Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Σε φιάσκο μετατράπηκε η επίσκεψη Τσίπρα στη Φλώρινα…

   Πλήρη αποτυχία σημείωσε η επίσκεψη Τσίπρα στη Φλώρινα, σε αντίθεση με αυτήν της Καστοριάς που και συμμετοχή κόσμου, είχε και παλμό.
  Το βασικό χαρακτηριστικό των επισκέψεων Τσίπρα, αυτό του διαλόγου του με τους πολίτες, δεν έγινε στη Φλώρινα! Φανερά δυσαρεστημένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ηχηρή κριτική, «τα ‘ψαλε», στα μέλη του κομματικού οργάνου στο «πατάρι» καφέ, δείχνοντας τους την έντονη δυσαρέσκεια του. 
  Από την συνάντηση αυτή απουσίαζε η βουλευτής μας η κα Πέρκα, ήταν όμως παρών ο Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Μάκης Θεοδωρίδης.
  Είναι μια επίσκεψη με πολλές αναγνώσεις, που χαροποίησε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, που προβλημάτισε όμως έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του αλλά και τα τοπικά στελέχη αφού κατέληξε σε φιάσκο και μάλιστα σε μια περιοχή με 35,51% ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
 
Η ευκολότερη ανάγνωση είναι ότι δεν οργανώθηκε σωστά. Το επιχείρημα όμως αυτό μόνο πολιτικά αφελείς μπορεί να πείσει.
  Μια δεύτερη ανάγνωση είναι ότι υπήρχε απροθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν λόγω απογοήτευσης τους. Είναι όμως δυνατόν ένα κόμμα που έχει πάνω από 1000 οργανωμένα μέλη με πρόσφατες κομματικές διαδικασίες που στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε 35.51% ψήφων να μην μπόρεσε να συγκεντρώσει 150 - 200 άτομα στην επίσκεψη του προέδρου του κόμματος;  Ποιος είναι τελικά ο πρόεδρος; Το κομματικό στέλεχος της γειτονιάς;
  Αν το οργανωμένο κομμάτι του Φλωριναίου ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι ικανό για μια τέτοια απλή συγκέντρωση  δεν αντιλαμβάνομαι τι λόγο ύπαρξης  έχουν   τα τοπικά κομματικά όργανα.
  Η τρίτη ανάγνωση είναι να ήταν μεθοδευμένη, σκόπιμη, η μικρή συμμετοχή του κόσμου, γιατί ο Φλωριναίος ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι του κλίματος της Κουμουνδούρου, για να «κοντύνουν» τον κ. Τσίπρα με μια παταγώδη αποτυχημένη παρουσίαση του στη Φλώρινα.
  Εδώ όμως για να σταθεί η άποψη αυτή έπρεπε να βρεθεί το λιγότερο ένας ισχυρός πειστικός και αδιαμφισβήτητος λόγος. Κι αυτός δεν μπορούσε να είναι έξω από την συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία υποτίθεται ότι αντιδρά ένα σημαντικό τμήμα των Φλωρινιωτών, αντίδραση η οποία υποτίθεται ότι αναθερμάνθηκε από την δικαστική αναγνώριση της διδασκαλίας της Μακεδονικής γλώσσας.
  Έτσι, με το ισχυρό αυτό επιχείρημα και  προτάσσοντας  το ενδεχόμενο έκτροπων, απογυμνώσανε το πρόγραμμα  Τσίπρα καταργώντας την επίσκεψη του στα καταστήματα, τον περίπατό του στην αγορά, τον απευθείας διάλογο με τους πολίτες και τον απομόνωσαν  σε ένα γραφείο, αυτό του Δήμου Φλώρινας, σε έναν άχαρο και υποτιθέμενο διάλογο με πέντε ανθρώπους που δεν πρόσθεσε τίποτα ούτε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και στους πολίτες.
  Το κυρίαρχο ζήτημα της επίσκεψης Τσίπρα στη Φλώρινα, της συνομιλίας του με τους πολίτες, ουδέποτε υλοποιήθηκε και την ευθύνη φέρουν απόλυτα τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή του Φλωριναίου ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, όσο και η βουλευτής του. 
  Όμως πόση βάση έχει ο φόβος της δημιουργίας έκτροπων εις βάρος του κ. Τσίπρα;
- Σε ότι αφορά την αναγνώριση της διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας παρατηρούμε ότι όλες οι τριτανακοπές κατά της απόφασης ασκήθηκαν από μη Φλωρινιώτες. Δεν είναι κάτοικοι της ΠΕ Φλώρινας ούτε καν της Δυτικής Μακεδονίας.
- Ουδέποτε μέχρι σήμερα, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δημιουργήθηκαν επεισόδια αν εξαιρέσει  αυτά επί Σημίτη στα οποία πρωτοστατούσε με συλλαλητήρια η εκκλησία σε όλη την Ελλάδα.
- Οι Φλωρινιώτες είναι αρκετά πολιτισμένοι για να σέβονται τις απόψεις των διπλανών τους. Το είδαμε και πριν λίγες μέρες με την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας κατά την οποία δεν συνέβη το παραμικρό γεγονός.
- Το κόμμα τοπικά και περιφερειακά έχει την εμπειρία αλλά και γνωρίζει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, ώστε να καταρτίσει ένα πρόγραμμα απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές για την κ. Τσίπρα και όσους τον συνοδεύουν.
-  Η Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, έδειξε σπουδαία οργανωτικά αντανακλαστικά. Περιφρούρησε την ασφάλεια της Φλώρινας, των πολιτών αλλά και των ίδιων των διαδηλωτών. Δεν υπήρξε ούτε οσμή γεγονότος, κι αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε. Έδειξε ότι ξέρει και μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή παρουσία στην πόλη μας οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου. Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύεται την Ελληνική Αστυνομία…
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

2 σχόλια:

  1. Βεβαια στην Φλωρινα δεν βρηκαν πολλα λεωφορεια να φερουν
    κοσμο και δευτερον για τους πραγματικους Μακεδονες ηταν
    η μεγαλυτερη προδοσια του ελληνικου εθνους.
    Εν αντιθεση στην Καστορια εκει υπαρχουν αλλοι οργανωτες
    οπως εχω πληροφορηθη και μερικα ταξι νοικιασαν να ερθη κοσμος να υποδεχθη τον παλαιο νεον Πρ(ω)οθυπουργο .
    Βεβαια σε αυτο παιζει ρόλο και το βλακωδης χαμογελο
    τού = χαμογελο του παιδιού= βλεπτε λοιπον οτι και αυτό
    τραβαει κοσμο..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Μπαμπη,σιγουρα υπαρχει οργανωτικο,κομματικο ελειμμα,στη συντηρητικη Φλωρινα,για την αριστερα.Και μια καθυστερημενη παντα,πολιτικη υπερβαση,στις εκλογες,σε σχεση με την αλλη Ελλαδα.Οταν το 81,σαρωνε παντου η ''αλλαγη'',η Φλωρινα κι η Λακωνια,ψηφιζαν δεξια!!Οταν η αλλη Ελλαδα,εδιωχνε,με πανω απο 70%,τον Γκλυξμπουργκ,εδω με βια πιαναμε,50%!!!Θυμασαι,σιγουρα,το κλιμα τηςΦλωρινας,ακομα και με κυβερνηση ΠΑΣΟΚ,οταν με δυσκολια,καμναμε,ενα φεστιβαλ, μια ανοικτη πολιτικη συγκεντρωση!!!Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.