Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Φροντίδα για όλους» στην τοπική κοινότητα Κέλλης και τον Δήμο Αμυνταίου από τον Όμιλο Motor Oil και τους Γιατρούς του Κόσμου…

   O Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης, υλοποίησαν το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους», μια πρωτοβουλία που αφορά σε επισκέψεις Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Οργάνωσης παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας.
  Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου οι ιατρικές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας
Κέλλης και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Αμυνταίου, όπου και δόθηκε στους κατοίκους του Δήμου μας, η δυνατότητα ιατρικού ελέγχου από γιατρούς των ειδικοτήτων παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου και οφθαλμίατρου.
  Σκοπός του προγράμματος είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό και η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή υγείας στις τοπικές κοινότητες καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας.  
  Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας είναι μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εμποδίων στην Υγεία. Λειτουργώντας αδιάλειπτα τα τελευταία 32 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας κατέχουν μια σημαντική θέση στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση που προάγει τα μηνύματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

 
Με δεκάδες προγράμματα κοινωνικής αρωγής και ανάπτυξης, εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη και προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και πληττόμενων πληθυσμών.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.