Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Αμύνταιο: Θρήνος για τους νεκρούς στα Τέμπη - Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ως ένδειξη πένθους και τιμής στους νεκρούς της τραγωδίας… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σε κλίμα απόλυτης θλίψης, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αμυνταίου, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 8 Μάρτη, μπροστά από την σιδηροδρομική διάβαση στο κέντρο του Αμυνταίου, για να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στους νεκρούς του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και παράλληλα να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους πενθούν για τις απώλειες αγαπημένων τους.



 
Ακολούθησε η συμβολική κατάληψη και το κλείσιμο της κυκλοφορίας της κεντρικής οδού Αν. Παπανδρέου, με βασικό σύνθημα «Πάρε με όταν φτάσεις», που σχημάτισαν με κεριά οι μαθητές του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ και Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου πάνω στις ράγες του τρένου, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας & Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, μέλη του οποίου παρέταξαν αγροτικά μηχανήματα στη διάβαση του τρένου.
  Προτάσσοντας την οργή τους και τα δικά τους αναπάντητα «γιατί», απαιτώντας παράλληλα «να πέσει άπλετο φως στην ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η χώρα», μίλησαν, ο δήμαρχος Αμυνταίου, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των μαθητών των σχολείων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Αμυνταίου και του διοργανωτή Συλλόγου.
  Η σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με την εναπόθεση λουλουδιών, το άναμμα κεριών στις γραμμές του τρένου και ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.