Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ένα «παραγωγικό», χαρούμενο πρωινό, σε μια χώρα δήθεν Ευρωπαϊκή! (Μητσοτακική!) Ή, όταν ο εκσυγχρονισμός της «πληροφορικής», γίνεται βλακώδης μέγγενη, της απλής, ανθρώπινης της λογικής!

 
(Του Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Σεπτέμβρης του ’24, 10 το πρωί, ξεκίνησα το μακρύ οδοιπορικό για «ραντεβού έκδοσης νέας αστ. ταυτότητας», ενός… τριτοκοσμικού – Ευρωπαϊκού, γνωστού στους πάντες, κράτους…
   Στην Κύπρο, πριν 10-15 χρόνια, πήγαινες στο δικό τους ΚΕΠ, σε φωτογράφιζαν, πέρναν τα πλήρη σου στοιχεία και σε κανα μισάωρο, χωρίς… μα-μου και χαρτόσημα και κάποιο έξοδο, έπαιρνες στα χέρια σου την νέα σου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ταυτότητα σου! (σαν αυτή, που γύρω στα 10 χρόνια «πολεμάμε» να φτιάξουμε, στη γνωστή τριτοκοσμική –αλλά με Rafale και F-35- Ευρωπαϊκή μας Μητσοτακοχώρα)!
   Η Αλβανία, έχει εδώ και κάποια χρόνια τέτοια ταυτότητα για τους πολίτες της!
   Νωρίς, πρωινιάτικα, προσπάθησα για ώρα, με τους σχετικούς κωδικούς, να προχωρήσω στο σύστημα για «ραντεβού», που πεισματικά δεν προχωρούσε… Καλά, είμαι και αρκετά ασχετίδης στα της «πληροφορικής», σαν παλιομοδίτης άνθρωπος…
 
  Πήγα λοιπόν στα ΚΕΠ Αμυνταίου, τη πρώτη καταφυγή του κάθε πολίτη όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει ένα κράτος μινώταυρο! Μπρρρ… Κι είναι το ΚΕΠ, η φιλικότερη Δημόσια υπηρεσία για τον πολίτη… Όταν ψάχνει εξυπηρέτηση απ’ το… «επιτελικό» του κράτος…
   Να μου κλείσουν «ραντεβού» για την «Ευρωπαϊκή» μου ταυτότητα, γι’ αυτό πήγα στο ΚΕΠ, όχι να μου… βγάλουν δάνειο με ευνοϊκούς όρους, σαν αυτά που διαφημίζουν οι κολαούζοι του Κούλη…
   Η Δ/ντρια του, ανένδοτα, αρνήθηκε ότι έχουν τέτοια αρμοδιότητα! (μάλλον η δουλειά τους είναι… στη χορήγηση ευνοϊκών, πέτσινων δανείων)… Έλειπε κι ο φίλος ο Κώστας, που συνήθως είναι η προσφιλής μου κι αποτελεσματική καταφυγή, όταν βρίσκω απέναντί μου τον… μινώταυρο – κράτος… 5 χρόνια έκανα να πάρω σύνταξη του ΤΣΑΫ!
   Πήγα στο Δήμο, σε φίλο μου, που αφού «πολέμησε» για ώρα να προχωρήσει το πολυπόθητο «ραντεβού», (όχι για δάνειο), ή ραντεβού με τον Άδωνη, τον Μητσοτάκη ή την κυρία Βόζεμπερτγκ), χωρίς αποτέλεσμα, ή έστω μια εξήγηση ότι… «γι’ αυτό και γι’ αυτό, έχω μουλαρώσει και σας μουντζώνω ρε βλαχαδερά»…
   Πήγα στην Αστυνομία, 50 μέτρα μακριά απ’ τον Δήμο. Ο «αξιωματικός» υπηρεσίας, μου δήλωσε ότι «μόνο ηλεκτρονικά δέχονται ραντεβού για ταυτότητες»! (Όχι, το αυτοπρόσωπο, ενός υπηκόου, του μεγαλειοτάτου και ευσεβούς ημών, κράτους…)!
   «Ναίαί, αλλά ηλεκτρονικά δεν προχωράει το σύστημα αρχηγέ μου», του αντιτείνω εγώ, ευπειθώς και σε στάση προσοχής.
   «Τότε πάτε στον λογιστή σας», μου απαντάει κοφτά, σαν… αρχηγός και λίαν απαθώς!
