Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Φτωχός ο ετήσιος απολογισμός δράσης του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου…

  Δυστυχώς ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου φαίνεται πως δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 και συνεχίζει να κρύβει την αλήθεια από τους πολίτες.
  Θεώρησε ως «μικρή νίκη» την παραλαβή ενός ασθενοφόρου, (παλιατζούρα) θα το χαρακτήριζα, από το πολυιατρείο Λευκώνα, αντί να φέρουν ένα καινούργιο για τους κατοίκους της Πρέσπας, που δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής αλλά τους πρέπουν τα καλύτερα. Αυτό δείχνει πως ο βουλευτής μας έχει βάλει τον πήχη της ποιότητας υγείας μας πολύ χαμηλά και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
   Στη συνέντευξη του της 5/7/2024 δεν είπε λέξη για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και των πολιτών και όποτε φευγαλέα αναφέρθηκε ήταν για τις υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά. Αντί για «πιο φωτεινό μέλλον για τον τόπο μας» όπως ισχυρίζεται,  βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο σκοτάδι.
   Αναφερόμενος στην ετήσια κινητικότητα του αναλώθηκε σε ανούσιες επισκέψεις  και συζητήσεις με στελέχη της κυβέρνησης, φωτογραφούμενος μαζί τους, χωρίς τίποτα το χειροπιαστό, λες και οι Φλωρινιώτες ικανοποιούνται με «καθρεφτάκια». Χωρίς σημαντικές ειδήσεις,  χωρίς λύσεις στα έντονα προβλήματα της περιοχής.
 Απέφυγε να μιλήσει,
 - Για το νοσοκομείο που καταρρέει γιατί έχει αφεθεί στην τύχη του και προσπαθούν να καλύψουν τα κενά επιστρατεύοντας προσωπικό με την διαδικασία του «εντέλεστε».
   Ο κ. Παπασωτηρίου πέταξε την μπάλα στην κερκίδα επικαλούμενος τον άγνωστο ακόμα νέο χάρτη υγείας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και επεξεργάζεται ο Υπουργός  Υγείας.
 - Για το ΕΚΑΒ θα επαναλάβω ότι γίνεται το «έλα να δεις». Η απογευματινή και η νυχτερινή βάρδια συνεχίζει να έχει ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα και για να διακομιστεί ένας ασθενής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πρέπει να έρθει ασθενοφόρο από την  Κοζάνη. Τον γιατρό που παίρνει από το νοσοκομείο μας για να συνοδέψει το περιστατικό δεν τον φέρνει στην Φλώρινα αλλά τον πηγαίνει στην Κοζάνη και από κει ο γιατρός με την ποδιά και τα ακουστικά πρέπει να ψάξει να βρει ταξί να το πληρώσει από την τσέπη του για νά ‘ρθει στο νοσοκομείο μας!!! Κωμικοτραγική κατάσταση που όμως την ανέχονται και σιωπούν το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών, η διοίκηση του νοσοκομείου μας, ο τοπικός κυβερνητικός  βουλευτής μας. Ο τελευταίος περί άλλων τυρβάζει...
 - Για την  ακρίβεια, που προσπαθήσανε με  να την αντιμετωπίσουν με «μαντζούνια» όπως τα «καλάθια», τα «κουπόνια» και  τα παρακάλια.
 - Για την απολιγνιτοποίηση, που ακόμα δεν έγινε η αποκατάσταση των εδαφών και οι χρήσεις γης. Κι εμείς περιμένουμε επενδύσεις!!!
 - Για την ανεργία, που υποχρεώνει τους νέους και τις νέες να μεταναστεύουν και να γίνεται όλο και περισσότερο η ΠΕ Φλώρινας περιοχή γερόντων και συνταξιούχων.
 - Για την ενίσχυση της αγοράς, που οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν πήρανε μία για την πανδημία. Κάθε μέρα και μετράμε περισσότερα λουκέτα. Μήπως γιατί ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή ο προκάτοχος του κ. Γιάννης Αντωνιάδης;
 - Για την σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία, την οποία προσδοκά η τοπική μας αγορά και δεν βλέπει «φως»;
 - Για την εξέλιξη, αν υπάρχει και που βρίσκεται, η αναβάθμιση δύο τοπικών υποσταθμών για να δημιουργηθεί ηλεκτρικός χώρος στους τοπικούς επενδυτές και τους αγρότες (ΔΤ της 18/12/2023).
 - Για την ιδιωτική ασφάλιση, που θέλουν να περάσουν με τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ όπου το κόστος  μετακινείται στον αγρότη ο οποίος θα βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη να πληρώσει την ασφάλιση του.  Κατά τον κ. Βουλευτή τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης  θα αντιμετωπιστούν με την ιδιωτική ασφάλιση;
 - Όσο για την ψήφιση του νέου Δικαστικού Χάρτη και την απονομή του ενιαίου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού πλέον επιπέδου (Integrated Master) από το τμήμα Γεωπονίας του ΠΔΜ, να επισημάνουμε ότι γι’ αυτά προηγουμένως χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και ο κ. Παπασωτηρίου έκατσε σε «στρωμένο τραπέζι» γιατί όλα τα βρήκε ώριμα και έτοιμα.
   Στα θετικά του είναι η πρόταση του «για τη δημιουργία στη Φλώρινα ενός νέου Πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών Ειδικής Αγωγής, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν περί τους 100 φοιτητές κατ’έτος». Έχω όμως έντονες ανησυχίες μήπως και αυτό πάει στον κάλαθο των αχρήστων.
   Και το λέω αυτό γιατί  δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε δύο τμήματα που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και θα μπαίνανε στο μηχανογραφικό το 2020 όπως το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής Φλώρινας και το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και επί θητείας του κ. Παπασωτηρίου καταργήθηκαν.
   Με τον ίδιο υπουργό Παιδείας τον κ. Πιερακάκη και τον ίδιο βουλευτή τον κ. Παπασωτηρίου καταργήθηκαν τα δύο διετή τμήματα εκπαίδευσης Αργυροχρυσοχοΐας και Οινολογίας στο Αμύνταιο.
   Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τις παραγωγικές του σχολές  είναι από τους  σημαντικούς φορείς   για την ομαλή μετάβαση της περιοχής μας στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και μπορεί να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Γι αυτό είναι αναγκαία συνθήκη η ενίσχυση του και όχι η κατάργηση τμημάτων.
 Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.