Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Πρωτομαγιά στα λιβάδια με τους Νάρκισσους… (BINTEO)

  Το Florina Discovery Channel και η Film Art Productions, σας παρουσιάζουν το οπτικό-μουσικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Πρωτομαγιά στα λιβάδια με τους Νάρκισσους», ξεναγώντας σας σε δύο από τα ομορφότερα σημεία του τόπου μας, όπου ευδοκιμούν αυτή την εποχή τα ιδιαίτερα αυτά λουλούδια, κάποια εξ αυτών αποτελούν και προστατευόμενα είδη (o Νάρκισσος  - Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus - είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται από το προεδρικό διάταγμα 61/1981).
  Το λιβάδι με τους Νάρκισσους, στην Οξυά του Δήμου Πρεσπών, υποδέχτηκε τους επισκέπτες να γιορτάσουν την Άνοιξη, με μεζέδες, κρασί υπό τον παραδοσιακό ρυθμό των Χάλκινων από τη Μπάντα της Φλώρινας.
  Δυστυχώς ο καιρός φέτος δεν ήταν σύμμαχος για την μοναδική αυτή γιορτή, που συμπίπτει με την ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου που αφθονούσαν στην περιοχή, σε ένα σημείο το οποίο προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός (Σ3) του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Λίγες ψιχάλες, λίγος αέρας, βροχή και πάλι ήλιος, δεν πτόησαν τους περισσότερους επισκέπτες που διασκέδασαν στην αγκαλιά της φύσης.
  Από την άλλη, στη Φλώρινα και συγκεκριμένα πίσω από το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, στο έκτο χιλιόμετρο προς Πρέσπα, υπάρχει εδώ και δεκάδες χρόνια το απέραντο λιβάδι στην πλαγιά, με τους πανέμορφους Νάρκισσους. Πλήθος κόσμου πέρασε από το σημείο, το οποίο μοιάζει να είναι βγαλμένο μέσα από παιδικά παραμύθια.
Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: «Πρωτομαγιά στα λιβάδια με τους Νάρκισσους»
Διάρκεια: 13’ λεπτά
Κινηματογράφιση/Μοντάζ: Ηλίας Ιωαννίδης
Παραγωγή: Florina Discovery Channel
Εκτέλεση παραγωγής: Film Art Productions
* Οι βιντεολήψεις πραγματοποιήθηκαν με πολύ προσοχή και απόλυτο σεβασμό στην χλωρίδα της περιοχής. Κανένας Νάρκισσος δεν πατήθηκε ή «τραυματίστηκε» στη διάρκεια των γυρισμάτων του φιλμ.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.