   Κάτι μου ‘ρθε στο στόμα, αλλά, αλλά, υπάρχει δυστυχώς κι εκείνη η… «απείθεια κατά της αρχής» (γενικά και αόριστα) κι εκφοβιστικά, κι έκανα μεταβολή, με ευπρέπεια και συστολή… κι εμπρός μάρς…
   Ο Μιχάλης, ο λογιστής μου, το «πολέμησε» κι αυτός και τελικά μου δήλωσε ότι μέχρι τέλους του ’24, είναι κλεισμένα τα «ραντεβού» από άλλους, πιο προνοητικούς υπηκόους του Ελλαδιστάν! Περίεργο, για τους συνήθως αμελείς πατριώτες μας…
   «Έ! Βάλε μου τότε ραντεβού, το 2025» του λέω με αυτοπεποίθηση.
   «Θα ‘ρθείς το Γενάρη, γιατί η πλατφόρμα τότε θα ανέβει»! Γκε-γκε;
   Στη χώρα που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, όλ’ αυτά! Παλιά πηγαίναμε στον Αποστόλη, αργότερα στην Βούλα, στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα, λέγαμε και δύο φιλικές κουβέντες και γίνονταν η ταυτότητα μας…
   Μια φασίζουσα, στρεβλή σκέψη, αυτόματα ξεπήδησε απ’ το τσερβέλο μου… φτού! Σκουληκομερμηγκότρυπα! Φτού! Αποταξάμην!
   …Ε! αφού όλα τα του κράτους γίνονται με ιδιώτες λογιστές (κρατικά έσοδα, επαφές του πολίτη με το Δημόσιο), στην υγεία, με ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, στη παιδεία, με φροντιστήρια απ’ το Δημοτικό, με ιδιώτες μηχανολόγους οι έλεγχοι (λούνα παρκ στο Πευκοχώρι), με σεκιουριτάδες εταιριών για φύλαξη των σπιτιών και τόσα άλλα, γιατί λοιπόν να μας ξεφτιλίζει το κράτους στους φόρους, για να κρατάει όλη αυτή τη κρατικοπλήρωτη, ρέμπελη γραφειοκρατία;
   Νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, του αντισυστημισμού, του Τραμπισμού, του Τζήμερου, της Λατινοπούλου και του κάθε ψεκασμένου ακροδεξιού ρίχνουν αυτά τα γελοία καμώματα, τα καραγκιοζλίκια ενός ρουτινιάρικου κρατικού ψευτομηχανισμού, που έχει δόγμα του το «δε βαριέσαι», το «ανεξέλεγκτο», το «περάστε αύριο», το «βρέχει – χιονίζει, η καραβάνα γεμίζει», του, του, του… «όλα είναι πληρωμένα, κι ο μπαμπάς έχει για μένα»!
   Φυσικά, οι ευθύνες βαραίνουν κύρια τη κεφαλή, αυτού του ανίκανου δήθεν Ευρωπαϊκού κράτους, που παραπέμπει σε καθεστώς παρακμιακής Τσαρικής Ρωσίας, λίγο πριν την επανάσταση του 1917!
   Το χειρότερο είναι, ότι τουλάχιστον προσώρας και δυστυχώς δεν είναι ορατή κάποια «επανάσταση» των μουζίκων, έστω με μπροστάρηδες κάποιους πολύ λάϊτ Λένιν, Τρότσκι, Μάο, Μπουχάριν, Στάλιν, Κάμενεφ, Αντρέα, Αλέξη! (σίγουρα όχι Κασσελάκη).
   Η τσαρική οικογένεια των… Μητσοτακώφ, καλά κρατεί! (προσώρας). Και σίγουρα γελάει και μασάει, με την κατάντια μας, τον ξεπεσμό μας, το ρεζιλίκι μας. Ενός Λαού, που κυβερνάει ανέλεγκτα και σε αφασική υποταγή!
   Μόνο που «η αχλάδα έχει πίσω την ουρά»! Και στην περίπτωση μας, είναι και το μόνο παρήγορο κι ελπιδοφόρο, ευτυχώς!
