Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Παύλο Μελά στο Δημοτικό Σχολείο Λεχόβου…

  Με αφορμή την ημέρα Μακεδονικού Αγώνα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Λεχόβου εκδήλωση αφιερωμένη στον Παύλο Μελά  και τα 120 χρόνια από τον θάνατό του.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 κα Ευαγγελία Τσελεπή – Κωστίκα η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στον Μακεδονικό  Αγώνα καθώς και  η Γενική Γραμματέας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς κα Ευθυμιάδου -  Παπασταύρου Σόνια η οποία αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μας και μίλησε σε μαθητές μαθήτριες και εκπαιδευτικούς για τον Παύλο Μελά και τη δράση του στον Μακεδονικό Αγώνα.
   Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κα Μούσιου Μυλωνά Όλγα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί και ζήτησε εκ μέρους της να χαιρετήσει την εκδήλωση ο διευθυντής του σχολείου.
   Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μίλησαν για το χωριό τους το Λέχοβο που ήταν ενεργό στον μακεδονικό αγώνα και απήγγειλαν το ποίημα - τραγούδι «καπετάν Λούκας» που αναφέρεται στο Λέχοβο.
 Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Λεχόβου
 Ο Διευθυντής
 Νικόλαος Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.