Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Γιάννης Αντωνιάδης: « Η Κυβέρνηση στηρίζει τον αγροτικό κόσμο της Φλώρινας με πράξεις»…

 
Την Κυριακή 09/01/2023 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πρέσπα και σε μεταποιητικές επιχειρήσεις του δήμου Αμυνταίου.
  Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας Λάμπρος Χατζηζήσης,  ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας, Νίκος Ευαγγέλου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας Αναστάσιος Παπαμιχαήλ και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πρεσπών, Νικόλαος Κακαράντζας.
 
Αρχικά ο κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε το δημαρχείο Πρεσπών όπου και τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. Στη συνέχεια συμμετείχε  σε διευρυμένη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στον Λαιμό  στην οποία έδωσε το παρόν  ο αγροτικός κόσμος της Πρέσπας. Εκπρόσωποι αγροτοσυνδικαλιστικών ενώσεων, φασουλοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι και άνθρωποι της παραγωγής συζήτησαν με τον κ. Υπουργό και τον κ. Βουλευτή  για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.
  Ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Βουλευτής  ευχαρίστησαν  τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους  και άκουσαν  με μεγάλη  προσοχή και υπομονή τα αιτήματα τους.
 
Παράλληλα απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν οι παραγωγοί και τόνισαν  τα οφέλη που θα προκύψουν από την κατασκευή και  λειτουργία της στάγδην άρδευσης  στον δήμο Πρεσπών, η οποία είναι σε τροχιά υλοποίησης. 
  Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού φασουλοπαραγωγών Πρέσπας «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ», όπου με τον πρόεδρο Κώστα Ναλπαντίδη και το Δ.Σ.  συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τον συνεταιρισμό και ενημέρωσαν για τα προγράμματα, με τα οποία η
Κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τις συνεταιριστικές οργανώσεις.
  Κατόπιν ο κ. Υφυπουργός  επισκέφτηκε την περιοχή που κατασκευάζεται το αρδευτικό δίκτυο των Πρεσπών και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο παρακολούθησης του έργου Αθανάσιο Ριζόπουλο για την πρόοδο των εργασιών.
  Η επίσκεψη στην Πρέσπα ολοκληρώθηκε με την αυτοψία που πραγματοποίησε ο κ. Υφυπουργός στις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές του κάμπου Μικρολίμνης – Καρυών - Λευκώνας, όπου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας,
Παρασκευά Στεργίου, για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους  παραγωγούς.
  Ο  βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την παρουσία του στην Φλώρινα και για  την εξαιρετική συνεργασία που έχουνε όλο αυτό το διάστημα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των αγροτών.
  Χαρακτηριστικά ανέφερε… «η Κυβέρνηση στηρίζει τον  αγροτικό  κόσμο της Φλώρινας με πράξεις.  Μετά την παρουσία του Υπουργού κ. Γεωργαντά πριν λίγες εβδομάδες, σήμερα είναι στην Πρέσπα μαζί μας ο Υφυπουργός κ. Στύλιος για να δει από κοντά και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους  της παραγωγής και τους εκπροσώπους του  πρωτογενούς τομέα, όλα τα θέματα που τους απασχολούν.
  Είναι μια ακόμα επίσκεψη που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του
ιδίου του Πρωθυπουργού για τους ακρίτες των συνόρων και τους αγρότες μας.
  Με την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου των Πρεσπών , δίνουμε ζωή στην Πρέσπα και κίνητρα στους νέους αγρότες της περιοχής να επενδύσουν στον τόπο τους,  να παραμείνουν εδώ και να εκμεταλλευτούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν εγκριθεί από την Κυβέρνηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων που έχει θεσμοθετήσει το ΥΠΑΑΤ». 
  Ο κ. Αντωνιάδης  ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και τους κατοίκους  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιδίου και της ΔΕΕΠ Φλώρινας και με την παρουσία τους βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος.  Τέλος, ανέφερε πως οι επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων και υψηλών αξιωματούχων της Κυβέρνησης στο νομό θα συνεχιστούν.
  Η περιοδεία του κ. Υφυπουργού  ολοκληρώθηκε με την συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και επίσκεψη σε μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής Αμυνταίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.