Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών από το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του «Αριστοτέλη»…

   Το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» υποδέχτηκε το τριήμερο 6,7 και 8/1/2023 στην πόλη της Φλώρινας την πρότυπη Καλλιτεχνική Oμάδα Xορού «ΕΚΝΕΥΣΙΣ» του Κώστα Νικολαΐδη η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
  Η ομάδα παρακολούθησε εισήγηση από τη χοροδιδασκαλο Τρύφωνος Ελευθερία του συλλόγου σχετικά με τον παραδοσιακό χορό που αφορά στην περιοχή της Φλώρινας.


 
Οι δυο χορευτικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να διδαχτούν παραδοσιακούς χορούς, και να διασκεδάσουν όλοι μαζί υπό τους Φλωρινιώτικους και όχι μόνο, σκοπούς, του κλαρίνου του Παντελή Τσαμπάζη! 
  Στόχος του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού αποτελεί όχι μόνο η διδασκαλία παραδοσιακών χορών στο κοινό της Φλώρινας αλλά και σε φίλους λάτρεις της παράδοσης και εκτός νομού! 
Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού
Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.