Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Χωρίς έκτροπα οι κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Με αφορμή το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής με τίτλο «συγκέντρωση στη Φλώρινα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας», κομματικές οργανώσεις Φλώρινας του  ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, το Σωματείο  Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστική, συλλογικοί φορείς και πολίτες συγκεντρώθηκαν στην  κεντρική πλατεία της Φλώρινας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την παρουσία της Χρυσής Αυγής.
 
Σκοπός τους ήταν να αποτρέψουν την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον ίδιο χώρο.
  H πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων στις επιχειρήσεις του νομού Φλώρινας Παναγιώτα Τορλαχίδου δήλωσε:
  «Το σωματείο μας, σε συνέχεια με το χθεσινό συλλαλητήριο για την ακρίβεια στην ενέργεια, στα τρόφιμα, για τους πλειστηριασμούς και γενικά για την καταστολή και όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, πήρε απόφαση να κατέβει και χθες σε συλλαλητήριο και σήμερα σε συλλαλητήριο.
  
Σύσσωμος όλος ο λαός, οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες και το σωματείο μας φυσικά, να πούμε ένα μεγάλο όχι στους δολοφόνους, στους τρομοκράτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν και είναι έξω αυτή τη στιγμή και θέλουν να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη μας.
  Εμείς λέμε ένα μεγάλο όχι! Στοπ στους φασίστες, στοπ στους δολοφόνους, στοπ στους τρομοκράτες.
   Όλοι οι συνάδελφοι, όλοι οι συναγωνιστές, σε συνέχεια της χθεσινής μας κινητοποίησης συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ ενάντια στην παρουσία των δολοφόνων φασιστών στην πόλη μας και η κινητοποίηση μας είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης μας,  γιατί είναι ανεπιθύμητοι, δεν τους θέλει ο λαός της Φλώρινας και γενικά είναι ανεπιθύμητοι πανελλαδικά.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις με την ένταση της κρατικής καταστολής, με επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, επιβεβαιώνει ένα βασικό συμπέρασμα: εδώ και χρόνια λέμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και χρησιμοποιεί όποτε χρειαστεί τους δολοφόνους φασίστες.
  Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας και τις κινητοποιήσεις μας και τη νέα χρονιά να ξέρουν και να θυμούνται και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι όσο υπάρχουμε εμείς θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους εδώ. Καλές γιορτές με υγεία, με μία καλή και αγωνιστική χρόνια».
 
Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις, «Χρυσή Αυγή», «Ιερός Λόχος 2012», «Έλληνες: Η Ελλάδα υπεράνω όλων» και «Μακεδονική Σάρισα» συγκεντρώθηκαν στο νέο πάρκο Φλώρινας για να διαδηλώσουν με συνθήματα και σύντομες ομιλίες, υπό το άγρυπνο βλέμμα τη αστυνομίας. Στους χρυσαυγίτες δεν επετράπη να μεταβούν στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη για να μην δημιουργηθούν επεισόδια και συμπλοκές με οργανώσεις της Φλώρινας.
  Δρακόντεια τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί το παραμικρό.
Χασάπης Αστέριος, υπεύθυνος του εθνικού κόμματος «Έλληνες» που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Είναι μία εκδήλωση διαμαρτυρίας που κάνουμε σήμερα στη Φλώρινα για τη
μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό πανεπιστήμιο. Θα μείνω στα τελευταία λόγια που είπε ο Παύλος Μελάς πριν ξεψυχήσει ότι κάναμε το καθήκον μας για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη»
.
Χατζησάββας Χρήστος, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής
«Η Χρυσή Αυγή εδώ και δεκαετίες αγωνίζεται για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των Ελλήνων οι οποίοι μένουν σε αυτή την περιοχή και μία μικρή οργανωμένη μειονότητα που αυτοαποκαλείται Σκοπιανική ή Μακεδονική ψευδώς προσπαθεί να καπελώσει  συλλόγους, σωματεία, ομάδες και προεδρεία.
 
