Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας - παραρτήματος του Αμυνταίου στο ED Δυτικής Μακεδονίας και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα…

   Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στην έδρα του, τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας.
  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφεία του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και να ενημερωθούν για τον ρόλο, τις βασικές επιδιώξεις αλλά και τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας που προάγουν τη συμμετοχή των νέων της ελληνικής περιφέρειας, μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτισμικά γεγονότα, ευκαιρίες κινητικότητας και  κοινωνικές πρωτοβουλίες, αλλά και την παράλληλη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ενίσχυση της προσφοράς τους στην κοινωνία.
  Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας και οι εκπαιδευόμενοι του παραρτήματος Αμυνταίου, μετέβησαν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον Φιλώτα.
  Κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο, ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ κ. Φιλιππίδης Κώστας, τους ενημέρωσε σχετικά με τον ορισμό της κλιματικής αλλαγής, ποιες οι επιπτώσεις της, που
οφείλεται, ποια είναι τα αέρια του θερμοκηπίου καθώς και ποιοι τομείς της οικονομίας και ποιες χώρες είναι περισσότερο υπεύθυνες για την κρίσιμη κατάσταση που ήδη βιώνουμε.
  Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με το τι έκανε/κάνει η παγκόσμια κοινότητα, η Ευρώπη και ειδικά η Ελλάδα για την κλιματική κρίση και τέλος επεσήμανε την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης παράλληλα με την απολιγνιτοποίηση και, ως συνέπειά της, την πρόκληση της Δίκαιης Μετάβασης που ως πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μας αφορά άμεσα.
  Μετά την παρουσίαση/εισαγωγή, ακολούθησε παρουσίαση των μοντέλων του Κέντρου, όπου οι συμμετέχοντες/ουσες ανακάλυψαν και γνώρισαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, εκπαιδευτικών ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης. 
  Στο τέλος ακολούθησε μία γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους, όπου έθεσαν τα ερωτήματα και προβληματισμούς τους για την πρόκληση της απολιγνιτοποίησης αλλά και της δίκαιης μετάβασης.
  Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς του ΣΔΕ Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου.
- Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών και ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  Το Κέντρο υποδέχεται μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με ειδικό βάρος στις λιγνιτικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν πρότερης συνεννόησης (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ: 2385 101446 ή/και στο email: info@oenef.eu).
  Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.