Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Φλώρινας… (ΒΙΝΤΕΟ)

  «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μια κοινωνία δύο τελείως αντίθετων ταχυτήτων, δεν πρέπει να επιτρέψουμε η ελληνική περιφέρεια μια κοινωνία μηδενικών προσδοκιών. Ο τόπος αυτός αξίζει καλύτερα και γι αυτό παλεύουμε ως ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για την ΠΕ Φλώρινας, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 σε κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της Φλώρινας.
  Δήλωσε ενθουσιασμένος από τον τόπο μας αλλά και πικραμένος από τα στοιχεία της απογραφής του 2021, γιατί συνειδητοποίησε «ότι τόσο η Δυτική Μακεδονία γενικότερα όσο κι ο νομός Φλωρίνης παρουσιάζει μια διψήφια μείωση πληθυσμού».
  Επεσήμανε ότι δεν είναι αυτή η μοίρα του τόπου. «Αυτός ο τόπος της Φλώρινας  αξίζει πολύ καλύτερα, γι αυτό παλεύουμε ως ΠΑΣΟΚ - κίνημα αλλαγής να γυρίσουν τα παιδιά μας στον τόπο τους».
  Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως ποτέ δεν συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα και βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη σε ρόλο Αγιοβασίλη να μοιράζει επιδόματα.
  Για την θέση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ που λέει τα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ  που λέει τα χειρότερα για την ΝΔ η απάντηση είναι  ότι συμφωνούμε και με τους δυο σας... «Βλάπτετε εξ ίσου και οι δύο την Ελλάδα, την Δυτική Μακεδονία τη Φλώρινα. Και η μόνη λύση είναι μια προγραμματική επιλογή, το ρεαλιστικό, αξιόπιστο και αξιοπρεπές για τον πολίτη πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».
  Για την εγκατάλειψη και την εκμετάλλευση της περιφέρειας από τους «ολίγους» ο κ. Δουδωνής είπε ότι «δεν βλέπετε το ταμείο ανάκαμψης, γιατί πάει στις τσέπες των ολίγων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μια κοινωνία δύο τελείως αντίθετων ταχυτήτων, δεν πρέπει να επιτρέψουμε η ελληνική περιφέρεια μια κοινωνία μηδενικών προσδοκιών. Ο τόπος αυτός αξίζει καλύτερα και γι αυτό παλεύουμε ως ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής».
  Για όλους αυτούς που έφυγαν γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν στον τόπο τους, είπε ότι «θα επιστρέψουν στον τόπο τους οι νέοι άνθρωποι μόνο αν τους δώσουμε την βεβαιότητα ότι θα βρίσκονται σε μία αξιοκρατική κανοναρχούμενη κοινωνία. Μόνο τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι ο καλός θα πάει μπροστά και για τον αδύναμο θα υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας. Και αυτό λέγεται σοσιαλδημοκρατία, δημοκρατικός σοσιαλισμός, λέγεται ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής».
  Για την απουσία των νέων ανθρώπων από την πολιτική και την κοινωνία δήλωσε πως διάβασε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και διαπιστώνω ότι υπάρχει πολλή μεγάλη μείωση του πληθυσμού στη Δυτική Μακεδονία γενικά  και ειδικότερα στη Φλώρινα.
  «Θεωρώ ότι έχετε έναν ευλογημένο τόπο. Θα αγωνιστώ οι νέοι άνθρωποι να μένουν στον τόπο τους. Οι νέοι πρέπει να επιστρέψουν στο ν τόπο τους και αυτός ο τόπος χρειάζεται κάτι το πολύ καλύτερο απ αυτό που έχει αυτή τη στιγμή μετά από πολλά χρόνια διακυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τους νέους ανθρώπους. Πάντα θα προσπαθούμε για το περισσότερο. Εμείς θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να έρθουν κοντά μας. Πάρτε για παράδειγμα το πρόγραμμα μας για την κοινωνική κατοικία, την πρόταση μας για το εθνικό απολυτήριο και δείτε όλη την αρχιτεκτονική του προγράμματος μας. Είναι στραμμένη σ αυτήν ακριβώς της κατεύθυνση στο να γυρίσουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους.
  Ο τόπος αυτός αξίζει πολύ καλύτερα και εμείς θα παλέψουμε και για τη Δυτική Μακεδονία και για τη Φλώρινα. Θα είμαστε δίπλα σας. Θα είμαστε εδώ με τους υποψηφίους μας και μετά τις εκλογές και θα παλεύουμε κάθε μέρα για την λύση των προβλημάτων της Φλώρινας και όποτε χρειαστεί θα είμαι ξανά εδώ, σας το υπόσχομαι».
  Για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ με τα άλλα κόμματα τόνισε ότι «Ποτέ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, ποτέ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, ποτέ δεν θα συνεργαστούμε με τον Βαρουφάκη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε:
  Για την «κληρονομιά» του Ανδρέα Παπανδρέου . «Πρέπει να υπάρχει πολλή μεγάλη προσοχή με τις απομιμήσεις.  Φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα κτήμα της ελληνικής ιστορίας όμως δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι είναι διάδοχα σχήματα του κόμματα τα οποία συνεχίζουν την παράδοση άλλων κομμάτων που τον έστειλαν στο ειδικό δικαστήριο και βέβαια κόμματα που έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και παρέδωσαν τα σπίτια του ελληνικού λαούς στα funs.
Καταλαβαίνετε ότι είναι ύβρις να το ισχυρίζεται κανείς αυτό. Ο φορέας ο οποίος αποτελεί συνεχιστής της πολιτικής παράδοσης  του Ανδρέα Παπανδρέου είναι το ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής, το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε και συνεχίζει με τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες».
  Ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
  Κάλεσε τους πολίτες στις 21 Μαΐου ενωμένοι να «αγωνιστούμε ποτέ να μην υπάρξουν πολίτες δεύτερης διαλογής, για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής, την ρεαλιστική σοσιαλδημοκρατική, ρεαλιστική προοδευτική δύναμη που δίνει ελπίδα σε όλους τους πολίτες χωρίς τον λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα και χωρίς τον ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».
  Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των υποψηφίων βουλευτών Τέλη Γεωργιάδη, Όλγας Καραδάκου, Διαμαντούλας Κρητικού και Λάζαρου Λαβασίδη.

 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.