Εμείς εδώ δεν ήρθαμε για να διαμαρτυρηθούμε ακριβώς αλλά για να επιστήσουμε την προσοχή σε όποιον νομίζει ότι υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι θα ανεχτούν τέτοιες κοροϊδίες όπως να ανάγουν τη μακεδονίτικη σε μακεδονική και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει μία γλώσσα ξεχωριστή από την αρχαία Ελληνική που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες και μαθαίνουν αυτό το πράγμα και στα παιδιά μας, δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι.
  Αυτοί οι Έλληνες είναι η Χρυσή Αυγή, είναι οι υπόλοιποι πατριωτικοί σύλλογοι που πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν θα ξεχάσουμε όχι αν περάσουν 10 και 20 χρόνια αλλά και 100 χρόνια ότι η Μακεδονία θα είναι ή Ελληνική ή καμένη γη».
- Ερώτηση δημοσιογράφου (κ. Τριανταφυλλίδη): Πώς κρίνετε το γεγονός ότι σήμερα εδώ απουσιάζουν οι Φλωρινιώτες;
- Απάντηση: Δεν απουσιάζουν, έχουμε εκπροσώπους της Φλώρινας, έχουμε από χωριά και γύρω περιοχές. Ο κόσμος δεν υπάρχει πουθενά στην πόλη και γι’ αυτό φταίνε οι κυβερνήσεις
Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό και δεν έχουν λεφτά να βγάλουν τα παιδιά τους βόλτα, να δώσουν έστω και 2 ευρώ να τους πάρουν καραμέλες, δεν υπάρχει αγορά, κλείνουν τα μαγαζιά και τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό για να δουλέψουν. Δεν φταίει η Χρυσή Αυγή
.
Γενιάς Ανδρέας, πρόεδρος του πατριωτικού συλλόγου «Ιερός λόχος 2012»: «Είμαστε εδώ πέρα γιατί γίνεται μία συντονισμένη κίνηση στο νομικό πεδίο και έχουμε καταθέσει μία τριτανακοπή για να ανακόψουμε αυτήν την παράλογη και προδοτική απόφαση να υπάρχει σωματείο μακεδονικής γλώσσας. Είμαστε εδώ πέρα για να υπενθυμίσουμε ότι πέραν των συνόρων μένουν 200.000 Έλληνες οι οποίοι δεν έχουν
αναγνωριστεί ως εθνική μειονότητα και εμείς διεκδικούμε από το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει αυτά τα δικαιώματα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα και θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες. Η Ελλάδα δεν σταματάει στα σύνορα του Μοναστηριού.
  Εδώ δεν υπάρχουν Φλωρινιώτες γιατί πολύ απλά υπάρχει ένας οικονομικός πόλεμος που γίνεται εδώ και δεκαετίες σε όποιον αντιτάσσεται στα σχέδια των σκοπιανών πρακτόρων που δρουν στην πόλη».
  Ακολούθησε συμβολική πορεία μέχρι το δικαστικό μέγαρο όπου έγινε στάση για σύντομες δηλώσεις, υβριστικά συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική αλήτες προδότες πολιτικοί», «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν με τους δικηγόρους τους.
Γιοβανόπουλος Φώτιος, δημοσιογράφος – πολιτικός αναλυτής
«Εγώ ως Έλλην πολίτης έχω έρθει εδώ στη Φλώρινα να διαδηλώσω και να δείξω την αντίθεση μου σε αυτό το οποίο γίνεται δηλαδή ότι μέσω του συλλόγου προσπαθούν να αλλοιώσουν την
ταυτότητά μας, ότι εμείς δεν μιλάμε ελληνικά, ότι εμείς δεν είμαστε Μακεδόνες διότι Μακεδόνες είναι αυτοί οι οποίοι ήρθαν το 1000 μετά Χριστόν με μία γλώσσα η οποία είναι παραλλαγή της βουλγαρικής, αυτό το θεωρώ απαράδεκτο.
  Βέβαια με διαδηλώσεις δεν λύνεται το πρόβλημα, χρειάζονται και νομικές κινήσεις και όπως ακυρώθηκε στις Σέρρες το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εδώ και να κυνηγήσουμε τους επίορκους δικαστές,  οι οποίοι εφαρμόζουν μία προδοτική συμφωνία η οποία δεν έχει καν ψηφιστεί με 180 ψήφους και η οποία παραβιάζεται σωρηδόν και ασταμάτητα από τα Σκόπια. Και αυτή τη στιγμή οι κυβερνώντες βρίσκουν τη
φθηνή δικαιολογία ότι δήθεν δεν μπορούν να ακυρώσουν μία συμφωνία, την ίδια κυρωμένη, την ήδη παράνομη, όταν οι Αλβανοί ακυρώνουν τις συμφωνίες που υπάρχουν, οι Αμερικανοί ακυρώνουν, όλοι ακύρωνουν, μόνο εμείς δεν ακυρώνουμε και ρωτάω οι άλλοι έχουν μεγαλύτερο κύρος, μεγαλύτερη βαρύτητα, μεγαλύτερη ισχύ από την Ελλάδα ή εμείς είμαστε οι πλέον ξεφτίλες;
  Πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε εναντίον αυτών των σκοπιανών οι οποίοι προσπαθούν να μας τελειώσουν και να τους σταματήσουμε πριν γενικευτεί το κακό. Η Ελλάδα είναι δική μας, δεν ανήκει σε κανέναν άλλον και δεν θα την παραδώσουμε».



 
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας εκδηλώθηκαν μικροεντάσεις, απόλυτα ελεγχόμενες από την έντονη παρουσία της αστυνομίας και την ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που επέδειξε, ο κόσμος των δύο συγκεντρώσεων δεν συναντήθηκαν ποτέ αφού κινήθηκαν σε τελείως διαφορετικούς δρόμους, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός της αστυνομικής διεύθυνσης Φλώρινας. 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.