Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Απάντηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αν. Εορδαίας & Νοτ. Λεκάνης Βεγορίτιδας στην ανακοίνωση του υπουργείου για τους μηλοκαλλιεργητές …

   Το υπουργείο και η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους και να χρησιμοποιεί τεχνικές διαίρει και βασίλευε! Ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα ανακοινώσει έως τις 15/12 μέτρα κάλυψης του χαμένου εισοδήματος μηλοπαραγωγών και θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες καλλιέργειες των ροδακίνων, των κερασιών κ.α. μόλις χθες ανακοίνωσε την καταβολή ειδικής έκτακτης ενίσχυσης 300 ευρώ το στρέμμα, μέσω της γνωστής διαδικασίας των de minimis, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί μήλων της Λάρισας!
   Σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ότι η ανάλογη διαδικασία θα τηρηθεί βάσει της επεξεργασίας όλων των στοιχείων των δεδομένων και της σχετικής τεκμηρίωσης και για τις ΠΕ Καστοριάς, Κοζάνης, Πιερίας, Φλώρινας και Μαγνησίας.
  Εμείς έχουμε να πούμε ότι δεν θα καταφέρουν με τέτοιες τεχνικές να μας χωρίσουν με τους συναδέλφους μας αγρότες και ότι όλοι σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα μας!
  Απαιτούμε να ανακοινωθούν άμεσα μέτρα στήριξης του χαμένου εισοδήματος και για τα ροδάκινα και για τα κεράσια αλλά και για τα μήλα και στις υπόλοιπες περιοχές! Τα προβλήματα στις ανωτέρω καλλιέργειες είναι κοινά παντού και γνωστά στο Υπουργείο.
  Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στην Λάρισα!
  Ακολουθούμε τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί μας στην Αγιά της Λάρισας με μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε! Μόνο έτσι θα κερδίσουμε!
  Τα αιτήματα μας είναι γνωστά και δίκαια και είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση τους και θα αγωνιστούμε ως την τελική νίκη!
• Άμεσα ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα αλλά και στα ροδάκινα και κεράσια και στις υπόλοιπες περιοχές.
• Άμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος με βάση τα στοιχεία που έχει το Υπουργείο στην διάθεση του.
• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πρόστιμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 λεπτά/Kwh. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειες μας και να συνεχίζουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
• Να συνεχιστεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ως το 2027 για τα μήλα, τα ροδάκινα και τους καρπούς με κέλυφος.
Με τιμή το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.