   ΥΓ 1: Μια εικόνα αυτής της κατάντιας – κράτους, αποτυπόνεται και στην εικόνα εκφυλισμού και παρακμής, που ξετυλίγεται εκτενώς στα έκπληκτα μάτια των πολιτών, με τον «Κασσελακικό ΣΥΡΙΖΑ» και τον θίασο του επί σκηνής του (Σεφερλή)! Δυστυχώς!
 
  ΥΓ 2: Ένα 10χρονο παιδάκι, που κρατούσε ψηλά την ηρωική Παλαιστινιακή σημαία στο κέντρο του Βερολίνου, κυνήγησε με μανία και συνέλαβε, μια γκρούπα Γερμανών μπάτσων! Ρε ούστ!!! Απόγονοι των Ναζήδων σφαγέων της Ευρώπης!
   Βαδίζουμε με ταχύτητα την όπισθεν, στην (δημοκρατική) Δύση δυστυχώς, μέχρι αλίμονο, να κάνουμε τον πλανήτη να ‘χει κατοίκους μοναχά τις… κατσαρίδες! Ούστ ρε!
   ΥΓ 3: Με το «Βραβείο Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης» τιμήθηκε πρόσφατα για την προσφορά του στη «Συμφωνία των Πρεσπών», ο Αλέξης Τσίπρας.
   Ποιος ήταν όμως αυτός ο άγνωστος εν πολλοίς σε όλους μας, ο Νίκος Νικηφορίδης; (Μάλλον κάποιος ασήμαντος, άχρηστος, σαχλαμάρας θα ήταν…).
   Ένας αγωνιστής της Αριστεράς, φορτωμένος απ’ τα βασανιστήρια στην Μακρόνησο, με «φρικτά παράσημα» (μισο-παράλυτος, μισότυφλος, με κρίσεις επιληψίας), συνέχιζε μετά τον εμφύλιο να «μάχεται» για την «Παγκόσμια Ειρήνη», 5 χρόνια μετά τα καπνίζοντα ερείπια του 2ου Παγκόσμιου πολέμου και 2, μετά τη λήξη του Ελληνικού εμφυλίου! (Ο ίδιος δεν πήρε μέρος στον εμφύλιο).
 
  Το 1951 λοιπόν, συνελήφθει και καταδικάστηκε με την βαρύτατη κατηγορία(!!!)… «επεδίωξε εφαρμογή ανατρεπτικών ιδεών, δια της συλλογής υπογραφών, δια την… ΕΙΡΗΝΗ»! (ένας φοβερά επικίνδυνος άνθρωπος) Μπρρρ…
   Νωρίς – νωρίς, εκτελέστηκε (5/3/51) πίσω απ’ το Γεντί Κουλέ στη Σαλονίκη, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για τη μη εκτέλεση της θανατικής ποινής του! (Ταχύτατη τότε η δικαιοσύνη της «δημοκρατικής» Ελλάδας)…
   «Έπεσε», αφού φώναξε «Ζήτω η ειρήνη και η πανανθρώπινη λευτεριά»! (έχουν θεϊκή τρέλα οι παλιοί αριστεροί. Γι’ αυτό τους αγαπάμε)! Μαζί του εκτελέστηκαν και 6 αντάρτες του ΔΣΕ (κατσαπλιάδες τους λέγαν τότε).
   Μερικές μέρες μετά την εκτέλεση του, έφτασε στο σπίτι του η «χάρη» που του είχε απονείμει το παλάτι!
   Το 2017 το «Γενικό Συμβούλιο του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης» αναγνώρισε τον Νικηφορίδη, ως «μάρτυρα του διεθνούς αντιπυρηνικού κινήματος»! (Βικιπέδια)
   …Τι να βλέπουν άραγε στον ύπνο τους, στα όνειρα τους, δικαστές νομομαθείς, που βγάζουν… δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις(!) σαν τυφλοί εντολοδόχοι της κρατούσας εξουσίας; Τι θα λένε τα παιδιά τους; Ένα διαχρονικό, αναπάντητο κι εύλογο ερώτημα.
   Σ’ έναν όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο, κι έναν τόπο γεμάτο αγνώστους αθώους ήρωες, που κρύβει μια ένοχη λήθη.
   ΥΓ 4: Κι αφού υπάρχει «Βραβείο για την ειρήνη», λογικά θα πρέπει να υπάρχει και «βραβείο για τον πόλεμο», με χρηματοδότες του τους έμπορους όπλων του κόσμου!
