γιατί θεωρούμε ότι μόνο εμείς έχουμε πραγματική εικόνα της Αγοράς.
  Δηλώθηκαν οι πάγιες θέσεις του Συλλόγου στο θέμα της Εμποροπανήγυρης για την αποφυγή της υπερβολικής εξάπλωσης της, καθώς και η προσπάθεια για πλήρη χρήση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς, ενώ πρέπει να γίνουν προσπάθειες από τους υπευθύνους να μην πλήττεται κανένα από τα καταστήματα των Μελών με τοποθέτηση ομοειδών προϊόντων σε κοντινούς σε αυτά χώρους.
  Έγινε γνωστό και αναγνώστηκε στον κ. Δήμαρχο η από κοινού διαμαρτυρία των Εμπορικών Συλλόγων Αμυνταίου, Φλώρινας, Καστοριάς, Πτολεμαΐδας για την αποδυνάμωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου που σε μεγάλο Βαθμό εξυπηρετεί από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης το σύνολο αυτών των περιοχών.
  Η όλη συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου εκφράζετε η άποψη ότι γρήγορα θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα στο σύνολο των θεμάτων που συζητηθήκαν».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο Γ. ΓΡΑΜ/ΑΣ
   Β. Μπούτσης          Ν. Ηλίας

2 σχόλια:

  1. Να μάθουν πρώτα οι έμποροι να ψωνίζουν από τον τόπο τους και μετά να συνδικαλίζονται..
    Να σταματήσουν τους χορούς και να ασχοληθούν πιο ενεργά με τα κοινά. Να υποστηρίξουν τον τόπο μας κυρίως την νεολαία (να θεσπίσουν υποτροφίες π.χ. ) και να σταματήσουν να βραβεύονται μεταξύ τους. Ας κάνουν καμιά εκδρομή και στην περιοχή και όχι να αφήνουν τα εβρα τους σε ξένες χώρες και τόπους. Όχι μόνο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά ζητάς, δες πρώτα ποιοι είναι στο συμβούλιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.