Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις…

   Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τις εκατοντάδες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που ανταποκρίθηκαν το κάλεσμα της Π.Ε.Μ (Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων), μετά και την δυναμική σύσκεψη αγροτών που έγινε στο Αμύνταιο, με μεγάλη προσέλευση αγροτών από όλη την περιοχή τόσο του Δήμου Αμυνταίου, όσο και σε χωριά της Εορδαίας, της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Άρνισσας, της Καστοριάς και των Γρεβενών και βγήκαν με τα τρακτέρ τους στις κινητοποιήσεις στις 22 Γενάρη σε χωριά και πλατείες.
  Με την πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίησή τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους που υπέστη βαρύτατο πλήγμα λόγω της μεγάλης κατρακύλας των τιμών όπου διαθέτουν τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα τους, της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας των συχνών ζημιών στην παραγωγή από καιρικά φαινόμενα.
  Υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και όλος ο εργαζόμενος λαός είναι η πολιτική που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις. Μια πολιτική που τους φορτώνει με το άγχος της επιβίωσης και τελικά πετάει πολλούς απ' αυτούς εκτός παραγωγής, προωθώντας τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα.
  Μια πολιτική που την πληρώνει συνολικά ο λαός με τις τιμές των προϊόντων στα ύψη στα ράφια και τους πάγκους, μια πολιτική που για χάρη του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνει αναξιοποίητες τις παραγωγικές δυνατότητες του αγροτικού και κτηνοτροφικού για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων.
  Το υπουργείο και η κυβέρνηση ανησυχεί βλέποντας κάθε μέρα δεκάδες αγροτικούς συλλόγους να παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό κάλεσμα της Π.Ε.Μ για κινητοποιήσεις και να προσπαθεί να διαιρέσει και να διασπάσει τους αγρότες με το να εμπαίζοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους με κούφια λόγια παραγόντων, ψίχουλα και ελεημοσύνες.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση, μετά και την πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 23/01 από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, τάσσεται στο πλευρό των αγροτών, στους αγώνες τους και στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Με τη μαζική συμμετοχή οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, με την υποστήριξη όλων των λαϊκών στρωμάτων στο πλευρό τους, μπορούν να τα καταφέρουν!
  Διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων για να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους!
- Μείωση του κόστους παραγωγής
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
- Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για το προανθικό και στην ΠΕ Φλώρινας. Να αποζημιωθούν τα ροδάκινα για τις βροχοπτώσεις και να δοθούν άμεσα οι υπόλοιπες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να δοθούν τα 72,7€/στρέμμα σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους συνεταιρισμένους.
- Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα.
  Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους κατοίκους της κάθε περιοχής, να βρεθούμε δίπλα - δίπλα στις κινητοποιήσεις των αγροτών το επόμενο διάστημα!
- Καλούμε σε άμεση σύγκληση σε ειδική συνεδρίαση για τα αγροτικά θέματα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
- Καλούμε να πάρει άμεσα απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου για την υποστήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.