   Αυτονόητο ότι το δικαιούται ο Νετανιάχου, με τους έως τα τώρα 40 χιλ. νεκρούς αμάχους, της τραγικής Γάζας!
   ΥΓ 5: Ένα ριζοσπαστικό, αντισυστημικό, δημοκρατικό, αριστερόστροφο Αντρεϊκό ΠΑΣΟΚ, κυριάρχησε τη δεκαετία ’80-’90, μετά μια δεξιά συντηρητική, συστημική Καραμανλοκρατία της μεταπολίτευσης.
   Μετά την κατάρρευση (οικονομική, κοινωνική, πολιτική) ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τη δεκαετία του 2000, εκτινάχτηκε σαν ελατήριο, ένα αριστερόστροφος, ριζοσπαστικός, αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑΣ του Τσίπρα.
   Την επερχόμενη κατακρήμνιση της Μητσοτακοκρατίας που κυριάρχησε στον δεξιό – κεντρώο χώρο, θα διαδεχθεί ένας νέος, ζωντανός αριστερόστροφος, ριζοσπαστικός, αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑΣ με μπροστάρη τον Κρητίκαρο Πολάκη, που μιλάει κατανοητά, απλά, λαϊκά, αντισυστημικά, χωρίς νερόβραστες πολιτικάντικες άριστες παρλαπίπες. (κάτι αντίστοιχο με Βελόπουλο, Κωνσταντοπούλου).
   Η κρίση (οικονομική, κοινωνική, πολιτική) που καλπάζει, δεν επιδέχεται τις «ασπιρίνες» στρογγυλεμένης πολιτικής λύσης… Ο «πολιτικός πολιτισμός», αποδεικνύεται… φερετζές που καλύπτει καρτέλ πλουτοκρατών, φτωχοποίηση, αδιέξοδα και κατήφορο εθνικό!
   Μια θέση πάνω απ’ τη Βουλγαρία, στην Ε.Ε. είμαστε επί Μητσοτακοκρατίας, που μας φλομώνει στα ψέματα και τη κομπίνα.
   Με Δημόσιο χρέος να φουσκώνει συνεχώς και δημογραφικό, σε πρωτοφανή κρίση, που σηματοδοτεί και την καθοδική μας την πορεία! Τα άλλα είναι πολιτικάντικες άσφαιρες παρλαπίπες…
 Όταν δεν ντρέπεσαι να σιωπάς και να μη ρωτάς δημόσια «γιατί σε παρακολουθούσε (σαν επικίνδυνο απατεώνα) η ΕΥΠ»;
 Και είσαι υπουργός και στρατηγός της Ευρωπαϊκής Ελλάς(!), τότε κάτι τελείως σάπιο μας κυβερνά, μας κοροϊδεύει, μας ληστεύει και μας περιγελά!
 Ο «πολιτικός πολιτισμός» μας μάρανε και είναι έγκλημα καθοσίωσης μετά…
 Εδώ το σύμπαν καταρρέει, σφαγιάζεται ξεδιάντροπα, απάνθρωπα, χωρίς στοιχειώδη αιδώ, άντρες, γυναίκες και παιδιά, κι εμείς κρεμόμαστε, με το στόμα ανοιχτό, σαν χάνοι, σε κείνο το σαγηνευτικό χαμόγελο του Κούλη, που όλα τα διορθώνει, όλους τους μαγεύει και τους προσπερνά! Μπρρρ…
   ΥΓ 6: Το «ωραίο’ αν όχι αστείο με τις νέες ταυτότητες που ήδη έχουν εκδοθεί, είναι ότι δεν έχουν τον «νέο προσωπικό αριθμό» που έχει εξαγγελθεί και θα υπάρχει, για τον κάθε πολίτη της Ελλάδας!
   Κι έτσι θα χρειαστεί να βγάλουν άλλη ταυτότητα!… «Ράβε ξήλωνε» δηλαδή και «κούρευε λαγούς κι άρμεγε χελώνες»! Δουλειά να υπάρχει και σχετική… νταλαβέρα!
   Είμαστε απίθανοι, φοβεροί και μοναδικοί στην τσαπατσουλιά, αν όχι τη βλακεία, χρόνια τώρα. Στην Ελλάς! Γι’ αυτό πηγαίνουμε πάντα μπροστά! (Μια θέση πίσω απ’ τη Βουλγαρία!)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.