Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Τη διάσωση και ανάδειξη των νεοκλασικών κτιρίων ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης…

 
Το θέμα της διάσωσης και αξιοποίησης των νεοκλασικών κτιρίων που βρίσκονται γύρω από τον ποταμό Σακουλέβα, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, είχε την ευκαιρία να αναδείξει και να θέσει ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη του στη Φλώρινα.
  Ο Δήμαρχος Φλώρινας είχε την τιμή να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος  το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου βρέθηκε στην πόλη μας και περπατώντας στον παραποτάμιο δρόμο είδε από κοντά ορισμένα από τα νεοκλασικά κτίρια, που αποτελούν μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
 
Στη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους ο κ. Γιαννάκης έθεσε το ζήτημα της εξεύρεσης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, για την άμεση αποκατάσταση και αξιοποίηση των κτιρίων.
  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έχουν γίνει από την δημοτική αρχή, όπως η καταγραφή των κτιρίων, και η κατάθεση πρότασης στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.
  Επίσης, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και του νέου αναπτυξιακού μοντέλου ο κ. Δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Πρωθυπουργού τα θέματα της σύνδεσης της Φλώρινας με το χιονοδρομικό του Πισοδερίου (τελεφερίκ) και την κατασκευή του οδικού άξονα Πτολεμαΐδα - Φλώρινα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.