Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας…

  Από την Τετάρτη 1 Μαρτίου, 233 κούτες γεμάτες με τρόφιμα, καινούρια κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής, πήραν τον δρόμο τους από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο για την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με προορισμό τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία.
  Πολίτες και φορείς, ενήλικες και παιδιά, αποτέλεσαν μέρος ενός υπέροχου και πρωτόγνωρου κύματος ανθρωπιάς, καταδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που διαπνέει αυτόν τον τόπο.
  Ελάχιστη υποχρέωσή μας μετά από τέτοια εμπειρία είναι να ευχαριστήσουμε θερμά εκείνους και εκείνες που, όχι μόνο πρόσφεραν πλούσιο ανθρωπιστικό υλικό, αλλά και συγκινητικές εκδηλώσεις ευαισθησίας και υποστήριξης.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:
- Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τη Διευθύντριά της κ. Όλγα Μούσιου, για την κινητοποίηση των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της, ώστε να παράσχουν βοήθεια
- Το Επιμελητήριο Φλώρινας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, τον Σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Ψυκτικών Έργων, το Σωματείο Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων νομού Φλώρινας, καθώς και την Επιχείρηση Αφοι Δημητρόπουλοι «Prespatop» (όσπρια, πιπεριές), για τη συνεργατική συγκέντρωση και προσφορά 800 κιλών οσπρίων, τόσο για τους σεισμόπληκτους, όσο και για ευάλωτους συνανθρώπους μας στην τοπική κοινωνία,
- Τα Γυμνάσια: Αμυνταίου, 1ο και 3ο Φλώρινας,
- Τα Δημοτικά Σχολεία: 2ο Αμυνταίου, 2ο Φλώρινας, Αγίου Γερμανού, Υδρούσας, Φλάμπουρου, Ιτιάς, Μανιακίου, Σκλήθρου, Αετού, Αγίου Παντελεήμονα,
- Τα Νηπιαγωγεία: 5ο Φλώρινας, 7ο Φλώρινας, 2ο Αμυνταίου, Αντιγόνου,
- Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» και το ΚΔΑΠ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ»,
- Τις δεκάδες των μεμονωμένων πολιτών, που προσήλθαν.
  Για το δύσκολο έργο της υποδοχής, ταξινόμησης, δεματοποίησης και φόρτωσης των μεγάλων ποσοτήτων της ανθρωπιστικής βοήθειας στα σημεία συγκέντρωσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις ακούραστες εθελόντριες στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα, που, μαζί με το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου εργάστηκαν μεθοδικά, ώστε να διευκολυνθεί η σωστή αξιοποίηση των ειδών στους τελικούς τους προορισμούς. Εξάλλου, μεγάλης αξίας ήταν η βοήθεια που δεχτήκαμε, στην ταξινόμηση, από τα υπέροχα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου και στη φόρτωση, από μαθητές του ΕΠΑΛ Αμυνταίου.
  Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η συγκέντρωση των αγαθών στη Φλώρινα θα ήταν δυσχερής, αν το μέλος του ΠΣ κ. Πέτρος Μπεδέλης δεν διέθετε στο Τμήμα για ακόμη μία φορά ιδιωτικό του ακίνητο, ενώ στο Αμύνταιο πολύτιμη ήταν η διάθεση χώρου του 2ου ΔΣ Αμυνταίου από τη Διευθύντριά του και επίσης μέλος του ΠΣ, κα Μαρία Θεοχάρη, με τη συμπαράσταση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Όλγας Μούσιου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.