Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο, η εκδήλωση γευσιγνωσίας αρωματικών αρνιών… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου, η εκδήλωση γευσιγνωσίας αρωματικών αρνιών σιτισμένα με βότανα και αιθέραια έλαια, που πραγματοποίησε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου.
  Πρόκειται για την παρουσίαση του αποτελέσματος του έργου «Η παραγωγή αρνίσιου κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας με την προσθήκη αρωματικών φυτών και ελαίων στη διατροφή των προβάτων», που ανέλαβαν να υλοποιήσουν Ερευνητικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, της Life secrets και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που στόχο έχει τη δημιουργία ενός προϊόντος το
οποίο δυνητικά θα είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας για τον καταναλωτή και ταυτόχρονα θα προσφέρει υψηλότερη προστιθέμενη αξία στον παραγωγό.
   Για την υλοποίηση του έργου, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου ανέλαβε, ως ρυθμιστής, να εντοπίσει τους παραγωγούς που διέθεσαν το ζωικό τους κεφάλαιο για το πειραματικό στάδιο, η επιχείρηση  Life secrets, καλλιέργησε και διέθεσε στους παραγωγούς αρωματικά φυτά, για να παρασκευαστεί η ενδεδειγμένη για το πρόγραμμα τροφή των αρνιών και εκπρόσωποι της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους στην ορθή ολοκλήρωση του έργου, προσφέροντας τις συμβουλές τους.
 
  Τους επίσημους προσκεκλημένους και το πολυπληθές κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τιμόθεος Ιωαννίδης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, τους χορηγούς, τους βραβευμένους σεφ των εστιατορίων «ΘΩΜΑΣ» και «ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ» που επιμελήθηκαν την κουζίνα της εκδήλωσης, τα μέλη της εταιρίας «Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών» που μαγείρεψαν κριθαρότο με μανιτάρια  συλλεγμένα στα δάση της Πίνδου, καθώς και τα οινοποιεία της περιοχής που προσέφεραν τα ονομαστά κρασιά που παράγει ο τόπος μας.

 * Για την ιστορία να τονίσουμε πως ανάλογη εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών αρνιών είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2010 και 2011 στην Τ.Κ. Κέλλης με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Κοινότητας και σημερινού αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Αθανάσιου Τάσκα.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.